KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2026 Salı
°C

Işsiz gençlere 740 lira maaş!

Çalışma Bakanlığı, yeni projesi ile işsiz kalan gençlere 6 ay boyunca 740 TL maaş bağlayacak.

Işsiz gençlere 740 lira maaş!
28 TEMMUZ 2012 CUMARTESİ 05:40
0
1881
1
AA aa

Çalışma Bakanlığı, sayıları 2 milyona ulaşan genç işsizler için yeni bir düzenleme başlatıyor. Düzenlemeye göre İşbaşı eğitim programlarına katılan işsizlere 6 ay 740 TL maaş bağlanacak.

Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sayıları yaklaşık 2 milyona ulaşan genç işsizler için, İŞKUR tarafından organize edilecek yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor.

İşbaşı eğitim programlarına katılarak firmalarda staja giden işsizlere 6 ay boyunca maaş ödenecek. Bu kişilerin sigorta primleri de devlet tarafından karşılanacak. Maaşlar, net 740 lira olarak asgari ücret üzerinden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ödenecek.

Bu uygulamayla işsizlerin, işbaşı programlarına başvurarak tezgah başında meslek sahibi olması teşvik edilecek. Aynı zamanda işsizler için tam maaşla, en az 6 aylık iş kapısı imkanı sağlanacak.

Tezgâh başında öğrenecek

Bakanlık, iş başı eğitim programındaki yeni düzenleme ile istihdam imkânlarını artırmayı ve işsizlere nitelik kazandırmaya hedefliyor. Ayrıca işsiz gençler, tezgâhın başında ustadan işi öğrenecek. 6 ay boyunca uyum sağlarsa ve işveren isterse devam edecek. İşveren istihdam etmek istemese bile işsiz gençler meslek sahibi olacak.

Halen İŞKUR, iş başı eğitim programları düzenliyor. Ancak bu kurslara katılanlara maaş ödenmiyordu. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek değişiklikle artık maaş ödenmeye başlanacak olması, talebi artıracak. İşsizlerin, hızla nitelik kazanması sağlanacak.

İş-Kur'a kayıtlı olma şartı

İş başı programları en az 5 çalışanı bulunan firmalarda düzenleniyor. Bu programlara katılacak kişilerin, o işyerinde çalışan kişiler dışındaki kişilerden olması gerekiyor. Ayrıca iş başı programına katılacak kişilerin, son altı aylık çalışan sayısına ilave olarak işe alınması gerekiyor.

Firma, işbaşı programı kapsamında stajyere başvurduğu meslek kapsamında fiilen çalıştırmak zorunda. Başvurduğu meslek dışı bir iş ise yaptıramıyor. İş başı programları günlük en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere haftalık 45 saat oluyor. Toplamda 6 ayı geçemiyor. İşbaşı programlarına katılacak kişilerin İşkur'a kayıtlı işsizler arasından seçilmesi zorunlu.

Verilen bilgiye göre, programın en önemli hedefi, işsizlere nitelik kazandırmak. Programla, sürekli olarak nitelikli eleman bulamamaktan şikayet eden işverene 'elemanını kendin yetiştir, mesleği öğrenene kadar maaşın ben ödeyeceğim' mesajı verilecek.Daha önce günlük 15 TL cep harçlığı verilen kişilere artık aylık 740 lira net maaş ödenecek. Böylece staja gelen kişilerin düzenli gelir elde etmesi sağlanacak. Daha önce yalnızca sağlık primleri ödenen bu kişilerin sigortalarını da yatırılacak. Bu harcamalar, İŞKUR tarafından İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
yunus (@Misafir_9017)
28 Temmuz 2012 Cumartesi 14:43
hükümetimize sonuna kadar güveniyoruz
10.08.2026
23:07
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM`den geçti
Terörsüz Türkiye Yasası TBMM'den geçti
Terörsüz Türkiye sürecinin yasal çerçevesini oluşturması planlanan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 468 oyla kabul edildi.
10.08.2026
23:04
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST`te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi TEKNOFEST'te Türkiye ikincisi oldu
Bingöl Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, 2026 TEKNOFEST Mimari ve Görsel Tasarım Yarışması'nda 2 bin 118 proje arasından sıyrılarak Türkiye ikinciliğini kazandı.
10.08.2026
23:03
Genç`te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç'te Murat Nehri kıyısında dönüşüm başladı
Genç Belediyesi tarafından hayata geçirilen Murat Nehri Sahil Düzenlemesi 1. Etap Projesi'nde çalışmalar başladı. Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasındaki alan, park, seyir ve dinlenme alanlarıyla ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri haline getirilecek.
10.08.2026
23:02
Bingöl`de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 6 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin son bir haftada yürüttüğü çalışmalarda, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu ve silah da ele geçirildi.
10.08.2026
22:42
Pir`e Hanuku`da ilk cem töreni düzenlendi
Pir'e Hanuku'da ilk cem töreni düzenlendi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan Pir'e Hanuku İnanç Merkezi'nde ilk kez cem töreni gerçekleştirildi. Erzincan, Tunceli ve Yedisu'dan gelen vatandaşların katıldığı tören, yoğun ilgi gördü.
10.08.2026
22:40
Seven;
Seven; 'Türkiye Yüzyılı yürüyüşü sürecek'
AK Parti'nin kuruluşunun 25'inci yıl dönümü dolayısıyla Bingöl'de düzenlenen programda konuşan İl Başkanı Yılmaz Seven, çeyrek asırlık hizmet yolculuğunu değerlendirerek, 'İlk günkü aşkla ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Milletimizle birlikte çıktığımız bu yolda, Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda yürümeyi sürdüreceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın