KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2024 Pazar
°C

Iyi niyet adımları sabote ediliyor

Gündemi değerlendiren AK Parti İl Başkanı Çalbay: “Aynı ümmetin evlatlarının birbirlerinin kanlarını dökmemeleri için elimizden gelen her türlü çaba sarf ettik, her türlü riski de aldık, almaya da devam edeceğiz.”

Iyi niyet adımları sabote ediliyor
04 EKİM 2012 PERŞEMBE 07:22
0
1700
3
AA aa

Bingöl'de son günlerde tırmanan şiddet ve çatışma ortamını değerlendiren AK Parti Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, yaşananlardan ötürü duyduğu üzüntüyü paylaştı.

Kürt sorununun çözümüne yönelik atılan adımlardan bahseden Çalbay, tüm iyi niyet girişimlerinin sabote edildiğini vurguladı.

Şehit haberlerinden sonra ortaya çıkan tabloya da işaret eden Çalbay: “Kimden gelirse gelsin, son zamanlarda Bingöl'de oluşturulmaya çalışılan kavga ve kaos ortamı kınanması gereken bir tablodur” dedi.

“YAŞANANLAR BİNGÖL'ÜN ALEYHİNEDİR”

Son aylarda gerek Bingöl il sınırları içerisinde, gerekse ülkemizin değişik coğrafyalarında yaşanan terör olaylarının herkesi derin bir hüzne ve üzüntüye boğduğunu ifade eden Çalbay: “Özellikle Bingöl'ümüzde birer gün arayla 8 polisimiz ve 10 askerimizin şehit edilmesi ve onlarcasının da yaralanmasına sebebiyet veren elim saldırılar, Bingöl ve Bingöl insanının sürekli terör olaylarıyla birlikte anılmasına ve Bingöl aleyhine dışarıda çok olumsuz ve haksız bir intiba uyanmasına sebebiyet vermesi açısından yaşadığımız derin üzüntüyü daha fazla artırmıştır” dedi.

“KİMSENİN ÖLMESİNE RAZI OLAMAYIZ”

“Şunu belirtmek istiyoruz ki; biz Ak Parti iktidarı olarak ister güvenlik görevlisi, ister PKK'lı olsun kimsenin ölmesine razı olamayız” diyen Çalbay, “Bu ülkenin hiçbir insanının ölümü bizim sevinme vesilemiz olamaz. Ak Parti olarak iktidara geldiğimizden beri bunun mücadelesini veriyoruz. Aynı ümmetin evlatlarının birbirlerinin kanlarını dökmemeleri için elimizden gelen her türlü çaba sarf ettik ve her türlü riski de aldık ve almaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“PARTİMİZCE ATILAN HER İYİ NİYETLİ ADIM, DERİN ODAKLAR TARAFINDAN SABOTE EDİLMİŞTİR”

Ak Parti iktidarıyla birlikte millet ile devlet arasında yeniden köprüler kurulduğunu, gönül kanallarının açıldığını aktaran Çalbay, milletin kalbine girebilme adına birçok adım atıldığını, birçok reform ve değişikliğe gidildiğini ifade etti.

Ak Parti'nin, kendisinden önceki dönemlerdeki iktidarlar gibi resmi ideoloji uygulayıcısı olmadığını, milletin ideolojisinin uygulayıcısı olduğunu söyleyen Çalbay, şöyle devam etti.

“Önceki inkâr ve yok sayma eksenli ulusalcı ve kavmiyetçi politikaları bir kenara iterek, bu ülkede yaşayan her etnik grubu ve herkesi kucaklayan, haklarını ve hukukları gözeten, dilediği gibi düşünmenin, tartışmanın, fikir beyan etmenin önünü açan, birçok insani hakkı yasal güvence altına alan çok yönlü ve millet eksenli politikalar izlemiştir. Bu bağlamda AK Parti, Kürt sorununa da ezber bozan ve yapıcı ve çözümü amaçlayıcı bir bakış açısı getirmiştir. Partimizce atılan her iyi niyetli adım, değişik zamanlarda derin odaklar tarafından sabote edilmiştir. Terörden beslenen, bundan siyasi ve ekonomik olarak rant sağlayan sektör ortadan kalkmadığı sürece de, bu tarz sabotelerin devam edeceği de kuşkusuzdur.”

“ŞİDDET VE ÖLÜMLER EN ÇOK DA KÜRTLERE ZARAR VERİYOR”

Günümüz Türkiye konjonktüründe her türden sorunun diyalogla, uzlaşmayla, siyasi ve hukuki yollarla çözülmesinin mümkün hale geldiğinin altını çizen Çalbay, şiddet ve ölümlerle Kürt sorununun çözülemeyeceğini vurguladı ve ekledi: “Yeter ki; sorunu olduğunu iddia edenler sorunlarını gerçekten çözme noktasında samimi ve ihlaslı olsunlar. Kürt sorununda bu amaçla çözüme yanaşmayan grupların şiddet ve öldürme gibi insani olmayan yolları tercih etmeleri, en çok da Kürtlere zarar vermekte ve onları tahkir etmektedir. Bu tarz insanların Kürt sorununu çözme gibi bir derde sahip olmadıklarını, kendilerinin ve adlarına çalıştıklarının rantlarından başka bir gayelerinin olmadığını, Kürtlerin en büyük düşmanlarının bunlar olduğunu artık tüm halkımız net bir şekilde görüyor. Ak Parti olarak hiçbir şiddet eylemini, hiçbir kavgayı, hiçbir öfke ve nefreti asla tasvip etmiyoruz. Bu yolların hiçbir sorunun çözümüne katkı sunamayacağını, bilakis yeni yeni sorunlar üreteceğini belirtmek istiyoruz.”

“KINANMASI GEREKEN BİR TABLODUR”

Kimden gelirse gelsin, son zamanlarda Bingöl'de oluşturulmaya çalışılan kavga ve kaos ortamının kınanması gereken bir tablo olduğunu dile getiren Çalbay, Bingöl insanın ruhunda, kültüründe ve geleneğinde bu tarz şeylere asla yer olmadığını söyledi.

Hangi fikirden olursa olsun aşağı yukarı herkesin birbirini bildiği, tanıdığı, diyalog içerisinde olduğu Bingöl'ün, maalesef tarihinde görmediği ürkütücü sahnelere konu olduğunu aktaran Çalbay: “Bingöl insanının kültüründe, örfünde, geleneğinde hiçbir şekilde yer almayan sokak kavgaları ve çatışma kültürünün Bingöl'e yerleştirilmeye çalışılmasını son derece abes ve tehlikeli buluyoruz. Şu bilinmelidir ki; bizler asla bu tarz gerginlerin içerisinde olamayacağımız gibi, planlayıcısı ve destekçisi de olamayız. Bizim politikamız insanlar arasında duvarlar ören değil, köprüler ve ağlar ören bir politikadır. Büyük kumandan Selahattin Eyyubi ne ise, Fatih Sultan Mehmet de odur. Selahattin Eyyubi'nin torunları ne ise, Fatih Sultan Mehmet'in torunları da odur. Kısacası dilimiz, ırkımız, rengimiz, fikrimiz, zikrimiz de ortak olarak İslam'dır. Bu hakikatin dışındaki tüm beşeri ideolojileri reddediyoruz. Bu ortak şemsiyenin altında gölgelenen kardeşlerimiz arasına fitne ve ayrılık rüzgârları sokmak isteyenleri de her zaman kınıyoruz” dedi.

“MUHABBETTEN VE GERÇEK ÇÖZÜMDEN YANAYIZ”

Ak Parti politikalarının kapalı kapılar ardında üretilen beşeri fikirlerden değil, bu medeniyetin esas kaynaklarından beslendiğini kaydeden Çalbay, şunları söyledi.

“Bu bağlamda vurmakla değil, yapmakla sorun çözme politikası izliyoruz. Mevlana gibi, Yunus Emre gibi, İmam Gazali gibi, Şah-ı Nakşibendî gibi, İmam Rabbani gibi, Bediüzzaman Said-i Nursi gibi ve yolumuzu aydınlatan daha birçok gönül kahramanı zatlar gibi hak söyleyen ve hakla amel eden gönül sultanlarının izinden yürümeyi amaç ediniyoruz. Bu bağlamda bir ümmet ağacının iki farklı dalı arasında birbirlerini kıracak ve yok edecek hiçbir sorun olmayacağı düşüncesiyle diyalogdan, sevgiden, muhabbetten ve gerçek çözümden yana olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
yaman (@Misafir_9801)
05 Ekim 2012 Cuma 13:18
ne güvenlik görevlisi nede pkk lı bu ne yaman çelişki anne
cdfvdg (@Misafir_9798)
04 Ekim 2012 Perşembe 19:03
kürt meselesi, ekonomi, suriye islami sorunlar elini nereye atsan 10 yılda çözülmedi hiçbir sey.. çözülen tek şey müteahhitler beslendi durdu. bu il baskanına ben sahsen ihale aldırttım:) işi o zaten memur olacak onu arıyor baska da bildiği bir sey yok. yok attıgımız adımlar derin güçler tarafından engelleniyor haha derin güc mü kaldı memlekette komiksiniz. sayın il baskanım siz ihalelere ve akrabalarınıza işe yerleştirmeye bakın. nufuslüğüne yegenin nasıl yerleşti herkes biliyor:)
cafer kormaz (@Misafir_9794)
04 Ekim 2012 Perşembe 13:20
hic ayna baktin mi kan diyorsun siz saden kan uzerine siyaset yapan fasizm bir parti ayni zamanda irkci bir basbakan sahipsiniz bunlar olmadan sen ve irkci basbakanin orda olmasiniz.bingöl on yildir ne yaptin sen ve basbakanin yol mu ünv.mi yoksa havaalani bunlari sölemekten hic mi yüzünüz kizarmiyor hic bir fakirin evini ziyaret ettniz mi kendi cep.doldurmakta zamaniz yoktu insallah bir dahaki secimde ugrcevdet bey
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın