Bingölde meydana gelen 4,5 şiddetindeki deprem, merkez Ilıcalar Beldesindeki camide hasar oluşturdu. Can kaybının yaşanmadığı deprem büyük paniğe neden olurken, o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Bingöl'de saat 21.57'de merkez üssü Ilıcalar beldesine bağlı Yenibaşlar Köyü olan 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Can kaybının yaşanmadığı depremde, 1997 yılında inşa edilen Ilıcalar Mahallesi Merkez Camii'nde hasar oluştu.
Yerin 7,7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Merkez Camii'nin kolonlarında çatlamalar oluşturdu. Depremin meydana geldiği esnada teravih namazı için saf tutan cemaat, büyük panik yaşayarak camiyi terk etti.
O an yaşananları anlatan Eşref Korkut, “Yatkı namazını kıldıktan sonra Teravih namazına başladık. Selam vermeden alttan bir ses duyduk ve aniden sallanmaya başladık. Birbirimize bakarak selam vermeden yavaşça dışarıya çıktık” dedi.
Deprem olduğu esnada camide olduklarını belirten Barış Korkut ise, şunları söyledi; “Öyle bir sallandın ki korkudan halen dizlerim titriyor. Depremle birlikte kokudan dışarı çıktık. İşyerime geldiğimde bütün malzemelerin yere düştüğünü gördüm. Allah bir daha göstermesin, çok kurttuk.”
Depremin hemen ardından beldeye giden UMKE Bingöl ekibi, Ilıcalar Beldesi ve Yenibaşlar Köyü'nde incelemelerde bulundu..
Bingölde deprem oluyor, UMKE ekibi hızlı bir şekilde olay yerine giderken AFAD ekibi her zamanki yerinde oturuyor. Allah aşkına bu AFAD ekibi ne iş yapar biri anlatsın.
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
06.05.2026
17:51
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın