KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Jak, deprem konusunda bilgilendirdi

Jandarma Komando Arama Kurtarma (JAK) ekibi Bingöl Üniversitesi’nden düzenlediği deprem semineriyle olası afet durumunda yapılması gerekenleri anlattı.

Jak, deprem konusunda bilgilendirdi
06 MAYIS 2014 SALI 21:34
0
2645
0
AA aa

Her türlü arama kurtarma faaliyetleri, deprem, sel, heyelan ve doğal afetlerin tümünde görev alan Jandarma Komando Arama Kurtarma Taburu, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175'inci Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Bingöl'e geldi.

Bingöl Üniversitesi (BÜ) Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme etkinliğine, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersinli, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker, Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, üniversite akademisyenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Selahattin Mersinli, Jandarma Genel Komutanlığı'nca 175'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında, özellikle deprem olması muhtemel yerlerde bulunan üniversitelerde deprem konusunda faaliyetler planlandığını söyledi.

Mersinli: "Bilindiği gibi yurdumuz dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yurdumuzda birçok yıkıcı depremler olduğu gibi gelecekte de sık sık oluşacak depremlerle büyük can ve mal kaybına uğrayacağımız bir gerçektir. Bu gerçeği kabul edip deprem afetine hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Daha sonra öğrencilere yönelik sunum şeklinde yapılan bilgilendirmede; Jandarma Komando Arama Kurtarma Tb. Komutanlığını tanıtan sunum, depremde harekât tarzları, deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem öncesi ve sonrası yapılması gerekenler, Türkiye'nin deprem haritası, deprem fay hatları ve etki dereceleri hakkında bilgiler aktarıldı.

Bilgilendirme toplantısının ardından Üniversite bahçesinde Jandarma Komando Arama Kurtarma Tb. Komutanlığı bünyesindeki Afet Arama Kurtarma, Dağcılık ve Sualtı Timlerini tanıtıcı özel malzeme sergisi açıldı. Sergiyi gezen bürokrasilere, malzeme tanıtımı yapıldı. Sergi öncesi, Köpekli Arama Kurtarma Timi tarafından yapılan itaat ve sandıkta canlı arama gösterisi büyük beğeni topladı. JAK'ın 08 Mayıs Perşembe günü, Erzincan Üniversitesi'nde aynı faaliyet programını yürüteceği öğrenildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın