KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Jandarma, uyuşturucu olaylarını aydınlattı

Bingöl'de 2016 yılında 454 kilogram uyuşturucunun ele geçirilmesi üzerine iz süren jandarma ekipleri, parmak izinden tespit ettiği bir kişiyi yakaladı.

Jandarma, uyuşturucu olaylarını aydınlattı
15 KASIM 2022 SALI 18:08
2
1773
0
AA aa

Bingöl Jandarma komutanlığı, Genç İlçesinde çeşitli tarihlerde düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili şüpheli şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonucu, üç olayın şüphelileri tespit edildi.

Konu ile ilgili Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “29 Temmuz 2016 tarihinde Genç İlçesi kırsalında ekimi yapılarak hasat için Diyarbakır İline götürülen ve Ş.B. isimli şüpheliye ait tarlada (454.060) kg. Kubar Esrar maddesi ele geçirilmesi olayı ile ilgili olarak; Olay Yeri İnceleme ekiplerince, meydana gelen olayın aydınlatılması maksadıyla olay yerinde delil niteliği taşıyabilecek her türlü iz, eser ve emarenin titizlikle muhafaza edilmesi sağlanarak incelenmek üzere ilgili yerlere gönderilmesi sonucunda; ele geçirilen bulgular üzerinde yapılan iz araştırmasında; 1 şüpheli şahsa ait parmak izi ile uyumlu olduğu tespit edilmesi neticesinde olay aydınlatılmıştır. 

-07.10.2022 tarihinde Bingöl – Genç İlçesi kırsalında meydana gelen  “ Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Yasadışı Kenevir Ekimi ve 6136 SKM ”  (Toplam 350 gr Toz Esrar, 33975 gr. Kubar Esrar, 480 Kök Kenevir Bitkisi, 2 Adet 9 mm Tabanca) olaylar ile ilgili olarak, Olay Yeri İnceleme ekiplerince olay yerinde elde edilen bulgular üzerinde yapılan incelemelerde;  (7) ayrı suç kaydı (5 Adet Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, 1 Adet Hırsızlık ve 1 Adet İftira suçu) bulunan F.T. isimli şahsa ait DNA ile uyumlu olduğunun tespit edilmesi neticesinde olay aydınlatılmıştır. 

-13 Ekim 2022 tarihinde Genç İlçesi Küpar Mevkiinde bulunan Yol Kontrol Noktasında meydana gelen  ‘'Uyuşturucu Madde Kullanma ve Bulundurma'' ( Net : 20 gr. Esrar ) olayı ile ilgili olarak, Olay Yeri İnceleme ekiplerinin titiz çalışmaları neticesinde elde ettikleri bulgular sayesinde bulguların üzerinde yapılan iz araştırmasında; tespit edilen (2) Adet parmak izinin, olay şüphelilerinin dışında dosyada ismi bulunmayan bir başka şüpheli F.B'ye ait olduğu tespit edilmesi sonucunda olay aydınlatılmıştır.    

Olay Yeri İnceleme birimlerimiz; meydana gelen olayların aydınlatılarak suç ve suçlulukla mücadelede kilit rol oynamaktadır. Olay yerinden elde ettikleri deliller sayesinde suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesinde büyük öneme sahip olan ekiplerimiz faili meçhul kalmış olayları aydınlatılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Bulguların tespiti, kayıt altına alınması, toplanması, muhafazası ve ilgili yerlere gönderilmesi işlemlerini başarılı bir şekilde sürdürmektedirler.

Bingöl İl Jandarma komutanlığı olarak olaylarımızın aydınlatılmasına yönelik çalışmalarımız aralıksız olarak büyük bir titizlikle devam etmekte olup, ilimiz genelinde emniyet ve asayiş hizmetlerine yönelik görev etkinliğimizi arttırmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdürmekteyiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın