KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

Israil ile hamas mutabakat sağladı

İsrail ile Hamas yönetimi arasında 18 aylık kalıcı bir ateşkes sağlanması ve bu anlaşma kapsamında rehin İsrail askerinin serbest bırakılmasına yönelik Kahire'de yapılan dolaylı görüşmeler hız kazandı...

Israil ile hamas mutabakat sağladı
08 ŞUBAT 2009 PAZAR 12:15
0
1314
0
AA aa
İsrail'de 10 Şubat'ta yapılacak genel seçimlerden önce, Gazze Şeridi'ndeki fiili Hamas yönetimi ile 18 aylık kalıcı bir ateşkes sağlanması ve bu anlaşma kapsamında 2,5 yıl önce Gazze'ye kaçırılan İsrail askerinin serbest bırakılmasına yönelik Kahire'de yapılan dolaylı görüşmeler hız kazandı.

İsrail ordu radyosu, 1,5 yıllık ateşkes ve kaçırılan asker Gilad Şalit'in de dahil olacağı bir anlaşmayla, İsrail tarafının cezaevlerindeki 1000 Filistinli tutukluyu serbest bırakmakta mutabık olduğunu öne sürdü.

Haberi İngiltere'de yayımlanan El Hayat gazetesine dayanarak veren radyoya göre, serbest bırakılacakları öne sürülenler arasında, İsrailli siyasetçilerin de zaman zaman salıverilmesine destek çıktıkları, El Fetih'in Tanzim grubu liderlerinden Mervan Barguti de bulunuyor.

İsrail tarafının, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden, İsrail'in eski Turizm Bakanı Rehavam Ze'evi'nin 2001 yılında öldürülmesi eylemine karıştığı gerekçesiyle hapiste bulunan Ahmed Saadet'in salıverilmesine karşı çıktığı ifade ediliyor.

Mısır'ın arabuluculuğunda yapılan görüşmelerde öncelikle 18 aylık bir ateşkesin sağlanması ve Hamas'ın İsrail'e roket saldırılarını engellemesi ele alınıyor.

İsrail, sınır kapılarının tamamen açılmasını, kaçırılan askerinin serbest bırakılması koşuluna bağlıyor. Mısır sınırındaki Refah geçişinin yeniden açılması da görüşülüyor. Bu kapıda, uluslararası gözlemcilerin gözetiminde, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a bağlı personelin görevlendirileceği, ancak 2005'teki benzer anlaşmanın aksine Hamas'ın görevlilerinin de burada bulunmasına izin verileceği ifade ediliyor.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, görevi yeni hükümete devretmeden önce Gilad Şalit'in kurtarılmasını sağlamak istediği belirtiliyor.

Olmert'in bu konudaki çabaları sürerken, Başbakan Yardımcısı, Savunma Bakanı ve İşçi Partisi lideri Ehud Barak, Şalit'in kısa süre içinde kurtarılması için çok büyük çabalar harcandığını doğrulamakla birlikte, Şalit'in İsrail'e dönüşünün seçimlerden önce mümkün görünmediğini söyledi. Barak, ordu radyosuna, "Şalit seçimlerden önce evde olamaz. Ama hükümeti devretmeden önceki zamana denk gelebilir" diye konuştu.



haber 7
AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın