KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Kaçağın faturası: 10 milyon ytl

Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (FEDAŞ) Bingöl Müessese İl Müdür Abdulkadir Arslanboğa, Bingöl genelinde kaçak elektrik kullanım yıllık maliyetinin 10 milyon YTL/trilyon TL olduğunu söyledi. Arslanboğa, birikmiş fatura alacaklarının ise 15 milyon YTL/trilyon TL olduğunu vurguladı

Kaçağın faturası: 10 milyon ytl
29 KASIM 2007 PERŞEMBE 10:44
0
1260
0
AA aa
Kış mevsimiyle birlikte kaçak elektrik kullanımının arttığı Bingöl'de sorunun önüne geçmek için çalışma başlatan FEDAŞ Bingöl Müessese İl Müdürlüğü, alacaklarının tahsili yönünde de girişimlerini sürdürüyor. 14 Kasım'da yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamalara sert yanıt alan (FEDAŞ) Bingöl Müessese İl Müdür Abdulkadir Arslanboğa, yaşanılan sıkıntıları ve açıklamalarındaki asıl kasıtların nedenini Kent Haber'e açıkladı.
Bingöl'de kaçak elektrik kullanımının yıllık maliyetinin 10 milyon YTL/trilyon TL olduğuna dikkat çeken Arslanboğa, birikmiş fatura alacaklarının da 15 milyon YTL/trilyon TL olduğunu vurguladı.
Kaçak Kullanımda Bingöl 1. Sırada
Bingöl'ün, kaçak elektrik kullanımında bölge sıralamasında yüzde 40 oranla birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Arslanboğa, kaçak kullanımının önlenmesi için 2 ekip kurduklarını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.
Kaçak elektrik kullanımından dolayı artan maliyetler yüzünden yeni zammın gündemde olduğuna işaret eden Arslanboğa; “Yıllardır Bingöl'de kaçak elektrik kullanımını engellemek için mücadele ediyoruz. Kaçak elektrik kullanımında bölge sıralamasına bakıldığında yüzde 40'la Bingöl birinci sırada yer alırken, ikinci sırada yüzde 11 ile Tunceli, üçüncü sırada yüzde 10'la Malatya, dördüncü sırada ise yüzde 8 ile Elazığ yer alıyor. Bu oran bizleri bir hayli rahatsız etmektedir. Kaçak mücadele kapsamında Malatya'dan gelen mobil ekip ve müdürlüğümüz bünyesinde 1 ekip olmak üzere toplam 2 ekip kuruldu. Bundan sonra sıkı bir denetimle kaçak elektrik kullanımına kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Yılsonuna kadar kaçak elektrik kullanım oranını yüzde 30 ve aşağısına indirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Yasal İşlem Yapılacak
Kaçakla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda kaçak elektrik kullandığı tespit edilenler hakkında yasal işlem yapılacağını vurgulayan Arslanboğa, bu konuda taviz verilmeyeceğini ve tespit edilenlerin savcılığa intikal ettirileceğinin altını çizdi.
‘Bir daha yapmayacağım' şeklinde ricada bulunanlara karşı taviz verilmeyeceğini ifade eden Arslanboğa: “Suçu tespit edilenlerin ricası hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. Amacımız insanları cezalandırmak değildir, diğer abonelerin haklarını da korumak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Dürüst insan kaçak kullanmaz
Kaçak kullanıma başvuranlara ‘bu davranıştan vazgeçin' çağrısında bulunan Arslanboğa, kaçak kullanımlar yüzünden yeni zamların gündeme geldiğin, bunun da halkın genelini etkilediğini ifade etti.
Arslanboğa: “Dürüst, iyi niyetli insanlar bu yola başvurmazlar. Kaçak kullananlar iyi bilmeli ki, bu yola başvurduklarında yetimin, öksüzün ve faturasını ödeyenlerin hakkını yemiş olacaklar. Bu, dinimiz açısından da kabul edilmeyen bir durumdur” diye konuştu.
İhbarda bulunun
Kaçakla mücadele ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü dile getiren Arslanboğa, kaçak kullanıma başvuranların bilinmesi halinde ‘Alo 186' nolu telefonun ücretsiz aranarak ihbarda bulunulabileceğini kaydetti.
İhbarda bulunmanın ‘ispiyonculuk' olarak değil ‘hak koruma' olarak algılanması gerektiğine işaret eden Arslanboğa: “Kaçak kullanan birini gördüğümüzde ihbarda bulunmalıyız. Çünkü o kişi, kaçak elektrik kullanarak herkesin hakkını gasp ediyor. Onun takındığı bu davranış yüzünden toplumun her kesimin zarar gördüğü bilinciyle hareket edilmeli. Kaçak kullanan kişi toplumu düşünmüyorsa, toplum da bu insanlara fırsat vermemeli. İhbarda bulunmayarak o kişilerin bu davranışını sürdürmelerine katkı sağlamış olacağız. Bu nedenle gerekli hassasiyet gösterilmeli ve kaçakla mücadelemize destek verilmeli” şeklinde konuştu.
Kaçak kullanımın yıllık maliyeti 10 milyon YTL
İhbarda bulunulmak istenmemesi ve hatalara göz yumulmasının acı faturasının yıllık 10 milyon YTL olduğunu vurgulayan Arslanboğa,  bu paranın faturasını ödeyenlerden çıktığının altını çizdi. ‘El birliğiyle buna dur demliyiz' diyen Arslanboğa: “Bu durumu önlemekte herkes sorumluluk sahibidir. Kaçak kullananlar ya komşumuzdur yada akrabamız. Bunlara fırsat vermemeliyiz. Aksi halde toplum bu yükün altından kalkamaz hale gelecektir” diyerek toplumsal duyarlılık çağrısında bundu.
Biriken fatura alacakları 15 milyon YTL
Yaşadıkları sıkıntının sadece kaçak kullanım olmadığını anlatan Arslanboğa, birikmiş fatura alacaklarının da her geçen gün kabardığını söyledi.
Şuan itibariyle alacakları ‘birikmiş fatura alacaklarının' 15 milyon 290 bin YTL olduğunu belirten Arslanboğa: “Borcunu ödemeyenleri elektrikleri kesilecek, borcu ödenmeyene kadar da elektrik verilmeyecek. Bu konuyla ilgili icra işlemleri yapılmakta” dedi.
 





BingolOnline Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.04.2026
18:14
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
Ilıcalar Bölgesinin Sorunları Meclis Gündeminde
HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM'de yaptığı konuşmada Bingöl merkez Ilıcalar beldesi ve çevre köylerde yaşanan yol, su, eğitim ve sağlık sorunlarının çözülmesini istedi.
23.04.2026
18:00
Okullarda
Okullarda '7 basamaklı güvenlik modeli' dönemi başlıyor
Şanlıurfa Siverek ve Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan, 10 kişinin hayatını kaybettiği okul katliamlarının ardından İçişleri Bakanlığı harekete geçti. İçişleri Bakanı Mustafa Çitfçi'nin talimatıyla okullardaki güvenlik zafiyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla '7 Basamaklı Okul Güvenlik Modeli' hayata geçiriliyor. Yeni sistemle her okulda özel bir 'Güvenlik Kurulu' oluşturulacak.
23.04.2026
17:42
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl UMKE Uluslararası Arenaya Açılıyor
Bingöl'de kurulan UMKE Lojistik, Eğitim ve Operasyon Merkezi, üç farklı EMT verifikasyonunun aynı anda gerçekleştirildiği ilk merkez olarak uluslararası alanda dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü ve Azerbaycan'dan ekipler süreci yerinde takip etti.
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın