KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2025 Pazartesi
°C

Isteseydik en az 60-70 amerikalı'yı öldürürdük!

4 Temmuz 2003'te Kuzey Irak'ta 'çuval' olayının kilit ismi Köksal Karabay ilk kez Basın Klubu'nde konuştu...

Isteseydik en az 60-70 amerikalı`yı öldürürdük!
18 ARALIK 2006 PAZARTESİ 10:06
0
1022
0
AA aa
ÇUVAL OLAYININ KİLİT İSMİ KONUŞTU!

Melih Meriç: Çuval geçirme olayında tim komutanı direnelim mi ölmeye hazırız diyor? ama komutana direnin talimatı gelmiyor kimle görüşüldü?

Köksal Karabay: Bu kurtlar Vadisi Kuzey Irak filminin bir kurgusudur. Böyle bir telefon hiçbir zaman gelmedi.Türkmenleri Türk timleri korudu ve daha az zaiat verdiler. Kürt gruplar bizim o faliyetlerimizden rahatsız oldular.  

Diğer bir durumda tezkerenin geçmemesiyle ABD'nin lojistik birlikleri Türkiye'den çekilirken halk tarafından protesto edildi. Bu çuval geçirme olayının bayındaki Albay ben bu protestoların intikamını alacağım diyor. Diğer bir olayda Bulgaristan'dan kalkan bir ABD uçağı  gecikmeli olarak Erbile iniyor ve yine o Albay bundan rahatsız olmuş. Biz timlerimizin yerini bildirdik.

ATEŞ ETMEYİN EMRİ BİNBAŞI AYDIN'DAN
Süleymaniye valisine suikast yapılacak diye bir istihbarat alıyorlar yerel unsurlar böyle yayıyor. Kerkük'ten hareket eden ABD birlikleri Süleymaniye'ye geçiyorlar ve bizim Timlerimizin bulunduğu sokağa giriyorlar.
Peşmerge destekli ABD kuvvetlerinin sayısı 400 civarında. Bizim tim binamızdaki personel silah başındalar ama daha önce ABD'liler daha önce bizim binamıza defgalarca gelip çay içmişler. O yüzden Tim komutanı dışarı çıkıyor ve ABD'li Albay'a elini uzatıyor ve ABD'li Albay ve beraberindekiler tim komutanını üzerine çullanıyor. Tim komutanı Binbaşı Aydın E ateş etmeyin emrini veriyor.

Personelle beraber binanın önünde nöbet tutan iki peşmergeyi , yoldan geçen oranın halkından iki kişiyi ve bir ingiliz vatandaşını alıp Kerkük'e hareket ediyorlar ve bir saat sonra bana bilgi geldi ve ben Genelkurmay'ı bilgilendirdim.

ÖZÜR DİLEDİ
Biz birgün sonra ABD'lilerle müzakerelere başladık. Ben tezkere geçmedi diye iki devlet ilkokul öğrencileri gibi davranamaz dedim. Ve ABD'li general bizden özür diledi.

'O KADAR ACEMİLERDİ Kİ'
ABD'li General tim komutanıyla görüşmüş tim komutanına sormuş neden ateş etmediniz demiş. Tim komutanı ABD güçleri o kadar acemi geliyorlardı ki en az 60-70 ABD askerini öldürürdük. demiş. Ayrıca ABD askerleri bu binaya daha öncede gelip gittiler. Böyle bir kalleşlik yapacakları aklıma gelmedi demiş.

Biz görüşmelerimizin ardından kamuoyuna açıklamak üzere bir basın bülteni hazırladık. O basın bülteninde üzüntülerini belirttiler ama ABD'li general bana bizimkiler bu metinden pek memnun olmadılar dedi.



haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın