KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Işte fener'in istediği rakip!

Sarı-lacivertli futbolcuların çeyrek finalde karşılaşmak istedikleri rakip Schalke. İşte Almanya'nın ünlü takımı hakkında merak edilenler...

Işte fener`in istediği rakip!
10 MART 2008 PAZARTESİ 11:16
0
900
0
AA aa
F.BAHÇE-SCHALKE MAÇLARINDAN KARELER

Şampiyonlar Ligi'nde en iyi 8 takım arasına kalan Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi, 14 Mart Cuma günü saat 13:00'da Nyon'da çekilecek kurada belli olacak. Avrupa'nın 1 numaralı kupasını isteyen takımların hepsi çok tehlikeli. Ancak Manchester United, Real Madrid, Schalke 04, Barcelona, Roma, Arsenal, Inter veya Liverpool arasında kıyas yapıldığında, Alman ekibi gücü ve Avrupa deneyimi bakımından kurada en çok çıkması istenen rakip. Buna rağmen Fenerbahçe ile karşılaştırıldığında arada büyük fark oluşuyor.

GÖKHAN KARATAŞ'IN HABERİ

HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ


SCHALKE 04'Ü TANIYALIM

İŞÇİ TAKIMI SCHALKE
4 Mayıs 1904 tarihinde Gelsenkirchen şehrinin maden ocaklarının yoğun olduğu bölgede kurulan Schalke, bu nedenle 'Madenciler' lakabıyla anılıyor. İşci sınıfının takımı olarak bilinen mavi-beyazlılar, Almanya'nın en çok taraftara sahip kulüplerinden birisi olarak göze çarpıyor. Schalke ayrıca ezeli rakibi Borussia Dortmund'la birlikte Ruhr bölgesinin iki önemli takımından biri.

YARIŞTAN KOPUYOR
Bundesliga'da geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kılpayı Stuttgart'a kaptıran Almanya'nın ünlü takımı, bu sezon zirve yarışından uzaklaştı. 23 maçta 10 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan kırmızı-beyazlı ekip, 38 puanla 5. sırada yer alıyor. Schalke rakip fileleri 12 kez havalandırırken, kalesinde 24 gol gördü.

Bu sezon Veltins-Arena'da oynadığı 12 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Schalke, sahasında kötü bir grafik çizdi. Alman temsilcisinin deplasman performansı ise daha kötü. Schalke 4 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldığı 11 deplasman maçında sadece 17 puan toplayabildi.

DENEYİMSİZ TEKNİK ADAM
2006 yılında Ralf Rangnick'in yerine takımın başına getirilen Mirko Slomka, bu ağır görevi aldığında 38 yaşındaydı. Yönetimin bu şok kararı herkesi şaşırttı, çünkü Slomka'nın ciddi bir teknik direktörlük deneyimi yoktu. 10 yıl Hannover'ın genç takımlarını çalıştırdıktan sonra yine genç takım antrenörü olarak Tennis Borussia Berlin'de görev alan Alman teknik adam, Ralf Rangnick'in yardımcı antrenörü olarak Sechsundneunziger ve Schalke'de çalıştı. 2005-06 sezonunun ortasında teknik direktörlüğe terfi etti.

MUHTEŞEM STAT
Maçlarını 62 bin kapasitelik Veltins-Arena Stadı'nda oynayan Schalke, Avrupa'nın en yüksek taraftar ortalamasına sahip ilk 10 takımı arasında yer alıyor. Alman temsilcisi, maçlarını ortalama 60 bin taraftar önünde oynuyor. Veltins-Arena'nın değeri 190 milyon euro.

Toplantı salonları, restoranlar, kafeteryalar dışında üstü kapanıp dev bir salon haline gelen yeşil saha raylar vasıtasıyle stadın dışına çıkarılabiliyor. Böylece hem çimler havalanıp güneş alıyor, hem de konserlerde çimler korunmuş oluyor.

Sözleşmesi geçen sezon 2009 yılı Haziran ayına kadar uzatılen Slomka'nın isteği üzerine sezon başı ve devre arasında yapılan transferler genelde orta saha mevkiine oldu.

BAŞARILARI

Son yıllarda yaptığı pahalı transferlerle dikkati çeken Schalke, 50 yıldır lig şampiyonluğuna hasret. 7 Almanya Birinci Ligi Şampiyonluğu(1934, 1935, 1937, 1939, 1940, 1942, 1958) bulunan mavi-beyazlılar, en son şampiyonluğunu 1958 yılında yaşadı.

1938, 1972, 2001 ve 2002 yıllarında Almanya Kupası'nı kaldıran Schalke, 1997'de Inter'i penaltılar sonucu devirerek UEFA Kupası'nı kazandı. Schalke ayrıca 2003 ve 2004 yıllarında Intertoto Kupası'nı müzesine götürdü.

FENERBAHÇE ELİNDEN KAÇIRDI
Sarı-lacivertliler, Schalke ile daha önce 2 kez karşı karşıya geldi. 2005 yılında Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer alan iki takımın mücadelesindeki ilk maçı Alman temsilcisi kazanırken, rövanş mücadelesi beraberlikle sonuçlandı.

19 Ekim 2005... Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta Luciano ile öne geçen sarı-lacivertliler, Lincoln'ün 2 golüne engel olmadı. Nobre skora eşitlik getirdi, Kuranyi ve Appiah'ın karşılıklı golleriyle karşılaşma 3-3 bitti. 88. dakikada Alex kırmızı kart gördü.

1 Kasım 2005... Almanya'da oynanan rövanş karşılaşmasında Kuranyi'nin golüyle geriye düşen Fenebrahçe, Luciano ve Aurelio'nun oyundan atılmasıyla son 34 dakikada 9 kişi mücadele etti. Ebbe Sand'ın golü skoru belirledi: 2-0.

APPIAH KAPIŞMASI
Fenerbahçe Kulübü, sezon başında 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan Stephen Appiah'ı menajerleri aracılığıyla ayartmaya çalıştığı gerekçesiyle Schalke 04'ü FIFA'ya şikayet etmişti.

HALİL ALTINTOP'UN TAKIMI
Schalke, milli oyuncumuz Halil Altıntop'u kadrosunda bulunduruyor. Kaiserslautern'de muhteşem bir performans sergileyen Halil, kardeşi Hamit Altıntop'un isteğiyle 2005-06 sezonunda Schalke'yle sözleşme imzaladı.

Türk asıllı futbolcu Mesut Özil de geçtiğimiz sezon Lincoln'un cezalı olması nedeniyle son beş lig maçında mavi-beyazlı formayı giydi. Almanya 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda da görev alan Mesut, geçtiğimiz günlerde Werder Bremen'e transfer oldu.

Alman ekibinin ideal 11'i şöyle:
Manuel Neuer, Rafinha, Marcelo Bordon, Mladen Krstajic, Heiko Westermann, Fabian Ernst, Levan Kobiashvili, Ivan Rakitic, Jermaine Jones, Gerald Asamoah, Kevin Kuranyi

ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİ?

PORTO'YU ELEDİ
Temsilcimiz Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki 7 muhtemel rakibinden birisi olan Schalke, Premier Lig takımlarından Chelsea, Norveç'in Rosenborg ve İspanya'nın Valencia kulübünün de bulunduğu (B) Grubu'nda 8 puan toplayarak 2. sırada bir üst tura yükseldi. Alman ekibi, 2. Turda Portekiz'in Porto takımını penaltılar sonucu eleyerek, adını çeyrek finale yazdırdı.

(B) Grubu
Schalke-Valencia: 0-1
Rosenborg-Schalke: 0-2 (Goller: Jones,Kuranyi)
Chelsea-Schalke: 2-0
Schalke-Chelsea: 0-0
Valencia-Schalke: 0-0
Schalke-Rosenborg: 3-1 (Goller: Asamoah,Rafinha,Kuranyi)

2. Tur
Schalke-Porto: 1-0 (Gol: Kuranyi)
Porto-Schalke: 1-0 (Penaltılarla tur atladı)

MALİ DURUMU

RUS DESTEĞİ
Schalke 04 Kulübü, Rus petrol firması Gazprom'la 125 milyon Euro'luk sponsorluk anlaşması yaparak Avrupa'nın en zengin kulüpleri arasına adını yazdırdı. Alman ekibi ayrıca Gazprom'un %75 hissesini elinde tuttuğu, Fatih Tekke'nin takımı Zenit St Petersburg ile ortak oldu.
 
Dünyanın en zengin kulüpleri listesinde ilk 10'u zorlayan Schalke, 400 milyon dolarlık değeri ile dudak uçuklatıyor. Her yıl yaklaşık 100 milyon Euro kazanan Alman ekibi, yıllığı 25 milyon Euro'dan 5 yıllığına formasına sponsor buluyor.

FUTBOLCU DEĞERLERİ
Schalkeli futbolcular, yüksek bonservis bedelleriyle dikkati çekiyor. Takımın en değerli futbolcusu 12 milyon euro değer biçilen Bordon. Brezilyal Milli Takımı'nda da kısa bir süre forma giyen futbolcuyu 10'ar milyon euroluk bonservis bedelleriyle Kuranyi ve Rafinha takip ediyor. İşte futbolcuların değerleri:

Manuel Neuer  4.5 milyon euro
Ralf Fährmann  200 bin euro
Mathias Schober  1 milyon euro
Toni Tapalovic   50 bin euro
Heiko Westermann  5 milyon euro
Matthias Abel 800 bin euro
Marcelo José Bordon 12 milyon euro
Rafinha  10 milyon euro
Mladen Krstajic  4 milyon euro
Benedikt Höwedes  500 bin euro
Christian Pander  6.5 milyon euro
Levan Kobiashvili  5 milyon euro
Albert Streit  5.5 milyon euro
Gustavo Varela  1.8 milyon euro
Fabian Ernst   7 milyon euro
Ivan Rakitic  4.5 milyon euro
Jermaine Jones  5.5 milyon euro
Zé Roberto  3 milyon euro
Javier Grossmüller  3.5 milyon euro
Zlatan Bajramovic  4 milyon euro
Markus Heppke  200 bin euro
Søren Larsen  2.5 milyon euro
Peter Lövenkrands   4 milyon euro
Gerald Asamoah   5 milyon euro
Halil Altintop   4 milyon euro
Kevin Kuranyi   10 milyon euro
Vicente Sánchez   2.4 milyon euro
--------------------------------------------------
Toplam: 120.1 milyon euro

TRANSFERE 15 MİLYON EURO
Schalke 04, 2007-08 sezonu transfere 15 milyon eurodan fazla para harcayara, öncesi kadrosunu tanınmış oyuncularla güçlendirdi. İşte yeni transferlerin kulübe maliyeti:

Vicente Sánchez (Deportivo Toluca)  1 milyon euro
Zé Roberto (Botafogo Rio de Janeiro)  3 milyon euro
Albert Streit (Eintracht Frankfurt)  2.5 milyon euro
Carlos Javier Grossmüller (FC Danubio Montevideo) 3.5 milyon euro
Ivan Rakitic (FC Basel)  3 milyon euro
Heiko Westermann (Arminia Bielefeld)  2.8 milyon euro
Toplam: 15.8 milyon euro

Akılcı bir transfer politikası izleyen Almanya'nın köklü kulübü, 15 milyon euroluk gidere karşılık sattığı futbolculardan 14 milyon euro gelir elde etti. İşte başka kulüplere giden futbolculardan kasaya giren paralar:
 
Michael Delura (Panionios)  250 bin euro 
Niko Bungert (Kickers)  25 bin euro
Tim Hoogland (Mainz )  280 bin euro
Lincoln (Galatasaray)  5 milyon euro
Timo Kunert (Hamburger)  150 bin euro
Sebastian Boenisch (W.Bremen)  3.5 milyon euro
Mimoun Azaouagh (Bochum) 300 bin euro
Mesut Özil (W.Bremen)  4.5 milyon euro
--------------------------------------------------
Toplam: 14.05 milyon euro

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
16.05.2024
14:12
Bingöl`de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı
Bingöl'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde eğitim gören gençler, 33 şehidin anıtını ziyaret ederek hem karanfil bıraktı hem de Kur'an-ı Kerim okudu.
16.05.2024
10:34
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Yurt dışından ikinci telefona yasak!
Uygun fiyat nedeniyle yurt dışından satın alınan telefonlara sınırlama geldi. Buna göre, yurt dışından ikinci bir telefon artık getirilemeyecek.
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın