KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2025 Cuma
°C

Itirazlar inceleniyor..

29 Mart yerel seçimlerinin ardından, Bingöl Merkez ve il genelinde çeşitli yerlerinde, resmi olmayan seçim sonuçlarına yapılan itirazlar inceleniyor.
29 Mart tarihinde yapılan yerel seçimlerden sonra bazı sandık,

Itirazlar inceleniyor..
03 NİSAN 2009 CUMA 11:00
0
1644
0
AA aa
ilçe ve belde belediyelerin seçim sonuçlarına yapılan itirazlar inceleniyor. Bazı sandıklara yapılan itirazların sonuçlanamaması nedeniyle birleştirme tutanağı henüz düzenlenmedi.
Demokratik Toplum Partisi'nin Bingöl Merkezde 15 sandığa yaptığı itiraz, Ilıcalar Belde Belediyesinin sonucuna, Sancak Belde Belediyesi Belediye Meclis Üyeliği seçimine yapılan itirazlar inceleniyor. Ayrıca çok sayıda köyde muhtarlık seçimine yapılan itirazlar da incelenmeye başlandı.
Kurulun Ilıcalar belde belediye başkanlığı ile bazı muhtarların itirazlarını değerlendirmesi nedeniyle, YSK'ya sonuç bildirilmesini sağlayan sisteme veri girişi yapılmadığı için, il genel meclisi, merkez ilçe ve merkeze bağlı belde belediye başkanlıkları ile belediye meclis üyesi sonuçlarını içeren birleştirme tutanakları hazırlanmadı. 

İşte seçimlerde çıkan sonuçlar:
Genç: Seçilen Başkan: AK Parti Abdurrahim Ariç
AK Parti Abdurrahim Ariç 3 bin 820, SP Abdurrahman Demir 3 bin 220, DTP Ali Yürekli 657, MHP Ramazan Elüstü 85, CHP Ali Altıntaş 63, İP Abdullah Ulcay 56.

Karlıova: Seçilen Başkan: DTP Ferit Çelik
DTP Ferit Çelik 672, SP Veysi Bingöl 630, AK Parti Nihat Bingöl 570, DP Ahmet Karabulak 361, MHP Muzaffer Gölen 352.

Kiğı: Seçilen Başkan: AK Parti Coşkun Güven
AK Parti Coşkun Güven 532, CHP Yılmaz Gündüz 520, DP Canip Dağistanlı 344, MHP İbrahim Kadri Zengin 76, DTP Ali Koç 10, DSP Kasım Yalçın 4.

Solhan: Seçilen Başkan: AK Parti Niyazi Çavuşoğlu
AK Parti Niyazi Çavuşoğlu 2 bin 439, SP Abdulhakim Yıldız 2 bin 178, ANAP Mehmet Selim Değer, bin 125, DP Mehmet Emin Düşen 670, DTP Hüsamettin Orak 189, MHP Mahmut Bozaba 35, DSP Cezayir Çetin 12.

Adaklı: Seçilen Başkan: SP Mehmet Resul Antlı
SP Mehmet Resul Antlı 863, AK Parti Zeki Işık 578, DTP Ferhat Yıldırım 9 ve DSP Özgen Bayri 3.

Yedisu: Seçilen Başkan: CHP Mehmet Şerif Memioğlu
CHP Mehmet Şerif Memioğlu 190, DP Salim Uçar 179, SP Sedat Uçar 159, BBP Hüseyin İsen 64, AK Parti Cemal Kırtay 53, Bağımsız İbrahim Halil Sümme 48, MHP Şahverdi Dalmış 2.

Yayladere: Bağımsız Zeynel Ergin


BELDELER
Ilıcalar: Seçilen Başkan Gıyasettin Koçihan
SP Gıyasettin Koçihan 927, AK Parti Maruf Günerigök 882.
Sancak: Seçilen Başkan Fahrettin Çolban
DP Fahrettin Çolban 504, AK Parti Zeki Balanur 461, SP Hayrettin Çiçek 316, DTP İsmail Hakkı Bana 177, MHP Mühübbet Yener 13, DSP Musa Balbars 9.
Çaytepe: Seçilen Başkan Ali Akkuş
AK Parti Ali Akkuş 310 ve SP Zeki Akın 278.
Servi: Seçilen Başkan Ali Ayrancı
AK Parti Ali Ayrancı 578, DP Abdullah Aldan 487, MHP Mehmet Şefik Solmaz 87,
Arakonak Belde Belediye Başkanlığı:
Arakonak, Nazmi Çalışan ile devam dedi. Oy dağılımı şöyle olmuştu:
AK Parti Nazmi Çalışan 320, BTP Ferzende Zorba 236, DP Selahattin Dalkıran 222, SP Hüseyin Bingöl 156, ANAP Alaattin Döner 82, BBP Abdullah Yüzyıl 64, Bağımsız Nevzat Süt 51. 

 

bingololay
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2025
23:50
TOKİ Bingöl`de konut ve işyeri satacak
TOKİ Bingöl'de konut ve işyeri satacak
TOKİ Başkanlığı, Bingöl merkez Kültür TOKİ'deki 165 konut ve 150 işyerinin satışını duyurdu. Vadeli, açık arttırma ile satılacak konut ve işyerlerinde yüzde 25 peşinat istenecek. Vade oranı ise 60 ay olacak. Taksit tutarlarını görenler ise şokta!
19.06.2025
18:40
Bingöl`de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 103 şüpheli yakalandı
Bingöl'de güvenlik güçleri tarafından son 2 hafta içerisinde yapılan çalışmalarda, aranan 103 şüpheli yakalandı.
19.06.2025
18:14
Bingöl`de en çok ölüm bu sebepten!
Bingöl'de en çok ölüm bu sebepten!
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılına ilişkin ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de 2024 yılında yaşanan ölüm sayısı bir önceki yıla göre artarken, en çok ölümün yaşandığı hastalıklar ise şöyle sıralandı;
19.06.2025
17:35
Bingöl`ü onlar temsil edecek!
Bingöl'ü onlar temsil edecek!
Bingöl'de kurumlararası masatenisinde kupanın sahipleri belli oldu. Yoğun katılım sağlanan yarışmada dereceye giren takımlar, Antalya'da yapılacak Türkiye şampiyonasında Bingöl'ü temsil edecekler. İl Temsilcisi Atalay, emeği geçen ve katılımcılara teşekkür etti.
19.06.2025
17:02
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
19.06.2025
16:47
Bingöl`de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Bingöl'de bu bölgelerde avlananlara ceza yağacak!
Keneyle biyolojik mücadele kapsamında doğaya salınan keklik ve sülünlerin korunması için salım yapılan alanlar 3 yıl süreyle ava kapatılacak. Bingöl'de bu yıl salım yapılacak alan belli oldu. Yasa dışı avcılık durumunda ağır para cezaları uygulanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın