KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

Itirazlar yatırımları engelliyor

İl Özel İdare Müdürlüğü Genel Sekreter vekili Mehmet Işık, gereksiz yere yapılan itirazların yatırımları engellediğini söyledi.

Itirazlar yatırımları engelliyor
09 OCAK 2009 CUMA 10:47
0
1422
0
AA aa
2008 yılında yapılması planlanan birçok işin 2009 yılına sarkmasına ilişkin iddialara cevap veren Işık, işin uzamasının kendilerinden değil, gereksiz yere yapılan itirazlardan kaynaklandığını söyledi. İhalelerin normal koşullarda ve çok şeffaf bir şekilde gerçekleştiğini ifade eden Işık, özellikle milli eğitime ait yapım işlerinin inşaat sezonunda başlayacağını söyledi. Hiçbir ihalede yasal çerçevenin dışına çıkılmadığını kaydeden Işık,  İnönü mahallesinde yapılması planlanan 300 kişi kapasiteli öğrenci yurdu ve depremde zarar görüp geçen yıl yıkılan Endüstri Meslek Lisesi binasının ihalelerinin yapıldığını, yeni iş sezonunda yapım işlerine başlanacağı bilgilerini verdi.
Özelikle Endüstri Meslek Lisesi okul binasının yapılan itirazlar yüzünden geciktiğini belirten Işık; “Söz konusu binayla ilgili ihale yapılmıştı. Yasal prosedür gereği 15 günlük bekleme süresi vardı. Sonra işin kabulü yapılacaktı. Ama gereksiz yere yapılan itirazlar yüzünden işe başlama süresi uzadı. İtiraz olduğu için yasal olarak beklemek zorunda kalıyoruz. Şu anda bu okul için itiraz süresi bitti. İhale kararı Kamu İhaleler Kurumu (KİK)'e gönderildi, KİK'ten geri geldiği zaman gerekli sözleşme yapılıp, işe başlanacaktır” dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu arkasındaki kömür dağıtımı yapılan arsaya yapılması planlanan pansiyon işinin de sonuçlandığını belirten Işık, bu yapım işinin de 2009 inşaat sezonunun başlamasıyla yapımına başlanacağını belirtti. Söz konusu alanda yapılması planlanan 300 kişilik pansiyon maliyetine ilişkinde bilgiler aktaran Işık, söz konusu binanın KDV hariç 2 milyon 98 bin TL'ye mal olduğunu hatırlatarak, bu binanın da inşaat sezonuyla beraber yapılacağını söyledi. Milli Eğitimin İnşaat ve boya gibi malzeme alım işinin olduğunu ifade eden Işık, özellikle boya ve benzeri alım işlerin yaz aylarına bekletildiğini kaydetti. Söz konusu malzeme içinde bozulmaya uygun ürün olduğunu hatırlatan Işık: “Malzeme alım işini ilkbaharda yapacağız. Tüm işlerimiz gerekli prosedüre tabi olarak yasal çerçevede gerçekleştireceğiz. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.08.2026
13:54
Bingöl`de 5 firari yakalandı
Bingöl'de 5 firari yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 7-14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler, kaçak sigara ve kenevir/skunk bitkileri de ele geçirildi.
17.08.2026
13:49
Bingöl Otogarı`nda yenileme çalışması
Bingöl Otogarı'nda yenileme çalışması
Bingöl Belediyesi, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kapsamlı bakım, onarım ve yenileme çalışması gerçekleştirecek. WC'lerden güvenlik kameralarına, çatıdan sulama sistemlerine kadar birçok alanda yenileme yapılacak.
17.08.2026
01:23
Bingöl`de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl'de iki araç çarpıştı: 1 yaralı
Bingöl merkez Berti Kavşağı-Sancak yolu istikametinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Yaralı, olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
17.08.2026
01:22
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Çağlar, MHP İl Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
MHP Bingöl Merkez İlçe Önceki Dönem Başkanlarından Niyazi Çağlar, MHP Bingöl İl Başkanlığı kongresinde aday olduğunu açıkladı. Çağlar, adaylığının herhangi bir kişiye karşı olmadığını belirterek, teşkilatın birlik ve beraberliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
17.08.2026
01:20
Bingöl Üniversitesi`nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Bingöl Üniversitesi'nde finans eğitimine yeni dönem: Sanal Borsa Laboratuvarı açıldı
Borsa İstanbul'un destekleriyle Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan Sanal Borsa Laboratuvarı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Laboratuvar, öğrenci ve sektör profesyonellerine gerçek piyasa koşullarına uygun uygulamalı eğitim ve simülasyon imkânı sunacak.
17.08.2026
01:19
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Hazarşah yolu çöplüğe döndü!
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü yolunda yol kenarlarına ve uçurumlara bırakılan evsel atıklar, inşaat artıkları ve eski eşyalar tepki çekiyor. Vatandaşlar, çevre kirliliğine karşı temizlik ve etkin denetim istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın