KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

İstanbul'da kardeşlik buluşması

KİSİAD tarafından düzenlenen programda Üsküdar Belediye Başkanlığı'nın Kiğı'ya kazandırdığı eserler için Başkan Türkmen'e teşekkür eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz; 'Kardeşliğin pekişerek ilelebet sürmesini diliyoruz' dedi.

İstanbul`da kardeşlik buluşması
01 MAYIS 2023 PAZARTESİ 00:01
27
2822
0
AA aa

İstanbul'da faaliyet gösteren ve etkin bir potansiyeli bulunan Kiğı Sanayi İş Adamları Derneği'nin (KİSİAD) girişimleriyle İstanbul Üsküdar Belediyesi ile Bingöl Kiğı Belediyesi arasındaki ‘kardeş belediye' protokolü, ilk meyvesini verdi. Üsküdar Belediyesi, Kiğı'da Belediye Hizmet Binası ve Yaşam Merkezi inşa etti.

Geçtiğimiz hafta Kiğı'da yapılan açılışın ardından bugün KİSİAD tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Bingöllünün katılımıyla ‘kardeşlik' buluşması gerçekleştirildi.

DAĞISTANLI: “HİLMİ TÜRKMEN EBEDİ HEMŞEHRİMİZDİR ARTIK”

Programda açılış konuşmasını yapan KİSİAD Başkanı Mehmet Ali Dağıstan, ‘kardeşlik2 hukukun gereği Üsküdar-Kiğı belediyeleri arasındaki bu iş birliğinin çok kıymetli olduğunu söyledi.

Bingöl'e, Kiğı'ya özel bir muhabbet besleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in bu duyarlılığının onur verici olduğunu dile getiren Dağıstanlı; “Hilmi Başkanımız iki defa Kiğı İlçemizi ziyaret etti ve büyük bir eser bırakarak halkımızın da gönüllerini fethetti. Sayın Hilmi Türkmen'i ebedi bir hemşehrimiz, ebedi bir kardeşimiz alarak kabul ediyoruz. Kendisine minnettarız, sonsuz teşekkürlerimizi huzurlarınızda sunmak istiyorum. Yine Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Kiğılı hemşehrimiz Asım Özaltın kardeşimizin de bu anlamda çok ciddi katkıları oldu. Kendisine de şükranlarımızı sunuyorum. Kiğı Belediye Başkanımız Sayın Hikmet Özüağ'a, binanın yapımını gerçekleştiren müteahhitten orada alın teri döken işçilerimize kadar herkese şükranlarımı iletiyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan kıymetli hemşehrimiz TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'a ve saygıdeğer misafirlerimize destek ve katılımlarından ötürü saygı ve şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

TÜRKMEN “BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİN NİŞANELERİNDEN BİRİ OLACAK”

Programda bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; “Üsküdar Belediyesi olarak, Kiğı Belediyesi Hizmet Binası ve Yaşam Merkezi'ni yaptık, bitirdik, açtık. Merkezimiz 7'den 70'e herkesin önemli ihtiyaçlarını karşılarken Bin yıllık kardeşliğimizin nişanelerinden biri olacak. Bingöl'e, Kiğı'ya hayırlı olsun. Hayatımızda unutamayacağımız, özel anlar yaşadık. Birliğimiz, beraberliğimiz daim ve kaim olsun” dedi.

Türkmen, Kiğı'ya desteklerin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

YILMAZ: “KARDEŞLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

Desteklerinden ötürü Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e teşekkür eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ise, Kiğı'nın göç veren değil göç alan konumuna getirilmesi için çabaladıklarını, yapılan her çalışmanın da bu amaca önemli bir katkı olduğunu söyledi.

Kiğı'nın da Üsküdar gibi kadim ve köklü bir tarihe sahip ilçe olduğunu, bu kardeşlik protokolünün de bu anlamda köklü bir birlikteliği simgelediğini ifade eden Yılmaz; “Kiğı Belediyemizin koordinesinde ilçemizde 500 kişilik tribünlü sentetik çim yüzeyli futbol sahamızı yaptık. Yine belediyemiz destekleriyle tekstil fabrikası inşa ederek istihdam kapılarını araladık. Birçok insanımız burada iş sahibi oldu, inşallah bu sayı gelecek zamanda çok daha artarak Kiğı'nın göç alacak düzeye gelmesine katkıda bulunacak. Yine Üsküdar Belediyemizin destekleriyle Kiğı Belediye Hizmet Binası ve Yaşam Merkezi'nin de açılışını geçen hafta yaptık. Çok büyük ve ilçe ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayan bir bina oldu. Kiğı'nın gelişmesinde büyük öneme sahip olan Kiğı-Erzincan yolumuzun da tamamlanması için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Bu yolu tamamladığımızda ulaşım sorununu önemli ölçüde gidermiş olan Kiğı, gelişime de kapılarını aralayacak. Ben, ciddi katkı ve desteklerle Kiğı'da önemli bir ihtiyacı gideren Üsküdar Belediyemizin kıymetli başkanı Hilmi Türkmen Bey'e bir kez teşekkür ediyor, desteklerinin artarak devam etmesini ve bu kardeşliğin pekişerek ilelebet sürmesini diliyorum. Ayrıca bizleri Bingöllü hemşehrilerimizle buluşturdukları bu organizasyondan dolayı da KİSİAD Başkanımız Sayın Mehmet Ali Dağıstan ve yönetimine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yılmaz, konuşmasında 14 Mayıs 2023 günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi için Recep Tayyip Erdoğan'a, 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri için de AK Parti ve Cumhur İttifakına destek talep etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın