KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Işsiz öğretmenler kadro için yürüdü

Ataması yapılmayan işsiz öğretmenler Ankara Maltepe Köprüsü'nde toplanarak mağduriyetlerinin giderilmesi için attıkları sloganlarla hükümete seslendiler.

Işsiz öğretmenler kadro için yürüdü
30 AĞUSTOS 2009 PAZAR 04:15
0
1140
0
AA aa
Türkiye'nin birçok yerinden Ankara'ya gelen öğretmen adayları, Maltepe Köprüsü'nün altında toplandı. Ellerinde ''Açılım, açılım öğretmene açılım'', KPSS kalksın, hayata zaman kalsın'', ''Haydi Öğretmenler Okula Kampanyası istiyoruz'', ''Baba beni okula gönderme, çünkü okulumda öğretmen yok'' yazılı dövizler taşıyarak Başbakanlık Merkez Bina önünde basın açıklaması yapmak üzere Kızılay'a doğru yürüyüşe geçti.


Yürüyüş sırasında ''250 bin kadrolu atama istiyoruz'' yazılı pankart açan grup, ''İşsiz öğretmen olmayacağız'', ''Atama hakkımız engellenemez'', ''Okullar öğretmensiz, öğretmenler işsiz'' şeklinde sloganlar attı.

Kızılay'a yaklaşan grup, polislerin Başbakanlık binası önünde açıklama yapmasına izin vermemesi üzerine Güvenpark'a yöneldi.

Güvenpark'ta, grup adına açıklama yapan öğretmen adayı Serkant Subaşı, yaptıkları eylemleri, açlık grevlerini hatırlatarak, bunların bir sonuç vermediğini söyledi.

Şubat ayına kadar 200 bin öğretmen ataması yapılmazsa eylemlerinin giderek büyüyeceğini belirten Subaşı, ''250 bine yakın bir kitlenin görmezden gelinmesini, bu kitlenin kendi mesleği dışında başka meslekleri yapmaya zorlanmasını, yuva kurmasının engellenmesini, suç işlemeye teşvik edilmesini istemiyoruz'' diye konuştu.

Öğretmenler olarak devletin, milletin ve ailelerinin kendilerinden istediklerini yerine getirdiklerini, üniversiteyi bitirdiklerini, vatan görevlerini yaptıklarını ifade eden Subaşı, ''Bizlere öğrencilerimizi verin, bizlere geleceğimizi verin ve bizleri pasifleştirmeyin'' dedi.

Subaşı, sözleşmeli öğretmenliğin ve KPSS'nin kaldırılmasını, bu sistemin yerine güvenilirliği ve geçerliliği yüksek olan başka bir yöntemle öğretmenlerin geleceğinin belirlenmesini istediklerini ifade etti.

SENDİKALARDAN DESTEK

Eyleme çeşitli eğitim sendikaları da destek verdi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç yaptığı konuşmada, pek çok öğretmen adayının atamasının yapılmadığını, bunun üzüntü verici olduğunu söyledi. Kılıç, ''Bugün bizimle beraber bu mesleği sürdürmesi gereken öğretmen arkadaşlarımız, üniversitelerini başarıyla tamamlamışlardır. Ellerine diploma verilmektedir ama daha sonra hepsi işsizliğe ya da farklı işlere mahkum edilmektedir'' dedi.

KESK Genel Sekreteri Emirali Şimşek de bu dönemde kadrolu istihdam politikasından uzaklaşıldığını ileri sürerek, hükümetin eğitimi özelleştirmeye çalıştığını savundu. Şimşek, öğretmen adaylarının büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek, ''Bu sorunu çözmek iktidarın en önemli görevlerinin başındadır'' diye konuştu.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı da gruba destek vererek, ''Maalesef ülkemizde öğretmen olmayı istemek, kendini açlığa, işsizliğe, sıkıntıya mahkum etmek demektir'' dedi.

Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Barış Düdü de okulların öğretmensiz bırakılmamasını istediklerini belirterek, sözleşmeli öğretmenliğe son verilerek bir an önce kadrolu öğretmen istihdamına geçilmesi gerektiğini söyledi.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Cansel Güven, öğretmen adaylarının yanında olduklarını ifade ederek, ''Sizlerle artık öğretmen odalarında oturmak, derslere girmek istiyorum'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, öğretmen adayları bir süre Güvenpark'ta oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.


Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
08.05.2025
16:35
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uygulamada 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi.
07.05.2025
19:09
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 2`si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 2'si Ağır 7 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.
07.05.2025
19:00
‘Farklı Perspektiflerde Bingöl`ün Deprem Gerçeği` konferansı
'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konferansı
Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek 'Farklı Perspektiflerde Bingöl'ün Deprem Gerçeği' konulu konferansta, alanında uzman isimler önemli sunumlar yapacaklar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın