KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Izmir expo 2020'ye aday olacak

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulunun son toplantısında, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda görüş birliğine varıldı.

Izmir expo 2020`ye aday olacak
13 AĞUSTOS 2010 CUMA 09:00
0
1724
0
AA aa

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan ve kentin önde gelen kurum ve kuruluşlarından temsilcileri bir araya getiren İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulunun son toplantısında, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı konusunda görüş birliğine varıldı.

Tarihi Havagazı Fabrikası'nda basına kapalı yapılan toplantı sonrasında açıklamada bulunan Kurul Başkanı Tufan Ünal, adaylık konusunda kurul üyelerinin tam mutabakat sağladığını, alınan karar doğrultusunda Ankara'ya iletilmek üzere bir deklarasyon hazırlanacağını belirtti.

Ünal, şunları söyledi:

''Prosedür için çok önemli olan zamanlamayı yakından takip ederek hareket edeceğiz. Bu ülkede gündem her zaman hareketli ve heyecanlı. Bunun zamanı, EXPO'nun zamanına ve muhataplarına bağlı. İzmir'in adaylığı konusunda, kurulda 'hayır' diyen kimse yok. Tüm üyelerin tam desteği ve tamamlanması için çok büyük arzusu var. 2015 ve 2020 meselesini de bir kenara bıraktık çünkü 2015 başka bir ülke tarafından yapılacak. Birtakım pürüzler çıktı ama mutlaka kotaracaklar. 2015 eğer başarısız bir organizasyon olursa bize olan beklentiyi ve şansımızı da artırır.

Bundan sonra yapılacak şey, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından (İzmir'e destek veriyoruz, bizim adayımız sizsiniz) sözcüklerini somutlaştırıp, bu desteği kolumuzun altına alıp yola çıkmak. İzmir'in hükümet desteğini alması lazım.''

Ankara'nın EXPO 2020 için gündeme gelen adaylığı hakkında da değerlendirme yapan Ünal, ''EXPO, tüm dünyada Ankara gibi değil, İzmir gibi kentlerde yapılır. Bizim konum olarak avantajımız çok büyük. Bu konuda bir endişemiz yok. Ayrıca, 2010 EXPO'nun teması sağlık olarak belirlenmişti. Bu toplantıda tema konusu hiç ele alınmadı, bambaşka bir şey de olabilir'' dedi.

Ünal, İnciraltı ve Yeni Kent Merkezi projelerinin bir an önce tamamlanmasının EXPO adaylığı için önemli olduğunu, ayrıca İzmir'in tanıtımıyla ilgili İZKA'nın bir film çekilmesi yönünde ihaleye çıkmasının da sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
10:13
Bingöl`de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın