KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Eylül 2025 Cumartesi
°C

Italya'da 'kurtlar vadisi' krizi

Mafyanın doğduğu ülkede, mafya dizisi kriz yarattı. Onlar ne yaptı?

Italya`da `kurtlar vadisi` krizi
29 KASIM 2007 PERŞEMBE 17:45
0
1397
0
AA aa
Adalet Bakanlığı mafya babası Riina'nın ‘kahraman' gibi gösterildiği gerekçesiyle “Patronların Patronu” dizisinin yayınını durdurdu

Türkiye'deki Kurtlar Vadisi tartışmalarının bir benzeri İtalya'da yaşanıyor. Ülkenin en çok izlenen programlarından biri olan ve “Babaların babası” olarak bilinen ünlü mafya patronu Salvatore ‘Toto' Riina'nın hayatını anlatan dizinin son bölümü hükümet tarafından yasaklandı.

İtalya eski Başbakanı Silvio Berlusconi'nin sahibi olduğu Kanal 5'te yayınlanan “Patronların Patronu” (Il Capo Dei Capi) adlı dizide, 1993'te yakalanan ve hakkındaki 100'den fazla cinayet suçu nedeniyle ömür boyu hapis cezasını çekmekte olan Riina'nın mafya içinde yükselişi ve yaşadıkları anlatılıyor. Altı bölüm olarak çekilen dizinin ilk beş bölümü yüzde 28'lik izlenme payıyla yedi milyon İtalyan'ı ekran başına kilitledi. Ancak dizinin bu hafta yayınlanması beklenen son bölümü Adalet Bakanı Clemente Mastella tarafından yasaklandı.

Mafyanın anavatanı olarak bilinen Sicilya'da bir basın toplantısı düzenleyen Mastella, “Bu dizide Riina bir kahraman gibi gösteriliyor. Mafya ile savaşta istediğimiz son şey, onu yücelten bir televizyon dizisi. Özel bir kanal olsa bile buna izin veremem” dedi. İtalyan bakan diziyi izlemediğini ancak yardımcılarından konuyla ilgili detaylı bilgi aldığını da söyledi. Riina'yı aktör Claudio Gioé'nun canlandırdığı dizinin fanatikleri internette kurdukları forumlarla yasak kararına büyük tepki gösterirken, ünlü televizyon eleştirmeni Serena Scarfone “Diziyi yasaklamak saçmalık. Bir insan izlemediği bir diziyi nasıl yasaklayabilir?

Bu “The Sopranos'un yasaklanmasını istemek gibi bir şey” diye yazdı. Büyük ses getiren diziyi Riina'nın da hücresinde hiç kaçırmadan izlediği açıklandı. Riina'nın kendisini gibi hapiste olan çocukları da dizinin en büyük takipçileri arasında. Yasak kararına Başbakan Romano Prodi ile Berlusconi arasındaki sorunların neden olduğu yorumları yapılıyor.



İnternethaber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
20:05
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
Karaköprü Belediyespor maçı bilet gelirlerinin tamamını SMA Tip-1 hastası 6 aylık Efrayim Gökalp'in tedavisi için bağışladığını duyuran ve toplam bağış miktarını 455 Bin 256 TL olarak açıklayan TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor; '12 Bingölspor olarak söz veriyoruz: Bu mücadele, Efrayim bebeğimiz sağlığına kavuşana kadar devam edecek!' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
19:46
Bingöl Kent Konseyi`nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Bingöl Kent Konseyi'nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Kent Konseyi Başkanlığı; 'Daha güçlü aileler, daha sağlıklı bireyler ve daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hep birlikte dokunmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın