KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Eylül 2025 Çarşamba
°C

Kabine açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini onayladı. Bingöl Milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanı olarak kabinedeki yerini korudu.

Kabine açıklandı
24 KASIM 2015 SALI 23:55
0
2368
0
AA aa

 1 Kasım seçimleri sonrası AK Parti'nin tek başına iktidar olmasıyla yeni hükümet kurma çalışmaları da hızla başladı. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin 64. Hükümetini kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu.

CUMHURBAŞKANI HÜKÜMETİ ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu başkanlığında kurulan 64. Cumhuriyet Hükümetini onayladı. Davutoğlu yeni kabineyi açıklamadan önce, "İnşallah sivil bir anayasa için adımlar atacağız. Şimdiden bu hükümetin başbakanı olarak verdiğimiz her sözü yerine getireceğiz. Hükümetimizin birinci misyonu milletimizin temsil etmektir, ikinci misyonumuz milletimize hizmet etmektir, üçüncü misyonumuz milletimizin geleceğine sahip çıkmaktır. Listemiz dışından da AK Parti grubundan iki veya üç kabine çıkarırdık. Amacımız bu topraklara sevgi tohumu ekmektir" diye konuştu.

İŞTE 64. HÜKÜMETİN YENİ KABİNESİ:

BAŞBAKAN: Ahmet Davutoğlu (Konya Milletvekili)

Başbakan Yardımcısı: Numan Kurtulmuş (Ordu Milletvekili)

Başbakan Yardımcısı: Yalçın Akdoğan (Ankara Milletvekili)

Başbakan Yardımcısı: Mehmet Şimşek (Gaziantep Milletvekili)

Başbakan Yardımcısı: Tuğrul Türkeş (Ankara Milletvekili)

Başbakan Yardımcısı: Lütfi Elvan (Mersin Milletvekili)

Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ (Yozgat Milletvekili)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Sema Ramazanoğlu (Denizli Milletvekili)

Avrupa Birliği Bakanı: Volkan Bozkır (İstanbul Milletvekili)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Fikri Işık (Kocaeli Milletvekili)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı:  Süleyman Soylu (Trabzon Milletvekili)

Çevre ve Şehircilik Bakanı: Fatma Güldemet Sarı (Adana Milletvekili)

Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu (Antalya Milletvekili)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik (Şanlıurfa Milletvekili)

İçişleri Bakanı: Efkan Ala (Bursa Milletvekili)

Maliye Bakanı: Naci Ağbal (Bayburt Milletvekili)

Ekonomi Bakanı: Mustafa Elitaş (Kayseri Milletvekili)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Berat Albayrak (İstanbul Milletvekili)

Gençlik ve Spor Bakanı: Çağatay Kılıç (Samsun Milletvekili)

Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi (Malatya Milletvekili)

Kalkınma Bakanı: Cevdet Yılmaz (Bingöl Milletvekili)

Kültür ve Turizm Bakanı: Mahir Ünal (Kahramanmaraş Milletvekili)

Milli Eğitim Bakanı: Nabi Avcı (Eskişehir Milletvekili)

Milli Savunma Bakanı: İsmet Yılmaz (Sivas Milletvekili)

Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu (Afyonkarahisar Milletvekili)

Sağlık Bakanı: Mehmet Müezzioğlu (Bursa Milletvekili)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Binali Yıldırım (İzmir Milletvekili)

TEKRAR KALKINMA BAKANI OLDU

Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kamu Yönetimi Bölümünü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde, doktorasını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı.

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Yılmaz, planlama uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüten Yılmaz, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyeliği, Ulusal Ajans, Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sümer Halı Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Yılmaz, Temmuz 2007'deki genel seçimlerde Bingöl'den milletvekili seçilerek Meclise girdi, 23'üncü dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı oldu.

60'ıncı Hükümette Devlet Bakanlığı yapan Cevdet Yılmaz, 24'üncü dönemde Bingöl'den tekrar milletvekili seçilerek, 61'inci hükümette Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. Yılmaz, 62'nci hükümette de Kalkınma Bakanı oldu. Yılmaz, Geçici Bakanlar Kurulu'nda Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi.

Yılmaz, Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı 64'üncü hükümette yeniden Kalkınma Bakanlığı görevine getirildi.

Cevdet Yılmaz'ın bakanlığı döneminde Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda "Güçlü ve Dengeli Büyüme için Yapısal Dönüşüm" başlığıyla Onuncu Kalkınma Planı kapsamında öncelikli dönüşüm programlarına ilişkin eylem planları açıklandı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Yılmaz, evli ve 2 çocuk babası.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.09.2025
16:47
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Açıktan okuyacaklar dikkat! Başvuru ve kayıt yenileme başladı!
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 3 Eylül'de başlayan başvuruların 26 Eylül 2025 günü sona ereceğini duyurdu. Kayıt ücreti 400 TL. İstenen evraklar ise şöyle;
09.09.2025
16:28
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Öğrencilerin ilk ziyaretçisi Jandarma oldu
Jandarma mesleğinin tanıtıldığı ve okumanın önemine vurgu yapıldığı ziyarette öğrencilere jandarma çocuk dergisi, jandarma boyama kitabı ve hayvan figürlü maskeler dağıtıldı.
09.09.2025
14:21
Bingöl`de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de dolandırıcılıktan ceza alan şahıs yakalandı!
Bingöl'de Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.
09.09.2025
14:15
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
Bingöl polisi uyarıyor! Dikkatli olun!
İşyerleri, parklar ve daha birçok yerde vatandaşlarla birebir temas kurup dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarına karşı uyarılarda bulunan Bingöl polisi, broşür dağıtıp detayları örnekleriyle anlatıyor.
09.09.2025
14:04
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Esnaflar dikkat! Vergi sistemi değişti
Büyükşehirlerde ilçe nüfusu 30 bini geçmeyenler hariç olmak üzere faaliyette bulunan bazı vergi mükellefleri basit usulden gerçek usule geçiş yapacak. Gerçek Usule Tabi olan mükellefler KDV, gelir vergisi, stopaj vergisi, gelir geçici vergisi öderken, Basit Usule Tabi olan mükellefler yalnızca basit usulde ticari kazançlarının vergisini ödüyor.
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın