KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Şubat 2026 Salı
°C

Istihdama yönelik çabalara destek oluyoruz

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, “Biz de 'halkın önceliği neyse bu aynı zamanda bizim önceliğimizdir' anlayışıyla istihdama yönelik bütün çabalara elimizden geldiğince destek oluyoruz” dedi.

Istihdama yönelik çabalara destek oluyoruz
22 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 02:21
0
2569
1
AA aa

Binler Tekstil'in Fırat Kalkınma Ajansı'na sunduğu ‘Kapasite Geliştirme Projesi'nin açılışı haftasonu düzenlenen tören ile gerçekleşti. Açılışa Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, kamu kurum amirleri ve davetliler katıldı.

160 kişinin çalıştırıldığı tekstil fabrikası ile ilgili verilen bilgilerin ardından bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, Bingöl'ün birinci probleminin işsizlik olduğunu hatırlatarak, işsizlik sorunun çözümü konusunda istihdama yönelik çalışmalara destek verdiklerini ifade ederek, Fırat Kalkınma Ajansı 2010 Ekonomik Gelişim Mali Destek Programı kapsamında desteklenerek kurulan fabrikada, 160 kişinin istihdam edildiği bildirildi.

Bingöl halkının en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğunu ifade eden Yılmaz, "Biz de 'halkın önceliği neyse bu aynı zamanda bizim önceliğimizdir' anlayışıyla istihdama yönelik bütün çabalara elimizden geldiğince destek oluyoruz" dedi.

KOSGEB, kalkınma ajansları ve kırsal kalkınma fonlarıyla işletmelere Mali desteğin sağlandığını ifade eden Yılmaz, "Gerek KOSGEB kredileriyle gerekse Tarım Bakanlığının kırsal kalkınma fonları ve kalkınma ajansları kanalıyla işletmelerimize destekler sağladık. Bunlardan bir tanesi de Binler Tekstil'dir. Fırat Kalkınma Ajansı'mız bu projeye destek oldu. Fırat Kalkınma Ajansı çalışanlarını tebrik ediyorum. Çok kısa sürede nitelikli işler yapmaya başladılar. Yeni bir kurumsal yapı oluşturdular" diye konuştu.

Yılmaz, yeni kurulan kalkınma ajanslarının yeni bir anlayışla faaliyetlerini yürüttüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Eski bölgesel yönetim anlayışıyla bir yapı oluşturmadık. İnsanlar eskiden hep bölge müdürlüklerinden şikayet ederdi. 'Bölge müdürlükleri içinde bulundukları kente hizmet ediyor, diğer illere hizmet etmiyor' derlerdi. İşte bu eleştirilere de cevap oluşturacak şekilde kalkınma ajanslarında illere eşit temsil verdik. Yönetiminde bütün illerin eşit temsili var. Karar almada Malatya'nın ağırlığı neyse Tunceli'nin ağırlığı o... Elazığ'ın ağırlığı neyse Bingöl'ün ağırlığı da odur. İlk defa böyle bir yapı kuruldu. "

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yılmaz ve beraberindekiler, Binler Tekstil Firmasına ait konfeksiyon atölyesini gezerek, firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada çalışanları da ziyaret eden Bakan Yılmaz,  yaptıkları iş hakkında bilgi aldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ADEM (@Misafir_6192)
22 Ağustos 2011 Pazartesi 20:52
ÖNEMLİ ÇALIŞMA.HERKESİ KUTLUYORUM.BİNGÖLDE BU GELİŞMELER SEVİNDİRİCİ.BİZDE DÖNÜNCE YATIRIMLAR YAPACAĞIZ.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
09.02.2026
14:03
Bingöl`de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 zanlı yakalandı.
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın