KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ekim 2026 Pazar

Izmir barosu da yasağa destek verdi

İzmir Barosunun, YÖK'ün üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasını öngören 17 Aralık 2009 kararını yargıya taşıyarak, yürütmenin durdurulmasını sağlayan İstanbul Barosunu desteklediği bildirildi.

Izmir barosu da yasağa destek verdi
11 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE 09:33
0
1443
0
AA aa

İzmir Barosu Başkanlığından yapılan açıklamada, baroların, hukukun üstünlüğünü ve hukuk kurallarının eksiksiz uygulanmasını sağlamakla yükümlü oldukları belirtildi.

İstanbul Barosunun yasadan aldığı görev bilinciyle hareket ederek, ''Hukukun arkasından dolanmak'' gibi bir yaklaşımla, bir siyasi görüşün amacına uygun yapılmaya çalışılan düzenlemeyi yargı önüne taşıdığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Danıştay bu ülkenin en önemli anayasal kurumlarından biridir. İdarenin verdiği kararları yetki, şekil, sebep yönlerinden incelemekle yükümlüdür. Böyle bir kurumun vermiş olduğu karara, demokrasiyle yönetildiğine inandığımız Türkiye'de herkesin ve her kurumun saygı göstermesi gerekir.

Bir hukuk kurumu olan İstanbul Barosu da onuruna yakışır bir şekilde ve görev bilinci anlayışıyla, hukuka aykırı bir idari tasarrufu yargının denetimine taşımıştır. İstanbul Barosunun hukuki tavrını İzmir Barosu olarak destekliyor, verilen yürütmeyi durdurma kararı sebebiyle İstanbul Barosu ve Danıştaya yapılan saldırıları kınıyor, herkesi hukuk içerisinde düşünmeye davet ediyoruz.''

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın