KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Nisan 2026 Salı
°C

Israil alışveriş merkezini vurdu

ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Israil alışveriş merkezini vurdu
04 OCAK 2009 PAZAR 12:55
0
1137
0
AA aa
İsrail Gazze'de bir alışveriş merkezini vurdu. İlk belirlemelere göre 5 ölü 40 yaralı var.


"Cesetler sokaklarda"
Çatışmanın ortasında kalan kadın dehşeti anlattı...

İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinden başlattığı kara saldırısı sürerken, hava saldırıları da devam ediyor.

Gazze'de yayın yapan Hamas'ın El Aksa radyosuna, çatışmaların sürdüğü Gazze'nin Zeytun mahallesinden sabah saatlerinde bağlanan bir kadın, ağlayarak, "Pencereden baktım... Cesetler sokaklarda..." dedi. Çok korktuğunu, tir tir titrediğini anlatan kadın, etraflarındaki evlerin bombardımanda isabet aldığını da belirtti.

Gazze kentinin Tuffah ve Zeytun mahallelerinde sabah saatlerinde İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında çatışmaların olduğu belirtiliyor.

Ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'nın El Hatra (kuzey batısı) bölgesinde de çatışmaların sürdüğü öğrenildi.

İsrail tanklarının bölgeyi yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde ordunun esas amacının, Gazze ile güney ve kuzey bölgeleri arasında bağlantıları keserek, bölgeyi iki kesime ayırmak olduğu ifade ediliyor. Bu doğrultuda, Gazze Şeridi'ni boydan boya kesen ve güneyi Gazze'ye ve diğer yörelere bağlayan Selahhaddin Caddesi'ni kontrolü altına aldığı öne sürülüyor.

Böylece, güneyden silah nakliyatının engellenmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

Nitekim El Aksa radyosu da Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah ve Han Yunus'takilerin Gazze'ye ulaşamadıklarını duyurdu. Radyo, yayınlarında sık sık çağrılar yaparak, halka "Dualarınızı eksik etmeyin. Hepimiz tek olalım" diyerek, birlik mesajları veriyor.

İsrailli askeri yorumcular ise harekata katılan asker ve tank sayısı ile şimdiye kadar yürütülen operasyonlar doğrultusunda yaptıkları değerlendirmede, bunun çok geniş çaplı bir işgal harekatı değil, sadece birkaç noktada yürütülen bir kara operasyonu olduğu görüşünü ifade ediyorlar.

İsrail basınına göre halen Gazze Şeridi'nin içlerinde on binlerce asker bulunuyor. Haaretz gazetesi, bu sayıyı 10 bin dolayında olarak verdi.

Piyadelerin, zırhlı ve istihkam birliklerinin yer aldığı kara harekatına Gazze Tümen Komutanı Tuğgeneral Eyal Eisenberg komuta ediyor. Aynı komutanın, Güney Lübnan'da Hizbullah'la savaş sırasında da bir tümenin komutanlığını yaptığı hatırlatılıyor.

-GAZZE'YE İNSANİ YARDIMLARIN GEÇİŞİ DURDURULDU-


Bu arada Gazze Şeridi'ne son bir haftadır Kerem Şalom geçişinden sağlanan insani yardımların nakli de durduruldu. Bu kararın, İsrail'in kara saldırısı başlatması nedeniyle Filistinli militanların geçiş noktalarına saldırı düzenleyebileceği ihtimaline karşı alındığı belirtildi.

Gelecek günlerde yapılacak değerlendirmeler doğrultusunda insani yardım naklinin başlatılıp başlatılmamasına karar verilecek.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.04.2026
23:24
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl`e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi`nde
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl`de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın