KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Jandarma olası faciayı önledi

Sudüğünü Köyü mevkiinde 80 santimetre çapındaki tünele yerleştirilen 5 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü, 2 adet küçük piknik tüpü, 19 litren benzin dolu damacana ile tuzaklanmış EYP düzeneği jandarma tarafından imha edildi.

Jandarma olası faciayı önledi
09 EKİM 2015 CUMA 23:41
0
2539
0
AA aa

 Bingöl Valiliği, Bingöl'ün Karlıova ilçesi, Sudurağı Köyü mevkiinde PKK'lar tarafından asfalt altına yerleştirilen el yapımı patlayıcının (EYP) imha edildiğini bildirdi.


JANDARMA İMHA ETTİ

Bingöl İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucunda BTÖ mensuplarınca önceden hazırlanan EYP düzeneğinin yol altına tuzaklandığının tespit edilmesi üzerine bölgeye patlayıcı madde uzmanı ekipleri sevk edildiği kaydedilen açıklamada, “yapılan inceleme ve araştırma neticesinde; BTÖ mensuplarınca, Bingöl-Karlıova karayolu Sudurağı Köyü mevkiinde asfalt altına 1 metre derinliğe, 5 metre uzunluğunda, 80 santimetre çapında tünel açılmak suretiyle, içerisi patlayıcı dolu 5 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü, 2 adet küçük piknik tüpü, içerisinde akaryakıt (19 litren benzin) dolu damacana ile tuzaklanmış EYP düzeneği ve bu düzeneği patlatmak için yola 130 metre mesafede mevzii tespit edilmiş olup, çevrede gerekli emniyet tedbirleri alındıktan ve yol trafiğe kapatıldıktan sonra kontrollü şekilde patlatılarak imha edilmiştir” denildi.

YOLDA ÇUKUR OLUŞTU

Yapılan imha esnasında yol üzerinde 6x6 metre çapında, 2,30 metre derinliğinde patlama çukuru oluştuğunu ifade edilen açıklamada, “Yolun sağ şeridinde hasar meydana gelmiştir. İcra edilen faaliyetle vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerimizin can güvenliğine yönelik olası saldırı önlenmiştir” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın