KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Kaçak yapılarla mücadele sürüyor

Ruhsatsız yapılaşmaya karşı bundan sonra da denetimlerin sıklıkla yürütüleceğini ve bu tür girişimlere kimsenin heves etmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Barakazi, bu konuda taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Kaçak yapılarla mücadele sürüyor
06 ŞUBAT 2017 PAZARTESİ 23:54
0
2347
2
AA aa

Hazine arazilerinin işgal edilerek ruhsatsız yapıların inşa edilmesi, metruk ve kaçak yapı inşasının engellenmesi için çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Kontrol Şefliği, denetimleri sıklaştırdı. Bu kapsamda son dönemde Bingöl sınırları dahilindeki 39 adet uyuşturucu madde kullanımına ortam sağlayan metruk yapı, İl Emniyet müdürlüğü ile ortak çalışma sonucu Belediye ekiplerince kaldırıldı.

Kaçak yapılaşmayla mücadelede vatandaşın duyarlılığının büyük önem taşıdığını belirten Bingöl belediye Başkanı Yücel Barakazi, kentin geleceği adına kaçak yapıların inşasına şahit olanların bu durumu belediyeye bildirmelerini istedi.

Başkan Barakazi, “Ruhsatsız ve hazine arazisi üzerine yapılan kaçak yapılar kentimizin geleceğini de tehdit etmektedir. Bingöl Belediyesi olarak kaçak yapıların engellenmesi noktasında üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz” dedi.

Ruhsatsız yapılaşmaya karşı bundan sonra da denetimlerin sıklıkla yürütüleceğini ve bu tür girişimlere kimsenin heves etmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Barakazi, bu konuda taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Kaçak yapıyla ilgili ihbarlarda bulunmak için ‘Alo 188 Beyaz Masa' ve ‘213 12 18' telefonlarının yanı sıra, www.bingol.bel.tr internet adresindeki e-belediye üzerinden ‘Beyaz Masa' birimine başvurulabileceği kaydedildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
İÇMELER SAKİNİ (@Misafir_20183)
07 Şubat 2017 Salı 10:06
İçmeler'de 3. etapta oturan insanların ne bir marketi, ne bir fırını nede bir camisi var. Belediye başkanı 3 yıldır söz veryor hala mahalleye bir ticari alan açmadı. İnsanlar bir ekmek almak bu karda kışta 2 km yol yürümek zorunda kalıyor. Belediye başkanı ise şehrin parasıyla şehir şehir gezip tozuyor. Kaçak yapı ile mücadele sadece içmelerde değil şehrin dört bir yanında yapılsın. Sıkıysa gidip çarşı merkezinde kaldırım ortasına yapılan büfeleri kaldırsın. Basınımızı da sorunları yerinde görmek için mahalle sakinleri ile görüşmeye davet ediyo
zafer kara (@Misafir_20182)
07 Şubat 2017 Salı 01:56
üçgen parkta uyuşturucu merkezi haline gelmiş vaziyete
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın