KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Şubat 2026 Salı
°C

Ispanya'da islami görüşte parti kuruldu

İspanya'da ilk kez İslami görüşlü ulusal bir parti kurulduğu partinin adının 'İspanya Birlik ve Yeniden Doğuş Partisi' liderliğini ise Mustafa Bakkach yapacak.

Ispanya`da islami görüşte parti kuruldu
06 MART 2010 CUMARTESİ 23:15
0
1444
0
AA aa

İspanya'da ilk kez İslami görüşlü ulusal bir parti kurulduğu bildirildi.

'İspanya Birlik ve Yeniden Doğuş Partisi' (Prune) adıyla kurulan yeni partinin lideri Mustafa Bakkach, Endülüs bölgesinin önemli kentlerinden Granada'da düzenlediği basın toplantısında, 2011 yılında yapılacak yerel seçimlerde Madrid, Barselona, Valencia, Toledo, Malaga, Granada gibi Müslüman nüfusun yoğun olduğu bazı önemli kentlerde belediye başkanlığı için adaylar belirleyeceklerini açıkladı.

İspanya ve Fas vatandaşı olan, İspanya İslam Komisyonu ile İspanya İslam Federasyonu gibi kurumlarda üst düzey yöneticilik yapan Bakkach, 'İspanya içinde çalışacak İspanyol bir partiyiz. İspanya'da Hristiyan görüşlü siyasi partiler varsa, bizim de Müslüman görüşlü olmamız sanırım herhangi bir sakınca yaratmaz' dedi.

Bakkach, 'şeriatı getirecekleri', 'Endülüs'ü yeniden yaratacakları' eleştirilerini de sert bir dille yalanladı.

Yeni partinin, 45 milyon nüfuslu İspanya'da yaklaşık 1 milyonluk Müslüman nüfusun hakları için mücadele edeceği belirtildi.

Fas topraklarında olup İspanya'ya bağlı olan Ceuta ve Melilla kentlerinde İslami görüşlü siyasi partiler bulunsa da, bunlar İspanya genelinde değil sadece bulundukları bölgelerde seçimlere katılıyor.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın