KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2025 Pazar
°C

Işverenler erken seçim istiyor!

AK Parti'nin laiklik kaygılarını dikkate almadığını ve Genelkurmay açıklamasının demokratik teamüllere uymadığını belirten TÜSİAD, "Hemen erken seçim ilanı zorunlu" açıklamasını yaptı.

Işverenler erken seçim istiyor!
30 NİSAN 2007 PAZARTESİ 18:09
0
863
0
AA aa
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili olarak yaşanan son gelişmeler çerçevesinde bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Mevcut fiili durumun demokrasiye zarar vermemesi için hemen erken genel seçime gidileceğinin ilan edilmesi, bir zorunluluk haline gelmiştir" denildi.

GERGİNLİK DORUKTA

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, son günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak yükselen gerginliğin, Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığı açıklama ile doruğa ulaştığına vurgu yapıldı. Mevcut krizin, tüm tarafların samimi katkısıyla, her türlü duygusal tepkiden uzak ve sağduyuyla çözülmesi bir zorunluluk olduğu ifade edilen açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasıyla yaratılan fiili durumun demokratik teamüllere uygun olmadığının altı çizildi.

AK Parti'nin toplumda git gide artan ve TÜSİAD'ın da paylaştığı laik rejimi koruma kaygısını yeterince dikkate almadığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi: "Mevcut fiili durumun demokrasiye zarar vermemesi için hemen erken genel seçime gidileceğinin ilan edilmesi, bir zorunluluk haline gelmiştir. Genel seçimlerin, gerilimi yurt sathına yaymaması için bütün siyasi partilerin samimi bir gayret içinde olması şarttır. Bunun yolu, seçim ortamına, ülkenin geleceğine yönelik siyasal programların egemen olmasını sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini laiklik ve demokrasinin ayrılmaz bütünlüğü oluşturmaktadır. Biri lehine diğerinden fedakârlık etmemiz düşünülemez. Türkiye, tansiyonu düşürerek ve millet iradesini yenileyerek bu süreçten sağlıklı bir biçimde çıkabilir."

SABAH
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın