KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2025 Pazar
°C

'İsrail ile Hamas anlaştı' iddiası

Ateşkes konusunda taraflardan farklı açıklamalar geliyor..

`İsrail ile Hamas anlaştı` iddiası
10 MART 2008 PAZARTESİ 20:24
0
1005
0
AA aa
İsrail ile Hamas arasında bir geçici ateşkes anlaşmasına varıldığı yolunda taraflardan farklı açıklamalar geliyor.

İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınırda, bir ateşkesin varlığı somut olarak gözlemlenirken, İsrail Başbakanı Ehud Olmert, ''Bir anlaşma yok'' dedi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Gazze'deki fiili Hamas hükümetinin başbakanı İsmail Haniye ise bir ateşkesten ilk kez sözederek, hükümetinin, Mısır'ın, Gazze Şeridi'nde geçici bir ateşkes sağlanması için yürüttüğü çabalara yardımcı olacağını bildirdi.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail'e resmi bir ziyarette bulunan Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek ile görüşmesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında, geçici ateşkesle ilgili haberlere atıfta bulunarak, ''Bir anlaşma yok, doğrudan ya da dolaylı bir görüşme de yok'' sözleriyle anlaşma iddialarını yalanladı. Olmert, İsrail ordusunun Gazze'de hareket serbestisine sahip olduğunu belirtirken, ordunun Gazze'ye saldırırken özellikle mazaret aramadığını vurguladı ve ''Savaşıyoruz, çünkü onlar bize karşı savaşıyor'' diye konuştu. Olmert, ''Eğer terör durursa, Kassamlar Sderot'a, Grad roketleri Aşkelon'a düşmezse, silah kaçakçılığı ve sızmalar sona ererse, İsrail de ateşi keser'' dedi.

Olmert, Suriye ile barış görüşmelerinin başlatılması olasılığıyla ilgili bir soruya karşılık da, ''Suriye ile barış istiyoruz. Onlar, barış konusundaki bizim tavrımızın ve ne gerektiğinin farkında, biz de ne gerektiğinin farkındayız'' yanıtını verdi. Olmert, gerçek anlamda barış görüşmelerinin gerçekleşebilmesi için Suriyeliler'in bu gereklere uyacağını umduğunu da dile getirdi.

ABBAS: ''ANLAŞMA TAMAM''

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise İsrail ile Hamas arasında bir geçici ateşkes anlaşmasına varıldığını söyledi. Ürdün Kralı Abdullah ile başkent Amman'da görüşen Abbas'ın, görüşme sonrası gazetecilere, ''İlke olarak bu konuda anlaşma var. Hamas ve İslami Cihad, liderlerinin bir zarar görmemesini istedi. İsrail'in de buna mutabık olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki günlerde bu konuda birşeyler duyacağımızı umuyorum'' dedi.

Abbas, anlaşma doğrultusunda Hamas'ın, İsrail'e roket saldırılarını durduracağını, İsrail'in de karşılığında Hamas liderlerini hedef almaktan imtina ederek, Gazze'ye saldırılarını durduracağını bildirdi.

Abbas ayrıca, İsrail'in, Gazze ablukasını hafifleteceğini ve sınırdaki geçiş noktalarını açmayı da düşüneceğini kaydetti.

Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas hükümetinin başbakanı İsmail Haniye de yaptığı yazılı açıklamayla anlaşmayı doğruladı. Haniye, hükümetinin, Gazze'de geçici bir ateşkese varılması için Mısır yönetiminin çabalarına yardımcı olacağını duyurdu.

Haniye, (geçici) ateşkese, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarının başarısız olmasının sonucu varıldığını da öne sürdü. Haniye, ''İsrail'in tavrındaki değişim, Gazze Şeridi'ne saldırılarını durdurması, başarısızlığının itirafıdır'' diye konuştu.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın