KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Istifayı mı bekliyorlardı?

Kooperatif başkan ve üyeleri istifa etti, bunun üzerine harekete geçen belediye, oduncuların barakalarını yıktı. Baraka sahipleri, kendilerine herhangi bir yazılı tebligatın ulaşmadığını, arsa için yıllık kiralarını ödediklerini iddia ederek yıkıma karşı çıktılar ancak yıkım gerçekleştirildi

Istifayı mı bekliyorlardı?
21 HAZİRAN 2008 CUMARTESİ 09:49
0
1718
0
AA aa
Depremde işyeri yıkılan esnaflar için yeni işyeri yapımı için tahsis edilen arsa, aradan geçen 5 yıla rağmen boşaltılmayınca çaresiz kalan kooperatif başkanı Ali Bayram ve 2 üye istifa etti. Belediye, istifaların ardından dün oduncuları çıkarmak için çalışma başlattı.
“Tapulu arsa boşaltılmamıştı”
Bingöl'de 1 Mayıs 2003'te meydana gelen depremde 2003 Bingöl depreminde birçok konut ile birlikte 254 adet iş yeri yıkıldı. Bunlar arasında 121 esnaf tüccar hak sahibi oldu. Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz'ın, bir kooperatifin kurulmasını, afet yasası ile ilgili olarak da şehirde de uygun bir arsanın tahsis edileceğini söylemesi üzerine S.S Esnaf ve Tüccar Toplu İşyeri Kooperatifi kuruldu. Afet İşleri Genel Müdürlüğünün gayretleriyle Düzağaç'ta belediyenin, sebze hali karşısındaki kamyon garajı ve odun deposu olarak kullandığı 26 bin dönümlük arsa esnaflar için tahsis edildi. Haziran 2007 yılında arsanın tapusu kesildi. Tapu kesildikten sonra ilgili projeler çizildi ve bu yıl gerekli olan 1 milyon 80 bin YTL ödenek de geldi. Bu işyerleri için her bir esnafa 9 Bin YTL Afet İşleri Genel Müdürlüğünün kredisiydi, arsa da bedava verilmişti. Buranın alt yapı hariç maliyeti 4 Milyon YTL idi ancak tüm girişimlere rağmen arsa boşaltılamayınca Başkanı Ali Bayram, Kooperatif Başkan Yardımcısı Yılmaz Çapak ve Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Bozan'ın, tepki amacıyla kooperatiften istifa etti.
“Oduncular itiraz etti ama yıkım gerçekleştirildi”
İstifaların ardından harekete geçen Bingöl Belediyesi Zabıta Amirliği Ekipleri, dün, arsanın boşaltılması için odun deposuna gitti. Belediye tarafından tahsisi edilen 5 bin metrekare alana taşınacakları aktarılan oduncular, barakaların yıkımına itiraz ettiler. Kendilerine herhangi bir yazılı tebligatın ulaşmadığını, arsa için yıllık kiralarını ödediklerini iddia ederek yıkıma karşı çıkan baraka sahipleri, zabıta ekiplerinin ısrarlı duruşu karşısında çaresiz kaldı ve yıkım gerçekleşti.
5 barakayı yıkan belediye ekipleri, odunların da tahsis edilen alana taşınması için ellerinin çabuk tutulmasını istedi.
 

 

 

 

 

 

 

 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın