KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Işsizin kaç gün hasta olma hakkı var?

İşsiz kalan sigortalının sağlık hizmetinden yararlanma süresi artırıldı

Işsizin kaç gün hasta olma hakkı var?
10 NİSAN 2008 PERŞEMBE 11:00
0
1554
0
AA aa
İşsiz kalan sigortalının sağlık hizmetinden yararlanma süresi 90 gün olacak. Yararlanma için prim gün sayısı da 90 gün olarak belirlendi
TBMM Genel Kurulu, işten ayrılan sigortalıların sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekleri süreyi 10 günden 90 güne çıkardı. Böylece çalışanlar işşiz kaldıkları dönemde 3 ay boyunca sigorta kapsamında tedavi olabilecek.
Genel Kurul'da, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda  değişiklik öngören tasarının 2. bölümü önceki gün görüşüldü.
Görüşmelerine geçen hafta başlanan 42. madde üzerinde AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve arkadaşlarınca değişiklik önergesi verildi. Kabul edilen önergeye göre, 18 yaşını doldurmayanlar, tıbben başkasına muhtaç olanlar, acil haller, iş kazası ve meslek hastalığı halleri, bildirimi zorunlu bulaşıcı hastalıklar, koruyucu sağlık hizmetleri ve analık halleri dışında, sağlık hizmetlerinden yararlanmak için son 1 yıl içinde toplam 90 gün genel sağlık sigortası primi ödeme şartı aranacak. Buna göre, son 1 yıl içinde 3 aylık sağlık primi ödenmemiş olan sigortalılar sağlık hizmeti alamayacak.

6 ay talep edilmişti
Bağ-Kur ve Türkiye'de ikamet eden ve başka bir ülke mevzuatı kapsamında olmayan yabancı ülke vatandaşlarında bu süre 60 gün olacak.
Emek Platformu, mevcut uygulamada olduğu gibi çalışması sona eren sigortalılardan, önceki yıl içinde 90 gün prim ödeyenlerin kendileri, 120 gün prim ödeyenlerin ise kendileri ile birlikte bakmakla yükümlü olduğu kişilerin 6 ay süreyle sağlık yardımlarından yararlanmalarını talep etmişti. Yapılan düzenleme ile sosyal tarafların talepleri tam olarak karşılanmış olmasa da çalışması sona eren sigortalılara sağlık hizmetlerinden 3 ay süreyle yararlanma hakkı tanınmış oldu.
Mevsimlik işlerde çalışan işçilerin hizmet akitlerinin askıda olduğu sürece genel sağlık sigortası primlerinin kamu işverenlerince ödenmesi öngörülerek sağlık yardımlarından yararlanmaları konusundaki engel de kaldırıldı.

Çalışan eylem hazırlığında
“Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu” tasarının geri çekilmesi için 15 Nisan'da TBMM'ye gidecek. Platformun yazılı açıklamsında, “Emek Platformunun ilk toplantısında,  tasarının Meclis'e gelmesi halinde tüm yönetici ve temsilcilerin Ankara'ya çağrılacağı yönündeki kararı uyarınca, 15 Nisan Salı günü Ankara'da olacağız ve Meclis'e gideceğiz” denildi.


 MİLLİYET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
12:55
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle engelli bireylere yönelik özel bakım merkezlerinin açılış, personel, ödeme, denetim ve çalışma şartları yeniden düzenlendi. Düzenleme, Bingöl'deki özel bakım merkezlerini de ilgilendiriyor.
07.10.2026
12:43
Bingöl`de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamında eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda okul çevreleri, trafik güvenliği, giriş-çıkışlarda alınacak önlemler ve bağımlılıkla mücadele başlıkları ele alındı.
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın