KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2026 Perşembe
°C

Işte yetişkinlerimizin çevre bilinci!

Öğrencileriyle birlikte çöp toplayan bir öğretmen, yolda bekleyen bir vatandaşa ‘amca torbamıza bir çöpte siz atar mısınız' dedi ancak dediğine pişman oldu. Vatandaşın cevabı şaşırtan cinsten oldu.

Işte yetişkinlerimizin çevre bilinci!
06 HAZİRAN 2008 CUMA 10:31
0
1657
0
AA aa
Anaokulu öğrencileri çevre temizliği yaparken görevli bayan öğretmenin, yaşlı bir kişiye “Amca torbamıza bir çöpte siz atar mısınız” sözüne karşılık verilen “Ya hoca hanım başka kimseyi bulmadın mı bana çöp toplatıyorsun, valla çok ayıp ettin” şeklindeki yanıt, yetişkinlerimizin çevre bilincini bir kez daha gözler önüne serdi.
Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çarşı merkezinde çöp toplayarak en çevreci minikler olduğunu gösterdiler.
5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle Zübeyde Hanım Anaokulu minik öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte çarşı merkezini dolaşarak hem çöp topladılar, hem de vatandaşlara uyarıda bulundular. ‘Temiz Toplum, Temiz Çevre' sloganıyla çevre temizliğine katılan minik öğrenciler çöp toplarken, çevredeki vatandaşlara da, çöp toplatarak çevre konusunda duyarlılığa davet ettiler.
Birçok vatandaşın minik öğrencilere destek verirken, bazıları da sessizce yollarına devam etti. Öğrencileriyle birlikte çöp toplayan bir öğretmen, yolda bekleyen bir vatandaşa ‘amca torbamıza bir çöpte siz atarmısınız' dedi ancak dediğine pişman oldu.
Yolda bekleyen yaşlı vatandaşın cevabı ‘Yav hoca hanım başka kimseyi bulmadın mı bana çöp toplatıyorsun, valla çok ayıp ettin' şeklinde oldu.
Bu sözlerin üzerine neye uğradığını şaşıran öğretmen, öğrencileriyle birlikte çalışmalarına ara vermeden devam ettiler. Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Kutluay Sokak'ta başlattıkları çevre temizliğine, İnönü ve Genç Caddesi ile Sanat Sokağı ve Hastane Caddesinde devam ettiler.
Yaklaşık 2 saat süren bir çevre temizliğinin ardından öğrenciler tekrar okuluna döndüler.
 

 

 

 

 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
11.02.2026
17:02
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Hizmetler ve Koordinasyon Süreçleri Değerlendirildi
Vali Cahit Çelik, 112 Acil Çağrı Hizmetlerinin vatandaşların can ve mal güvenliği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, hizmetlerin etkin, koordineli ve kesintisiz şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.
11.02.2026
16:47
Bingöl`deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Bingöl'deki barajlarda su seviyesi ne kadar?
Soruyu yanıtlayan DSİ 94 Şube Müdürlüğü yetkilileri, günlük otomatik ölçüm sonuçlarını paylaşarak gelecek yaz için öngörülerini aktardılar. İşte barajlardaki son durum…
11.02.2026
15:36
Bingöl`de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Bingöl'de halkoyunları il yarışması düzenlenecek
Okul Sporları ve Kulüpler arası il yarışmalarında dereceye girenler grup yarışmasında Bingöl'ü temsil edecekler. Bayram: 'Gelin, kültürümüzün renklerini birlikte yaşayalım, gençlerimizin emeğine ve heyecanına birlikte tanıklık edelim.'
11.02.2026
15:09
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
Bingöl'ü yaklaşık 7 yıldır sosyal sorumluluk alanında gönüllülük esasıyla temsil eden Genç İçin Bir Saat Derneği, yaşadığı maddi zorluklar ve verilen destek sözlerinin tutulmaması nedeniyle dernek ofisini kapatma kararı aldı. Dernek yönetimi, faaliyetlerin sona ermediğini ancak artık kira yükü olmadan konteyner alanında sürdürüleceğini duyurdu.
11.02.2026
14:45
Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın