KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Kabus gibi günlerden geçiyoruz

Ankara’daki kanlı saldırıya yönelik açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl 2. Sıra Milletvekili Adayı Mahmut Demirel, “Hepimiz kâbus gibi günlerden geçiyoruz. Her daim barış, hür ve kaygısız yarınlar, adalet ve umudun adresi olacak, bunun için mücadele edeceğiz” dedi.

Kabus gibi günlerden geçiyoruz
13 EKİM 2015 SALI 03:26
0
1966
0
AA aa

 Açıklamasında, savaşın sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne süren Demirel; “7 Haziran öncesi Diyarbakır mitingimizde barış gönüllülerini savaşa sürükleme amacı güdenler seçim sonrası halkların barış talebini de inatla duymazdan geldiler. Bugün yaşanan elim hadisede Suruç'ta kardeşlik fotoğrafını kana bulayarak savaşı başlatanların savaşı sürdürmekteki ısrarının ifadesidir” dedi.


“SALDIRI UNUTMADIK”

Yapılan saldırıları unutmadıklarını kaydeden Demirel, açıklamasında, “Bizler ne Roboski'yi unuttuk, ne Bingöl infazlarını, ne 7 Haziran öncesi ve sonrası partimize yapılan saldırıları, ne Diyarbakır mitingimizi, ne de Suruç katliamını. Hepsine gizlilik kararı alındı, hepsine yayın yasağı getirildi. Bize bunları yaşatanlar şunu çok iyi bilmeli ki; biz ne yaşadığımız acıları unutacağız ne de alenen ortada olan eli kanlı failleri ve ne pahasına olursa olsun, inadına barış için korkmadan yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Şeyh Said'den miras aldığımız hak uğruna mücadele şuuru ile devam edeceğiz. Ebuzer'in saraylara boyun eğmeyen duruşunu örnek alarak devam edeceğiz ve inadına barışı sağlayacak, inadına adalet diyerek zalimlere hesap soracağız” ifadelerine yer verdi.

İktidar uğruna insanların ölüme sürüklendiği bir dönemden geçtiklerini kaydeden Demirel, şunları kaydetti: “Ülkemizde silahların susmadığı, zalimin zulmüne dur durak vermediği bir oy uğruna, iktidar uğruna, koltuk sevdası uğruna, insanların ölüme sürüklendiği bir dönemde, bütün farklılıklarımızla birlikte, bir arada durmak, gerçek kardeşliğin ve eşit yurttaşlığın sesi soluğu olmak bizim için her şeyden önce bu coğrafyanın evlatları olarak vicdani bir görevdir.

Yaşananlar hepimizi derinden üzse de yarın kaygısı yaşamamalıyız. Bize saldıranların tek amacı bizleri nefretle düşünmeden hareket etmeye onlar gibi saldırgan bir tutum almaya sevk etmektir ve kardeşlik ve barışa olan inancımızı yitirmemizi sağlamaktır. Tekçi, dayatmacı, sömürgeci iktidarlarını kaybedeceklerini anladılar. Bunun korkusu İçerisinde acımasızca saldırıyorlar. Herkes umutlu olsun, zulümlerini ne kadar arıtırsalar da sonlarının geldiği aşikâr. Halklarımızla beraber bu enkazın altıdan kalkacak ve yepyeni bir yaşam inşa edeceğiz. Her daim barış için, hur ve kaygısız yarınlar için, adalet için, umudun adresi olacak bunun için mücadele edeceğiz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın