KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ekim 2026 Pazar

Isveç büyükelçisine rahatsızlık iletildi

İsveç parlamentosunun dün yaptığı oylamada Ermeni tasarısını kabul etmesinin ardından bu sabah Dışişleri Bakanlığına çağrılan İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp'a duyulan rahatsızlık iletildi.

Isveç büyükelçisine rahatsızlık iletildi
12 MART 2010 CUMA 13:44
0
1412
0
AA aa

İsveç parlamentosunun dün yaptığı oylamada Ermeni tasarısını kabul etmesinin ardından bu sabah Dışişleri Bakanlığına çağrılan İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp'a, Türkiye'nin bu karardan duyduğu rahatsızlığın iletildiği ve İsveç'ten telafi edici adımlar atmasının beklendiği öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Asp'a, Türkiye'nin bu kararı şiddetle kınadığı ve İsveç'ten bu kararın telafi edilmesi yönünde ciddi adımlar atmasını beklediği aktarıldı.

Kararın Türkiye ile İsveç arasında son dönemde giderek iyileşen ilişkilere yarar sağlamayacağı, hatta ciddi zararlar verebileceği Büyükelçiye ifade edilirken, kararın İsveç'te 2010 Eylül ayında düzenlenecek seçimlere yönelik bazı siyasi çıkar hesapları yapılarak alındığının bir kez daha vurgulandığı bildirildi.

Kaynaklar, Asp'a, parlamentoların ve siyasetçilerin görevinin tarih konusunda yargıda bulunmak olmadığının ve Türkiye'nin her zaman ortak tarih komisyonu kurulması yönünde çaba harcadığının ifade edildiğini belirtti.

Asp'ın da görüşmede, Türkiye-İsveç arasındaki ilişkilerin bu karar dolayısıyla zarar görmesini istemediklerini belirterek, Türk tarafına üzüntüsünü dile getirdiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, parlamento kararının 1915 olaylarına ilişkin Türkiye ve Ermenistan arasında karar verilen ortak tarih komisyonu kurulmasına da katkı sağlamayacağını kaydeden Asp, daha önce Dış İlişkiler Komisyonunda ele alınan ancak buradan geçmeyen parlamento kararının, komisyon kararına karşı bir durumda olduğuna dikkati çekti.

Görüşmede, parlamentodaki kararın bağlayıcı bir niteliğinin bulunmadığını, sadece tavsiye niteliğinde olduğunun altını çizen Asp, İsveç hükümetinin bu karara uymayacağını belirtti.

Öte yandan yetkililer, tasarının kabul edilmesinin ardından Ankara'ya çağrılan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk'ün istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geleceği, istişarelerin ardından belirlenecek zamanda yeniden Stockholm'e döneceğini belirtti.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın