KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Istanbul'da hastane bahçelerine seyyar hastane

İstanbul'da olası bir afete karşı hastanelerin bahçelerine içinde ''seyyar hastane'' kurulabilecek kadar malzemenin de yer aldığı 110 konteyner yerleştirilecek.

Istanbul`da hastane bahçelerine seyyar hastane
23 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE 13:35
0
984
0
AA aa
İstanbul'da olası bir afete karşı sağlık kuruluşlarında güçlendirme çalışmaları devam ederken, hastanelerin bahçelerine de içinde ''seyyar hastane'' kurulabilecek kadar malzemenin de yer aldığı 110 konteyner yerleştirilecek.

İl Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bakar, 2004 yılından beri afete hazırlık konusunda çalışmalarının sürdüğünü, bu kapsamda ''Ulusal Medikal Kurtarma' ekibi kurulduğunu ve ilk etapta 200 personelin olağanüstü durumlarda sahada acil sağlık hizmeti vermek üzere eğitildiğini söyledi. Bakar, bu ekibin bugüne kadar yurt dışında pek çok depremde çalışmalar yaptığını ifade ederek, ''İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Orta Doğu ve Balkanlar'daki her afete müdahale edebilecek bir güce doğru hızla gidiyor'' dedi.

Hastane içinde yaşanacak bir problem veya meydana gelebilecek olası bir afet durumunda, hastanelerin çalışmaya devam edebilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bakar, bu amaçla hazırlıkların sürdürüldüğünü bildirdi.

Mehmet Bakar, bu kapsamda her biri 7 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde olan 110 konteynerin 50 hastanenin bahçesine yerleştirilmesinin öngörüldüğünü belirterek, şu bilgileri verdi: ''Dünya Bankası kredisiyle Tuzla'da yaptırılan konteynerlerin ilk 25 tanesi yerleştirildi. Bu ilk konteynerlerin içinde 400 çadır, 4 bin yatak, jeneratör, sabit telsiz, uydu telefonu, cerrahi ve gıda malzemeleri gibi pek çok malzeme bulunacak. Konteynerin içinde yer alacak malzemelerle bir seyyar hastane kurulabilecek. Bu malzemelerin hepsi hem müdürlük, hem de hastaneden bilgisayardan takip edilecek. Bazı malzemeler süresi dolmadan yenileriyle değiştirilecek. Ayrıca konteynerler, içi boşaltıldığında büro ve haberleşme odası olarak kullanılabilecek. Buna ilişkin malzemeler de içine yerleştirilecek.''


KARTAL HASTANESİNE VERİLEN ÖNEM

 İlk 25 konteynerin öncelikle büyük hastanelerin önlerine yerleştirildiğini dile getiren Bakar, halen, açıldığında ameliyathane olan 4 cerrahi tırının da bulunduğunu bildirdi. Bakar, istenildiğinde farklı yerlere nakledilebilecek seyyar konteynerlerin de planladığını ifade etti. Afete hazırlık çalışmaları kapsamında Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesini önemli üslerden biri haline getireceklerini vurgulayan Mehmet Bakar, burada 2-3 bin kişiyi yatıracak çadır hastane, arazi ambulansları, uydu telefonları, telsiz ve personelin ailesiyle kalabileceği çadırlar bulunacağını belirtti. Bakar, bunun yanı sıra hastanelerde artezyen kuyuları da açtıklarını sözlerine ekledi.


Anasayfa için tıklayınız.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın