KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Işsiz gençlere 740 lira maaş!

Çalışma Bakanlığı, yeni projesi ile işsiz kalan gençlere 6 ay boyunca 740 TL maaş bağlayacak.

Işsiz gençlere 740 lira maaş!
28 TEMMUZ 2012 CUMARTESİ 05:40
0
1651
1
AA aa

Çalışma Bakanlığı, sayıları 2 milyona ulaşan genç işsizler için yeni bir düzenleme başlatıyor. Düzenlemeye göre İşbaşı eğitim programlarına katılan işsizlere 6 ay 740 TL maaş bağlanacak.

Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sayıları yaklaşık 2 milyona ulaşan genç işsizler için, İŞKUR tarafından organize edilecek yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyor.

İşbaşı eğitim programlarına katılarak firmalarda staja giden işsizlere 6 ay boyunca maaş ödenecek. Bu kişilerin sigorta primleri de devlet tarafından karşılanacak. Maaşlar, net 740 lira olarak asgari ücret üzerinden Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ödenecek.

Bu uygulamayla işsizlerin, işbaşı programlarına başvurarak tezgah başında meslek sahibi olması teşvik edilecek. Aynı zamanda işsizler için tam maaşla, en az 6 aylık iş kapısı imkanı sağlanacak.

Tezgâh başında öğrenecek

Bakanlık, iş başı eğitim programındaki yeni düzenleme ile istihdam imkânlarını artırmayı ve işsizlere nitelik kazandırmaya hedefliyor. Ayrıca işsiz gençler, tezgâhın başında ustadan işi öğrenecek. 6 ay boyunca uyum sağlarsa ve işveren isterse devam edecek. İşveren istihdam etmek istemese bile işsiz gençler meslek sahibi olacak.

Halen İŞKUR, iş başı eğitim programları düzenliyor. Ancak bu kurslara katılanlara maaş ödenmiyordu. Önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek değişiklikle artık maaş ödenmeye başlanacak olması, talebi artıracak. İşsizlerin, hızla nitelik kazanması sağlanacak.

İş-Kur'a kayıtlı olma şartı

İş başı programları en az 5 çalışanı bulunan firmalarda düzenleniyor. Bu programlara katılacak kişilerin, o işyerinde çalışan kişiler dışındaki kişilerden olması gerekiyor. Ayrıca iş başı programına katılacak kişilerin, son altı aylık çalışan sayısına ilave olarak işe alınması gerekiyor.

Firma, işbaşı programı kapsamında stajyere başvurduğu meslek kapsamında fiilen çalıştırmak zorunda. Başvurduğu meslek dışı bir iş ise yaptıramıyor. İş başı programları günlük en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere haftalık 45 saat oluyor. Toplamda 6 ayı geçemiyor. İşbaşı programlarına katılacak kişilerin İşkur'a kayıtlı işsizler arasından seçilmesi zorunlu.

Verilen bilgiye göre, programın en önemli hedefi, işsizlere nitelik kazandırmak. Programla, sürekli olarak nitelikli eleman bulamamaktan şikayet eden işverene 'elemanını kendin yetiştir, mesleği öğrenene kadar maaşın ben ödeyeceğim' mesajı verilecek.Daha önce günlük 15 TL cep harçlığı verilen kişilere artık aylık 740 lira net maaş ödenecek. Böylece staja gelen kişilerin düzenli gelir elde etmesi sağlanacak. Daha önce yalnızca sağlık primleri ödenen bu kişilerin sigortalarını da yatırılacak. Bu harcamalar, İŞKUR tarafından İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
yunus (@Misafir_9017)
28 Temmuz 2012 Cumartesi 14:43
hükümetimize sonuna kadar güveniyoruz
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın