KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2025 Cumartesi
°C

İstihdama Can Suyu

Bingöl'de yapılması planlanan 'Tekstil park' projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. Yaklaşık 8,6 milyonluk projeyle kentte 700 kişi istihdam edilecek.

İstihdama Can Suyu
25 AĞUSTOS 2020 SALI 17:03
6
4080
2
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı'nın Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenecek ve Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Bingöl Belediyesi ile Bingöl Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ortaklığında hayata geçirilecek olan Bingöl Tekstilpark Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. Toplam bütçesi 8.6 Milyon TL olan projenin yüzde 75'i FKA tarafından, yüzde 25'i ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak olup yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlayacak.

Bingöl Valiliği'nce yapılan açıklamada; “Bingöl Tekstil park Projesi ile Bingöl'deki tekstil sektörüne yeni bir ivme kazandırılacağı öngörülürken, Haziran 2012'de yürürlüğe giren teşvik sistemi ile iller 6 bölgeye ayrılmış olup, Bingöl bu kapsamda en avantajlı bölge olan 6. Bölgede yer almaktadır. Bingöl gibi 6. Bölgede yer alan illerde yapılan bölgesel teşvik belgeli yatırımlarda destek unsurları arasında bulunan sigorta primi işveren hissesi desteği, sigorta primi desteği ve gelir stopajı desteği unsurlarının 10 yıl (OSB içi yatırımlarda sigorta primi işveren hissesi desteği 12 yıl) boyunca ödenmemesi emek yoğun sektörlerdeki yatırımcıları cezbetmektedir. Ayrıca, Ajansın bir diğer Güdümlü Projesi olan, 2017 yılında hayata geçirilen Bingöl Tekstilkent'in oluşturduğu 600 kişilik istihdam ve SÜTAŞ'ın Bingöl'de yatırıma başlaması İlimizin yatırım ortamının tanıtımına önemli katkılar sağlamış ve yatırımcıların Bingöl'e olan ilgisini artırmıştır” denildi.

“BÖLGENİN DAHA CAZİP HALE GETİRİLMESİ AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİDİR”

Açıklamanın devamında, projeyle ilgili şu hususlara yer verildi:

“Emek yoğun sektörlerin başında gelen tekstil-konfeksiyon sektöründe Bingöl'de yapılan yatırım sayısının artmasıyla 2018 yılı sonunda 600 civarında olan sektördeki istihdam sayısı 2020 yılı Ağustos ayı itibariyle 2500'e ve sektördeki mevcut firma sayısı 17'ye ulaşmıştır. Sektör yatırımlarının devamlılığının sağlanabilmesi, altyapısı hazırlanmış uygun fiyat ve şartlarda kiralanabilir modern üretim atölyelerinin oluşturulması yeni yatırımcı çekilmesi ve Bölgenin daha cazip hale getirilmesi açısından oldukça önemlidir.

Bu hedefler ile hazırlanan Bingöl Tekstilpark Projesiyle Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan 2700 m2 kapalı alana sahip 3 adet atölye ile sektör için teknik ve fiziki altyapısı hazırlanmış üretim alanları oluşturulacak ve yeni yatırımcıların hizmetine sunulacaktır.

Bingöl Tekstilpark Projesi, Fırat Kalkınma Ajansının 2019 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Bingöl Organize Sanayi Bölgesi tarafından 2020 yılında hayata geçirilen ve OSB'nin doğalgaz altyapısını oluşturan 5 Milyon TL bütçeli “Bingöl Organize Sanayi Bölgesi Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi” ile birlikte OSB'nin yeni yatırımcılar çekmesi ile istihdam ve üretim kapasitesine büyük katkılar sağlayacak.

Proje ile Bingöl'ün sektördeki rekabet edebilirliğinin artırılması, ilin işsizlik oranlarının azaltılması ve üretim kültürünün artması amaçlanmaktadır. 2020 yılı içinde başlayacak olan projenin 2021 yılında tamamlanması planlanmaktadır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61375)
26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:50
Fabrika bacasının tütmediği BİNGÖL ilimiz için iyi olacaktır yanlız doğu karadenizin 4 ilinde trabzon rize ordu giresunda 400 tane fabrika vardır çay ve fındık fabrikaları
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61366)
26 Ağustos 2020 Çarşamba 11:21
İstihdam 'a ' GAZ SUYU'..
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın