KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Izmir'de domuz gribi paniği

Sağlık Bakanlığı açıklamada bulundu.

Izmir`de domuz gribi paniği
03 MAYIS 2009 PAZAR 10:28
0
983
0
AA aa
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılmak üzere Meksika'dan Türkiye'ye gelen ve aileler tarafından İzmir'de evlerde misafir edilen 25 Meksikalı öğrenci ve öğretmenin temasta bulunduklarına ulaşıldığı belirtilerek, ''Herhangi bir şüpheli durum tespit edilmemiştir'' denildi.

Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemik grip evresi ile ilgili herhangi bir değişiklik ilan etmediği, halen alarm durumunun evre 5 düzeyinde olduğu belirtilerek, bugün saat 13.00 itibarıyla 11 ülkede doğrulanmış 331 vakanın ve 10 ölümün mevcut olduğu kaydedildi.

Bakanlığın hazırlıklarının en üst düzeyde devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, ''Ülkemizde vaka görülmemiştir'' denildi.

Uluslararası uçuşa açık havaalanlarında, gelen yolcuların sağlık durumlarının kontrol edildiği belirtilerek, İstanbul ve Ankara'daki havaalanlarına termal kameraların yerleştirildiği, deniz yoluyla Türkiye'ye gelenlerin de limanlarda sağlık kontrolünün yapıldığı ifade edildi.

Hastalığın görüldüğü ülkelere zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesi, seyahat edilmesi zorunlu ise kişisel korunma önlemlerine uyulması gerektiğinin altı çizilerek, bu ülkelere gidecek yolculara hastalıktan korunma yollarını anlatan bilgilendirme broşürlerinin verildiği de belirtildi.

Son 7 gün içerisinde yurt dışından gelen ve 38 derece üzerinde ateşi ve boğaz ağrısı, öksürük, kırgınlık, halsizlik belirtilerinden en az biri olanların hekime müracaat etmelerinin gerektiğine dikkatin çekildiği açıklamada, şu önerilere yer verildi:

''Genel kişisel korunma önlemlerine özen gösterilmeli, grip gibi solunum yolu ile bulaşan hastalıklarda kişiden kişiye bulaşmayı azaltmaya yönelik olarak, grip benzeri belirtisi olan öksürük/aksırık esnasında ağız ve burunlarını tek kullanımlık mendil ile kapamaları, sağlam kişileri korumak için grip benzeri belirtisi olan kişilerin kalabalık ortamlarda bulunmamaları, mümkünse evden dışarı çıkmayarak istirahat etmeleri, sağlam veya hasta herkes için en önemli korunma önlemlerinden birisinin de sık sık sabun ve su ile el yıkama olduğu unutulmamalıdır.''

-MEKSİKA'DAN GELEN ÖĞRENCİLER-

Açıklamada ayrıca 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılmak üzere Meksika'dan Türkiye'ye gelen ve 16-24 Nisan 2009 tarihleri arasında aileleri tarafından İzmir'de evlerde misafir edilen 25 Meksikalı öğrenci ve öğretmenin temaslılarına ulaşıldığı belirtilerek, herhangi bir şüpheli durumun tespit edilmediği vurgulandı.

Şüpheli bir durumun tespit edilmemiş olmamasına rağmen, ''İzmir'de domuz gribi paniği'' başlıkla gerçeği yansıtmayan haberlerin internet haber sitelerinde yer aldığı kaydedilerek, ''halk sağlığını ilgilendiren böylesine hayati bir konuda daha hassas davranılmasının gerekliliğini düşünmekteyiz'' denildi.

AA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın