KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Nisan 2026 Cuma
°C

İşte yeni ek göstergeler! Kim ne kadar alacak?

Gözlerin çevrildiği ek gösterge adımına ilişkin son taslak hazırlandı. 2022 zamlı maaş ve emekli ikramiyeleriyle ilgili TBMM'ye gelme aşamasında olan düzenleme ile tüm mesleklerin ne kadar zam alacağı netlik kazanıyor.

İşte yeni ek göstergeler! Kim ne kadar alacak?
20 MAYIS 2022 CUMA 11:09
4
3841
0
AA aa

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği 3600 ek göstergede son taslak hazırlandı. Müzakere edildikten sonra Meclis'e gönderilecek ve hangi unvanların hangi rakamı alacağı netleşecek.

Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre Ek gösterge çalışması ile polis, din görevlisi, öğretmen ve hemşire dışında kalan diğer unvanların ek gösterge rakamları 500-750 arası artırılacak.

Genel müdür yardımcısı, üniversite genel sekreter yardımcısı, il müdürü, bölge müdürü ve şube müdürü gibi tespit edilen bazı unvanlar, görevin önemi ve hiyerarşik yapı dikkate alınarak ek gösterge cetvelinde daha üst gruplara çıkarılacak.

Yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan kamu görevlileri için eğitim durumu da dikkate alınarak ek gösterge rakamı üzerinde çalışılıyor. Böylece yardımcı hizmetler sınıfına da ek gösterge verilmiş olacak.

Verilecek ek gösterge rakamlarında yıllara yayılan kademeli geçiş de bir başka alternatif olarak gündemde duruyor. Hem ek gösterge rakamlarında hem de emekliliğe yansıtma oranlarında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ek gösterge konusundaki ortaya çıkardığı rakamlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e sunuldu.

Taslakta yer alan 4. maddeye göre ek gösterge değişiklikleri 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Yine öğretmenlik meslek kanununda da bu tarih belirlenmişti. Burada da bir eşitlik sağlanmış olacak. Ayrıca yansıtma oranı da müzakereler sonucunda belirlenecek.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.04.2026
19:02
Sigara kullanımına yeni düzenleme! Yasak genişliyor!
Sigara kullanımına yeni düzenleme! Yasak genişliyor!
AK Parti grubunun Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda hazırladığı 41 maddelik tütün düzenlemesi Meclis'e sunuluyor. Taslağa göre sigara yalnızca belirlenen alanlarda içilebilecek, yeme-içme hizmeti sunulan açık alanlarda kullanım yasaklanacak. 2040 yılı itibarıyla tütün ürünlerinin satış ve tüketiminin tamamen sona erdirilmesi hedefleniyor.
10.04.2026
18:40
ATM`lerde yeni dönem bayramdan sonra başlıyor!
ATM'lerde yeni dönem bayramdan sonra başlıyor!
ATM kullanım standartlarını kökten değiştiriliyor. Ramazan Bayramı boyunca yaşanan yoğunluk, günlük limitlerin güncel ihtiyaçların gerisinde kaldığını gösterdi. Sektör temsilcilerinden gelen bilgilere göre, bayram sonrası yürürlüğe girecek yeni yönetmelikle nakit çekim limitleri yukarı yönlü güncellenecek. Bu hamleyle hem şubelerdeki yoğunluğun azaltılması hem de vatandaşın nakde erişimindeki engellerin kaldırılması hedefleniyor.
10.04.2026
18:28
Karlıova baharı beklerken güne böyle uyandı!
Karlıova baharı beklerken güne böyle uyandı!
Bingöl'ün bu sene rekor düzeyde kar yağışı alan Karlıova ilçesi, nisan ayında karlı bir güne uyandı.
09.04.2026
23:54
Bingöl`de 5x5 Mini Futbolda kupa 12 Sefa Spor`un
Bingöl'de 5x5 Mini Futbolda kupa 12 Sefa Spor'un
Bingöl'de Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 5x5 Mini Futbol Turnuvası, çekişmeli final maçlarıyla tamamlandı. 12 takımın mücadele ettiği organizasyonda şampiyon 12 Sefa Spor olurken, gençler sahada rekabeti, tribünlerde ise dostluğu yaşadı.
09.04.2026
23:19
Milletvekili Hülakü, Meclis İdare Amiri oldu
Milletvekili Hülakü, Meclis İdare Amiri oldu
Milletvekili Saliha Aydeniz'in istifasıyla boşalan DEM Parti Meclis İdare Amirliği görevine, DEM Parti milletvekillerinin oylarıyla Ömer Faruk Hülakü seçildi.
09.04.2026
22:25
APP plakalara izin; ses sistemi, cam filmine esneklik
APP plakalara izin; ses sistemi, cam filmine esneklik
APP plakalar, multimedya ekranlar, ses sistemleri ve cam filmlerine yönelik yeni kuralları kapsayan yeni trafik düzenlemesinde değişikliğe gidiliyor. Nisan sonuna kadar çıkması beklenen yeni yönetmelik ile oluşan kafa karışıklığı giderilecek; vatandaşları rahatlatmak amacıyla söz konusu yasaklarda esnekliğe gidilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın