KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Japon Büyükelçi, Genç'te hibe edilen aracın teslim kurdelesini kesti

Japonya Büyükelçiliği tarafından 'Yerel Projelere Hibe Programı' kapsamında geçtiğimiz yıl Genç Belediyesine hibe edilen arama kurtarma aracı için düzenlenen programda konuşan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata, 'Japonya ile çok güçlü bağları olan Türkiye'de dostluğumuzu daha da derinleştirecek projeleri hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum. Bu aracın deprem afetinde arama kurtarma çalışmalarına katıldığını duymaktan da büyük memnuniyet duyuyorum' dedi.

Japon Büyükelçi, Genç`te hibe edilen aracın teslim kurdelesini kesti
06 ARALIK 2023 ÇARŞAMBA 17:31
11
1849
3
AA aa

Genç Belediyesi'nce 2021 yılında 1 adet tam donanımlı arama kurtarma aracı temini için ‘Yerel Projelere Hibe Programı' kapsamında Japonya Büyükelçiliğine başvuruda bulunulmuş ve başvuru kapsamında 90 Bin 516 Dolar hibe ile Genç ilçesinde meydana gelebilecek trafik kazaları, doğal afetler ve benzeri durumlarda kullanılmak üzere tam donanımlı bir kurtarma aracı hibe olarak alınmıştı. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında teslim alınan kurtarma aracı, Genç ve Bingöl genelinde birçok kazalarda kurtarma çalışmalarında yer almış ve Kahramanmaraş depremi ile birlikte uzunca bir süre burada kurtarma çalışmalarına katılmıştı.

Genç Belediyesi'nin daveti üzerine havayolu ile Bingöl'e gelen Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata'yı havalimanında Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik ve beraberindekiler karşıladı. İlk olarak Genç Belediyesine Geçen heyet, burada kısa bir bilgilendirmenin ardından Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'ne geçti. Kültür Merkezi konferans salonunda hibe edilen aracın katıldığı kurtarmaların izletilmesinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, bir teşekkür konuşması yaptı.

Başkan Dirik Konuşmasında: “Sayın Büyükelçim sizleri ilçemizde ağırlamaktan ötürü son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Japonya ile Türkiye arasındaki karşılıklı sevgi, saygı ve dostluk ilişkileri yüzyıllar öncesine kadar uzanmaktadır. İki ülke halkının birbirine olan bu muhabbetlerine coğrafi uzaklıklar dahi engel olamamıştır. Türk-Japon dostluğunun kadim bir geçmişi bulunmakta. Bizlere sunduğunuz hibe desteği ile bu bağın artarak güçleneceğine inanıyorum. Genç İlçe Belediye Başkanı olarak şahsım ve ilçe halkım adına sizlere ve Japonya devletine teşekkür ederim”  dedi

Başkan Dirik'in ardından söz alan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata ise “Japonya ile çok güçlü bağları olan Türkiye'de dostluğumuzu daha da derinleştirecek projeleri hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum. Bu aracın deprem afetinde arama kurtarma çalışmalarına katıldığını duymaktan da büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kültür Merkezi önünde sergilenen Kurtarma Aracı önünde hatıra fotoğrafı çekinildi.

Gerçekleşen Programa, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Takahiko Katsumata, Genç Kaymakam Vekili Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, Belediye Başkanı Mehmet Zeki Dirik, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Ahmet SAYILIR

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106198)
08 Aralık 2023 Cuma 15:59
Bu projeyi hazırlayan arkadaşı tebrik ediyorum. Zaten olması gerekende; tüm kurumların projelerle birbiri ile yarışmaları. Belediye başkanının bu projeye katkısının en ufak bir şekilde olduğu zannetmiyorum. Bu kapasiteye sahip değil. Bundan önceki belediye başkanları da bundan sonrakilerde bu projeye bakıp biraz utanırlar umarım. Bölüm müdürleri de biraz vizyon sahibi olsun. Sadece maaş almakla iş bitmiyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106155)
06 Aralık 2023 Çarşamba 19:54
Anlamadığım imamın ne işi var belediyede. Kurban mi kesildi. Kesilse de imam kaynıyor belediye
Misafir Kullanıcı (@Misafir_106153)
06 Aralık 2023 Çarşamba 19:15
Genç ilcesine bir adet Belediye otobüsü hibe etmeyi düşünüyorlar mı. Bunun için nasil bir proje lazim
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın