KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2026 Perşembe
°C

Istihdamın en hızlı yayıldığı il bingöl!

TEPAV İstihdam İzleme Bülteni verilerine göre, istihdamı en hızlı artan il Bingöl, en çok artan il ise Ankara oldu.

Istihdamın en hızlı yayıldığı il bingöl!
19 EKİM 2016 ÇARŞAMBA 20:01
0
1745
0
AA aa

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfının (TEPAV) 55. İstihdam İzleme Bülteni yayımlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Temmuz 2016 verileri kullanılarak hazırlanan bültende, sigortalı ücretli istihdamı, kadın istihdamı, iş yeri, esnaf, çiftçi ve kamu çalışanı sayısında aylık ve yıllık en fazla artış gösteren iller ve sektörler incelendi.

Bültene göre, bir yıllık dönemde istihdam 176 bin, 1 ayda 10 bin kişi arttı. Konaklama sektöründeki yıllık istihdam 70 bin azaldı. İmalat sanayisinde kayıtlı istihdam bir yılda 41 bin kişi gerilerken, istihdamı en hızlı artan il Bingöl, en çok artan il Ankara oldu.

Söz konusu dönemde istihdam artışının yüzde 62'sini kadınlar sağladı. İmalat sanayisinde kadın istihdamının 10 bin kişi azaldığı görüldü. Bir yılda sigortalı kadın çalışan sayısı Türkiye genelinde 110 bin artış gösterdi.

İş yeri sayısında 66 ilde artış gözlenen bu dönemde, KOBİ sayısında 17 bin, kamu çalışanı sayısında 124 bin artış gerçekleşti. KOBİ'lerde istihdam edilen sigortalı çalışan sayısı 10 bin, esnaf sayısı 53 bin ve kayıtlı çiftçi sayısı 99 bin kişi azaldı.

Bir yılda kazancı en fazla artan il Zonguldak olurken, kazancı en fazla artan sektör ise ham petrol ve doğalgaz çıkarımı olarak belirlendi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
18.03.2026
02:33
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl-Diyarbakır yolunda kaza: 1 Kişi Yaralandı
Bingöl'de meydana gelen tek taraflı trafik kazasında kontrolden çıkan otomobil yoldan çıktı. Kazada 1 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
18.03.2026
02:32
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı`nda görev değişimi
Saadet Partisi Genç İlçe Başkanlığı'nda görev değişimi
Saadet Partisi Bingöl'ün Genç ilçesinde ilçe başkanlığı görevine Nihat Turhan getirildi. Uzun yıllardır görev yapan Suat İşcan, görevi Turhan'a devretti.
18.03.2026
02:30
Kebude:
Kebude: 'Çanakkale ruhu asla sönmeyecektir'
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale ruhunun birlik, direniş ve bağımsızlığın simgesi olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın