KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

İzmir ve Sakarya'dan köy okullarına uzanan 'Gönül Bağı'

Bingöl Valiliği koordinesinde başlatılan 'Kardeşlik Yılı Projesi'ne destek veren İzmir ve Sakarya'daki hayırseverler, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla 41 köy okulundaki öğrencileri kışlık kıyafetlerle sevindirdi.

İzmir ve Sakarya`dan  köy okullarına uzanan `Gönül Bağı`
16 MART 2021 SALI 17:43
0
1095
0
AA aa

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), İzmir ve Sakarya'daki hayırseverler tarafından gönderilen giyim malzemelerini Bingöl'ün 41 dağ köyündeki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı.

Bingöl Valiliği koordinesinde başlatılan "Kardeşlik Yılı Projesi" kapsamında İzmir ve Sakarya İl müftülükleri, "kardeş kent" olarak belirledikleri Bingöl'e TDV aracılığıyla 7 bin 100 mont, bot, atkı, bere, eldiven gönderdi. TDV Bingöl Şubesi görevlileri, zorlu yolları aşarak 41 köy okulunda minik yüzleri güldürmeyi başardı. Hayırseverlerin yazdığı notları da hediyelerle ileten TDV ekipleri, gönül köprüsü kurmaya çalıştı. Hediye kıyafetleri giyerek okul bahçesine çıkan öğrenciler, soğuk havaya rağmen keyifli zaman geçirdi.

- "Kardeşlik bağının ne kadar güçlü olduğunu gördük" Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi Yöneticisi Mahmut Yiğitbaş, AA muhabirine, "Kardeşlik Yılı Projesi"ne destek için TDV'nin çalışma başlattığını anlattı. Bu kapsamda İzmir ve Sakarya İl müftülüklerinin Bingöl'ün köy okullarındaki öğrencileri "kardeş" olarak belirlediğini ifade eden Yiğitbaş, öğrencilerin üşümemesi için giyim malzemesi gönderildiğini dile getirdi. Öğrencilerin mutluluğuna çok sevindiklerini belirten Yiğitbaş, şöyle konuştu: "Köy okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere hediyelerini ulaştırmaya çalıştık. Paketlemeler sırasında gönüllerimiz, hayırseverlerin yazdığı çok anlamlı notlarla karşılaştı. Gönüllerimiz de hüzünlenip mutlu oldu. O notları paketlerin içerisine yerleştirdik. Bu kardeşlik bağının ne kadar güçlü olduğunu gördük. Kış mevsimi bitmeden öğrencilere giysilerini ulaştırdık." Yiğitbaş, TDV'nin bu tür faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
21:52
Başkan Tartar söz verdi
Başkan Tartar söz verdi
Bingöl'ün Genç ilçesini Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Rafting Türkiye Şampiyonası'nda başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü olan Genç Murat Aslanları Rafting Takımı'na, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan anlamlı bir destek geldi. Başkan Tartar, sporculara uluslararası standartlarda yeni bir rafting botu sözü verdi.
18.07.2025
21:33
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Bingöllü edebiyatçı, şair, yazar ve çevirmen Doç. Dr. Okan Alay, memleketi Bingöl'de düzenlenen söyleşi ve imza programında okurlarıyla bir araya geldi.
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın