KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Istanbul film festivali gün sayıyor

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca (İKSV) 5-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek ''27'nci Uluslararası İstanbul Film Festivali''nde bu yıl 200 film izleyiciyle buluşacak.

Istanbul film festivali gün sayıyor
11 MART 2008 SALI 15:44
0
821
0
AA aa
İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Eczacıbaşı, bu yıl festivale geleneksel bölümlerin yanı sıra yeni bölümlerin de eklendiğini, en önemli etkinliklerinden birinin geçen yıl başlatılan "Sinemada İnsan Hakları" bölümünde gösterilecek 10 film arasından, en iyi filme verilecek olan 'Avrupa Konseyi Sinema Ödülü" olduğunu ifade etti.

Eczacıbaşı, ödülü kazanan filmin, festivalin 19 Nisan Cumartesi gecesi gerçekleştirilecek kapanış töreninde açıklanacağını belirtti.

Vakıf olarak kent kültürüyle çok ilgili olduklarını ve bu nedenle toplantı yeri olarak tarihi Rejans Restoran'ı seçtiklerini de anlatan Eczacıbaşı, Beyoğlu'nun Türk tarihinde, özellikle de sanat tarihinde büyük öneme sahip olduğunu kaydetti.

Beyoğlu'nun eğlence merkezlerinin ve lokantalarının çok önemli olduğunu da vurgulayan Eczacıbaşı, buranın en eski lokantalardan biri olan, basın toplantısının düzenlendiği Rejans'ın, mal sahibi ile işletmecisi arasındaki sorun nedeniyle kapanma tehlikesiyle karşı karşı bulunduğunu öğrendiğini anlattı.
 
Eczacıbaşı, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'la el ele vererek, bu mekanın eskisi gibi çalışmaya devam etmesi için destek vereceklerini söyledi.

Konuşması sırasında duvardaki Atatürk fotoğrafını da gösteren Eczacıbaşı, Atatürk'ün İstanbul'a geldiğinde en çok uğradığı yerlerden birinin Rejans olduğunu dile getirdi.
 
Uluslararası Yarışma'da 12 film
 
Festivalin "Uluslararası Yarışma" bölümünde 12 filmin "Altın Lale" için yarışacağını "Ulusal Yarışma" bölümünde de "Yılın en iyi Türk filmi ödülü" için 11 filmin jüri karşısına çıkacağını bildiren Tan, "Sinema Onur Ödülleri"nin bu yıl sanatçılar Ekrem Bora, Ediz Hun ve İzzet Günay'a sunulacağını kaydetti.

Festival sponsoru Akbank'ın Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Murat Göllü de bu yıl 60. yılını kutlayan Akbank'ın sosyal sorumluluk alanında en önem verdiği konuların başında kültür ve sanatın geldiğini söyledi.

Festivalde gündüz seansları dışında Axess kart sahiplerinin biletleri yüzde 20 indirimli alacağını bildiren Göllü, festivalin bu yılki basın merkezinin de Akbank Sanat olarak belirlendiğini dile getirdi.

Göllü, "Akbank Galaları" adı altında 10 seçkin filmin Emek Sineması'nda gösteriminin yapılacağını ifade ederek, ayrıca festival gazetesinin de internet üzerinden yayınlanacağını kaydetti.

Festivalden...

27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde, geçtiğimiz yıl ve bu yılın en çok konuşulan yapıtlarının yanı sıra, sinema tarihinin usta yönetmenlerinin başyapıtlarından seçmeleri de içeren 200 film sanatseverlerle buluşacak.

Geçen yıl 170 bin izleyici ile rekor kıran festival programında, filmler 20 ana başlık altında gösterilecek. "Özel Gösterim: Türk Klasikleri Yeniden", "Amerikan Bağımsızları", "68 ve Mirası" gibi yeni bölümlerin yer aldığı festivalin film gösterimleri, Beyoğlu'nda Emek, Fitaş 1, Atlas 1 ve Atlas 2, Beyoğlu ve Kadıköy'de Rexx sineması olmak üzere toplam 6 sinemada yapılacak.

Sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmaları, sinema dersleri, sergiler, partiler ve konserler gibi yan etkinliklerin de yer alacağı festivalin bilet fiyatları bu yıl tam 10, öğrenci ile 65 yaş ve üstü 7, hafta içi gündüz seansları ise 15 YTL olarak belirlendi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın