KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Kaçırılan sağlık teknisyeninin evinde sevinç var

PKK terör örgütünce kaçırılan sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz’un serbest bırakılması haberi aileyi sevince boğdu.

Kaçırılan sağlık teknisyeninin evinde sevinç var
16 EYLÜL 2011 CUMA 23:52
0
1922
3
AA aa

10 Temmuz akşamı Diyarbakır'dan Genç'e dönerken, Genç-Diyarbakır karayolu Ziyaret köy (fis) mevkiinde yol kesen bir grup PKK'lı tarafından kaçırılan 3 kişiden biri olan Aytekin Turhan Uz'un önceki gün akşam saatlerinde serbest bırakıldığı ve şu an Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde olduğu belirtildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan Aytekin Turhan Uz ile telefonda görüştüklerini belirten mesai arkadaşları, Aytekin'in durumunun iyi olduğunu söylediğini belirttiler.

Kaçırılan astsubay ve uzman çavuşun ise halen PKK terör örgütünün elinde olduğu belirtildi.

Teröristlerin, yoldan geçen bir kamyonla Diyarbakır'a gönderdiği sağlık teknisyeni Uz, Söke'de yaşayan ailesini telefonla aradı. Babası Ali Uz ile görüşen sağlık teknisyeni, serbest bırakıldığını, durumunun iyi olduğunu bildirdi. Uz Ailesi'nin evinde Günlerdir süren endişeli bekleyiş, yerini sevince bıraktı. Gece yarısı gelen telefon sonrası Uz Ailesi sabaha kadar uyumadı.Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ifadesi süren sağlık teknisyenini ağabeyi Ragıp Uz, enişteleri Yaşar Çınar ve Veysel Özcan, uçakla bu şehre gitmek için saat 10.00'da hareket etti.

SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜYÜ BİR ARADA YAŞADI

Şeker ve kalp hastası olan anne Hatice Uz'dan oğlunun kaçırıldığı haberinin günlerdir saklandığı öğrenildi. Oğluunn rehin tutulduğu 65 gün içerisinde geçer Ramazan Bayramı'nda bile sağlık teknisyeninin kaçırıldığı annesinden yurt dışına göreve gittiği söylenerek, gizlendi. Gece gelen telefonun ardından oğlunun kaçarıldığı ve serbest bırakıldığı haberini bir arada alan anne Uz, sevinç ve üzüntüyü birarada yaşadı. Anne Uz, 'Eğer kaçırıldığını daha önce öğrenseydim, sağlığım daha da bozulurdu. Aylardır oğlumdan haber alamadım, sesini duyamadım. Şimdi kollarıma alıp sarılmayı heyecanla bekliyorum' dedi. Baba Ali Uz ise, 'Çok mutluyuz. Allah'ın takdiri, başka acı da olabilirdi. Ama sonu mutlu bitti' dedi.

Mustafa Uz ise, ağabeyine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, 'En büyük sıkıntıyı ağabeyemin kaçırıldığını annemin duymaması için yaşadık' dedi.

BAKAN AKDAĞ TAYİN SÖZÜ VERMİŞ

Önceki gün saat 23.00 sıralarında kendilerini arayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 'geçmiş olsun' dileğinde bulunduğunu da anlatan Ali Uz, 'Kendisi sevincimize ortak oldu. 7 yıldır, sözleşmeli olarak Genç'te sağlık memuru olarak görev yapan oğluma tayin kolaylığı sözü verdi. Gerekirse Ankara'da bakanlıkta görevlendireceklerini belirtti. Ancak oğlum Genç'te görev yapmaktan memnundu. Yaşadığı bu olaydan sonra tayin konusundaki kararı kendisi verecek' dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hurmiye öğrtmen (@Misafir_6303)
18 Eylül 2011 Pazar 18:14
Daha önceki yorumumda M uhammed Mustafanın yüzü hürmetine bırakın bu kardeşlerimizi demiştim. Kardeş kanı son bulsun . gene sesleniyorum kardeşlerimize lütfen kardeş kanı akıtmaya son verin . allah aşkına .Aytekin kardeşimize çok geçmiş olsun .ailesinin sevincini paylaşıyoruz.
yeşil bayraklı zaza (@Misafir_6298)
17 Eylül 2011 Cumartesi 16:02
islami bir duyarlılığa sahip oldukları için kürt ve zazalardan daha çok rağbet gören mustzaf-der şubelerine sık sık saldırıp yakma girişiminde bulunuyorlar en son birini de yüksekova da katletmişlerdi, türk-kürt- zaza demeksizin istanbulda belediye servis aracını zavallı bir kız çocuğu ile beraber yaktılar ve daha nicelerini size anlatabilirim ama bunlar en güncel olan konular olduğu için sadece bunları şimdilik yazdım. eğer bunların derdi kürtlükse açık ve net söylüyoruım israilin derdi de israil ve filistinde islam şeriatını kurmaktır!!!
yeşil bayraklı zaza (@Misafir_6297)
17 Eylül 2011 Cumartesi 16:01
pkk kürt hakları için mi dağda? kürt işadamını kaçırıyor haraç pardon vergi! vermediği için, yatırım yapılmıyor kürtler işsiz kalıyor diyorlar ama barajda çalışan ailesinin rızkı için çalışan kürt işçileri dağa kaçırıp tehdit ediyorlar, karakol yapmı için çalışan kürt işçilerini kaçırıp tehdit ediyorlar, barajda bekçilik yapan yaşlı başlı kürt adamı öldürüyorlar, imam hatipli kürt öğrencileri yakma girişiminde bulunuyorlar, kürt esnafları tejhdit edip zorla kepenk kapattırıyorlar,
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın