KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Aralık 2025 Cuma
°C

Kabine bugün toplanıyor: Masada stokçulukla mücadele ve asgari ücret var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Toplantıda stokçulukla mücadele, asgari ücret görüşmeleri ve koronavirüs salgınındaki son durum masaya yatırılacak.

Kabine bugün toplanıyor: Masada stokçulukla mücadele ve asgari ücret var
08 ARALIK 2021 ÇARŞAMBA 12:42
2
1805
0
AA aa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantısı'na katılmak üzere resmi ziyarette bulunacağı Katar'a gitmeden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısında stokçulukla mücadele ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, fahiş fiyatların ve bu konudaki denetimlerle ilgili olarak, "Özellikle benim en çok rahatsız olduğum konu stokçuluk. Stokçuluk bizim dinimizde de haramdır. Böyle bir şeye gidemezsiniz. Fakat görüyoruz ki stokçuluk yapanlar var, her alanda. Bakın son zamanlarda otomotiv sektöründe bile stokçuluk var. Birçok kapalı otoparklara sıfır otomobiller oralara depolanmak suretiyle onun da stokçuluğunu yapıyor. Hele hele gıdada stokçuluk yenilir yutulur bir şey değil. Onun için şu andaki müeyyide, cezai müeyyide çok düşük. Biz şimdi ben Mehmet Bey'e de söyledim, 'hemen hazırlıklarınızı yapın'. Bu müeyyideyi onları rahatsız edici bir noktaya çıkaralım. Ondan sonra yine yapabiliyorsa yapsın bakalım stokçuluk. Bu işin başka çıkar yolu yok. Bedelli ağır ödeyecekler. Sen mi stokçuluk yapıyorsun? Ha bunun bedelini ağır ödeyeceksin. Çünkü vatandaşımıza hele hele gıdada bu tür zulmü yapanlara, biz 'yoluna devam et' diyemeyiz. Ne gerekiyorsa bunu başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere gerekli adımları atacağız. Ve üzerine üzerin de bu işin gideceğiz" açıklamasında bulunmuştu. 

Kabine toplantısında Ticaret Bakanlığı'nın stokçulukla mücadele kapsamında yaptığı çalışma görüşülecek. Herhangi bir yasal düzenleme yapılacak mı? Stokçuluk ile ilgili kesilen cezalar artırılacak mı? Bütün detaylar masaya yatırılacak.

ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM

Asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili olarak ise CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan şu bilgileri paylaştı: 

Asgari Ücret komisyonu görüşmelerine bu ay başlanmıştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bugün ikinci toplantı gerçekleşecek. Kabine toplantısında bu konu da görüşülecek. 3 bin 500 liradan 4 bin 500 liraya kadar pek çok rakam konuşuluyor. Vergi indirimi söz konusu mu? Meclis'te yasa çalışması yapılacak mı? Bütün başlıklar toplantıda ele alınacak.

DİPLOMATİK TEMASLAR

Türkiye'nin son bir ay içerisinde oldukça önemli dış temaslar var. Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Ankara'ya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Katar ziyaretinde bulunuyor. Körfez ülkeleri ile karşılıklı temaslar ve sonuçları da görüşülecek.

SALGINDA SON DURUM

Koronavirüs salgınında 20 binli rakamlar konuşuluyor. Sayıların düşürülmesi için atılabilecek adımlar ve aşılama sayısında son durum değerlendirilecek. Kabine toplantısında alınan kararları ise millete sesleniş konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.12.2025
17:24
Bingöl`e 5 yeni ambulans ve 2 UMKE aracı tahsis edildi
Bingöl'e 5 yeni ambulans ve 2 UMKE aracı tahsis edildi
Bingöl'deki ambulans sayısının 44'e yükseldiği bilgisini paylaşan Vali Usta, tahsis edilen 5 ambulanstan üçünün 4x4, ikisinin ise 4x2 özellikte olduğunu belirtti. Vali Usta, program sonunda test sürüşü de yaptı.
05.12.2025
16:55
Vali Usta`dan Sert Uyarı:
Vali Usta'dan Sert Uyarı: 'Böyle gelmiş böyle gitmeyecek!'
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki toplantıda sağlık yöneticilerine adeta ültimatom veren Vali Usta, aksaklıkların bizzat takipçisi olacağını söyledi. Ciddi şikâyetler ve yönetim zafiyetlerini masaya yatıran Vali Usta, tüm sağlık yöneticilerine net bir uyarı yaptı: 'Görevler eksiksiz yerine getirilecek!''
05.12.2025
16:32
Bingöl Havalimanı İhalesi Dördüncü Denemede Sonuçlandı
Bingöl Havalimanı İhalesi Dördüncü Denemede Sonuçlandı
Pist ve PAT sahalarındaki bozulmalar nedeniyle üç kez iptal edilen Bingöl Havalimanı onarım ihalesi, dördüncü kez yapılan süreçte tamamlandı. Toplam 15 firmanın yarıştığı ihalede en avantajlı teklifi veren ortaklık, 'muhtemel kazanan' oldu.
05.12.2025
10:35
Bingöl Arıcılar Birliği`ne
Bingöl Arıcılar Birliği'ne 'Birinci Derece Tarımsal Örgüt' Belgesi
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2025 yılı derecelendirme sonuçlarına göre Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye'de bu belgeyi alan 7 birlikten biri oldu. Birliğin bu başarısı arıcılara kovan başına 28 TL ek destek sağlayacak.
05.12.2025
09:58
30 bin TL seyyanen zam iptal edildi
30 bin TL seyyanen zam iptal edildi
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve kamuda yönetici-uzman pozisyonundaki personelin maaşına 30 bin TL seyyanen zam yapılmasını öngören düzenleme tepkilerin ardından geri çekildi.
04.12.2025
23:59
Vergi Paketi Genişliyor! Kritik Maddeler Meclis`te Kabul Edildi
Vergi Paketi Genişliyor! Kritik Maddeler Meclis'te Kabul Edildi
TBMM'de kabul edilen düzenlemelerle tapu işlemlerinde ceza artırılıyor, noter ve ruhsat harçları genişletiliyor; kuyum, araç ve taşınmaz ticareti gibi alanlarda yıllık harç dönemi başlıyor. Teklifin kabul edilen maddeleri, milyonlarca vatandaş ve binlerce işletmeyi doğrudan etkileyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın