KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Aralık 2025 Perşembe
°C

Izmir'de aşırı yağış kenti felçetti galeri

Dün saat 01.00'den bu yana metrekareye 100 kilogram yağış düştüğünü İzmir'de Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kentte yağıştan dolayı ''çok ciddi bir doğal afet yaşandığını'' bildirdi.

Izmir`de aşırı yağış kenti felçetti galeri
07 ŞUBAT 2010 PAZAR 21:41
0
1258
0
AA aa

Belediye yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşamdan bu yana devam eden etkili sağanakla mücadele için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının 180 personel, 40 araç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İZSU) 120 personel, 35 araçla, Belediye Fen İşleri ile İzbeton Genel Müdürlüğünün de tüm personeliyle il ve ilçelerde su baskınına uğrayan ev ve iş yerlerinde çalışma yaptığını belirtti.

Yetkililer şunları kaydetti:

''Dün akşamdan bu yana İzmir ve ilçelerinde yer yer metrekareye 100 kilograma ulaşan yağış düştü. Bazı yerlerde derelerin taşması sonucu ev ve iş yerlerine su doldu. Seferihisar Ulamış Barajı yakınlarındaki derenin taşması sonucu evlerinde mahsur kalan 8 kişi, belediye ekiplerince kurtarıldı. Çok ciddi bir doğal afet yaşandı. Can kaybı olmaması bunca zarar ziyana rağmen sevindirici.''

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de dün saat  01.00'den bu yana kent merkezinde metrekareye 100 kilogram yağış düştüğünü ifade etti.

Etkili ve kuvvetli yağışın sabah saatlerine kadar devam edeceğini, yarın gün boyu sürecek yağmurun akşam etkisini kaybedeceğini belirten yetkililer, vatandaşların tedbir almasını istedi.

YAĞIŞ İLÇELERDE DE ETKİLİ OLDU

Akşam saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden sağanak nedeniyle Seferihisar ilçesinde bir dere taştı, 40 ev ve iş yerini su bastı.

Ulamış Mahallesi'nde, Ulamış Barajı'nı besleyen dere, şiddetli yağmur nedeniyle taştı. Mahalledeki bazı ev ve iş yerlerine su doldu. Seferihisar-Sığacık yolu bir süreliğine trafiğe kapandı. Seferihisar'a bağlı dağ köylerinden Beyler'e ulaşımı sağlayan Beyler Köprüsü'nün büyük bölümü çöktü.

Foça ilçesindeki Kalyoncu Tersanesi yağış nedeniyle su altında kaldı, birçok ev ve iş yerini su bastı.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın