Işte 5 aylık uyuşturucu bilançosu
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 2016 yılının ilk 5 ayında gerçekleştirilen çalışmalarda, 45 adet sentetik uyuşturucu hap, 75 kilogram esrar, 885 kök Hint Keneviri maddesi ele geçirildi. Olaylarla ilgili 19 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24 MAYIS 2016 SALI 01:49 |
0 |
2155 |
0 |
|
AA |
aa |
|
Bingöl Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmaları açıkladı.
01 Ocak- 20 Mayıs 2016 tarihleri arasında 53 olayın vuku bulduğu kaydedilen açıklamada, “İlimiz genelinde 43 olayda uyuşturucu kullanan 66 şahsa uyuşturucu madde kullanmaktan işlem yapılmış, toplamda 45 adet sentetik uyuşturucu hap, 885 kök Hint Keneviri, 6 kilogram 665 gram esrar, 264 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. 10 olayda ise, 27 şahsa uyuşturucu madde imal ve ticaretinden işlem yapılarak toplamda 210 adet sentetik uyuşturucu hap, 68 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Bu 27 şahıstan 18'i adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir” denildi.
TORBACILARA EŞ ZAMANLI OPERASYON
Vatandaşların uyuşturucudan korunması için uyuşturucu madde satıcılarına yönelik 5 planlı operasyon yapıldığı ifade edilen açıklamada, “Son olarak 19 Mayıs 2016 tarihinde yapılan planlı ve eş zamanlı operasyon kapsamında ise V.T. N.M.A. M.H.A. ve E.A. isimli şahıslar Bingöl il merkezinde bulunan ikametlerinde yakalanarak gözaltına alınmış, 2 şahsa uyuşturucu madde imal veya ticareti suçlarından, 1 şahsa görevi gereği ulaştığı gizli bilgileri açıklamak ve ağır cezalık suçtan aranan şahsın gizlenmesine yardım etmek ile kaçma teşebbüsü faaliyetlerinde bulunmak, suçluyu kayırmak suçlarından ve 1 şahsa da ağır cezalık suçtan aranan şahsın gizlenmesine yardım etmek ve kaçma teşebbüsü faaliyetlerinde bulunmak suçundan gerekli yasal işlemler yapılarak şahıslar 20/05/2016 günü Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir. N.M.A. isimli şahıs Uyuşturucu Madde İmal veya Ticareti suçundan tutuklanarak Bingöl Kapalı Cezaevine gönderilmiş, diğer 3 şahıs ise Adli Kontrol kararıyla serbest bırakılmışlardır” ifadelerine yer verildi.
|
12.01.2026 15:29
 |
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!' |
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi. |
|
12.01.2026 15:08
 |
Efrayim Bebek İçin Canlı Yayında büyük destek |
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen yayında, hayırsever vatandaşların yoğun desteğiyle 550 bin TL bağış toplandı. |
|
12.01.2026 14:56
 |
Araç Takla Attı: 2 Yaralı |
Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. |
|
12.01.2026 14:50
 |
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı |
Bingöl'de kar ve buzlanmadan dolayı otomobilin tıra çarpması sonucu meydana gelen kazada, 1 kişi yaralandı. |
|
12.01.2026 14:40
 |
Muhammed Berdibek yanıtladı: İran'daki protestoların başarı şansı var mı? |
Bingöllü Bürokrat ve Yazar Muhammed Berdibek tarafından kaleme alınan 'Mehdi'den Önce, Devrimden Sonra: İran' eseri gündemdeki yerini korurken Berdibek, canlı yayında günlerdir süren protestoların başarıya ulaşma şansının olup olmadığını değerlendirdi. |
|
11.01.2026 15:55
 |
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi |
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı. |
|
|