KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Istanbul'da hastane bahçelerine seyyar hastane

İstanbul'da olası bir afete karşı hastanelerin bahçelerine içinde ''seyyar hastane'' kurulabilecek kadar malzemenin de yer aldığı 110 konteyner yerleştirilecek.

Istanbul`da hastane bahçelerine seyyar hastane
23 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE 13:35
0
909
0
AA aa
İstanbul'da olası bir afete karşı sağlık kuruluşlarında güçlendirme çalışmaları devam ederken, hastanelerin bahçelerine de içinde ''seyyar hastane'' kurulabilecek kadar malzemenin de yer aldığı 110 konteyner yerleştirilecek.

İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bakar, 2004 yılından beri afete hazırlık konusunda çalışmalarının sürdüğünü, bu kapsamda ''Ulusal Medikal Kurtarma' ekibi kurulduğunu ve ilk etapta 200 personelin olağanüstü durumlarda sahada acil sağlık hizmeti vermek üzere eğitildiğini söyledi. Bakar, bu ekibin bugüne kadar yurt dışında pek çok depremde çalışmalar yaptığını ifade ederek, ''İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Orta Doğu ve Balkanlar'daki her afete müdahale edebilecek bir güce doğru hızla gidiyor'' dedi.

Hastane içinde yaşanacak bir problem veya meydana gelebilecek olası bir afet durumunda, hastanelerin çalışmaya devam edebilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bakar, bu amaçla hazırlıkların sürdürüldüğünü bildirdi.

Mehmet Bakar, bu kapsamda her biri 7 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde olan 110 konteynerin 50 hastanenin bahçesine yerleştirilmesinin öngörüldüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: ''Dünya Bankası kredisiyle Tuzla'da yaptırılan konteynerlerin ilk 25 tanesi yerleştirildi. Bu ilk konteynerlerin içinde 400 çadır, 4 bin yatak, jeneratör, sabit telsiz, uydu telefonu, cerrahi ve gıda malzemeleri gibi pek çok malzeme bulunacak. Konteynerin içinde yer alacak malzemelerle bir seyyar hastane kurulabilecek. Bu malzemelerin hepsi hem müdürlük, hem de hastaneden bilgisayardan takip edilecek. Bazı malzemeler süresi dolmadan yenileriyle değiştirilecek. Ayrıca konteynerler, içi boşaltıldığında büro ve haberleşme odası olarak kullanılabilecek. Buna ilişkin malzemeler de içine yerleştirilecek.''


KARTAL HASTANESİNE VERİLEN ÖNEM

 İlk 25 konteynerin öncelikle büyük hastanelerin önlerine yerleştirildiğini dile getiren Bakar, halen, açıldığında ameliyathane olan 4 cerrahi tırının da bulunduğunu bildirdi. Bakar, istenildiğinde farklı yerlere nakledilebilecek seyyar konteynerlerin de planladığını ifade etti. Afete hazırlık çalışmaları kapsamında Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesini önemli üslerden biri haline getireceklerini vurgulayan Mehmet Bakar, burada 2-3 bin kişiyi yatıracak çadır hastane, arazi ambulansları, uydu telefonları, telsiz ve personelin ailesiyle kalabileceği çadırlar bulunacağını belirtti. Bakar, bunun yanı sıra hastanelerde artezyen kuyuları da açtıklarını sözlerine ekledi.


Anasayfa için tıklayınız.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
16.02.2026
19:22
Trafik Kazası Hasar Sürecinde Yeni Dönem
Trafik Kazası Hasar Sürecinde Yeni Dönem
Trafik kazaları sonrası hasar ve değer kaybı süreçlerini kolaylaştıracak yeni düzenleme yürürlüğe giriyor. 1 Nisan 2026'da pilot illerde başlayacak uygulama ile eksper atamaları otomatik yapılacak, komisyoncu ve aracıların devre dışı bırakılması hedefleniyor. İşte detaylar...
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın