KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Şubat 2026 Salı
°C

Kaçırılan türk çocuğu fransa'yı ayağa kaldırdı

Fransa'da 5 yaşındaki Türk çocuğunun, sübyancılıktan 20 yıl yatan sabıkalı biri tarafından kaçırılarak tecavüze uğraması ülkede infial yarattı. ABD'den dönen Cumhurbaşkanı Sarkozy, olaya el atıp hükümeti toplantıya çağırdı..

Kaçırılan türk çocuğu fransa`yı ayağa kaldırdı
18 AĞUSTOS 2007 CUMARTESİ 09:48
0
873
0
AA aa
Fransa'da 5 yaşındaki bir Türk çocuğunun kaçırılıp, tecavüze uğraması, ülkede adli ve siyasi krizi de beraberinde getirdi. Ülkenin kuzeyindeki Roubaix kentinde oturan Bir Türk ailesi önceki gün büyük bir acı ve korku yaşadı. Ailenin 5 yaşındaki üyesi E., evinin önünde oynarken kayboldu. Küçük çocuk 12 saat sonra sağ salim bulundu. Ancak olayın ardındaki gerçek, hem aileyi perişan etti, hem de Fransa'da adeta depreme yol açtı... Küçük E.'yi 20 yıl "sübyancılıktan" hapis yatıp 2 ay önce "adli takip" koşuluyla bırakılan Francis Evrard (61) adlı bir sapık kaçırmıştı. Bir otoparkta saatlerce tecavüze uğradığı belirtilen küçük çocuğun başına gelenler, kent halkını da isyan ettirdi. Uzmanlar çocuklara karşı cinsel suç işleyen sapıkların hapisten "şartlı" bırakılmamaları, cezalarını tamamlayıp çıktıktan sonra da yakın takip altında tutulmaları gerektiğini söyledi.

MANŞET OLDU

Bölge gazetesi La Voix du Nord (Kuzeyin Sesi) olayı manşetten vererek, "Bulunmasına sevindik... Ama ya sonra? Bu çocuk saatlerce cinsel istismara uğradı" diye yazdı. Lille kenti Savcı Yardımcısı da basın toplantısı düzenleyerek "çocuğun kaçırıldıktan sonra cinsel suiistimale uğradığını" doğruladı. Tepkiler üzerine harekete geçen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, dün döndüğü ABD tatili sonrası ayağının tozuyla E. olayını görüşmek üzere bakanlar kurulunu toplama kararı aldı. Pazartesi günü yapılacak toplantıya Adalet Bakanı Rachida Dati, İçişleri Bakanı Michelle Alliot- Marie ve Sağlık Bakanı Roselyne Bachelet katılacak. Sübyancılara karşı tedavi, tedbir ve kontrol maddeleri içerek yasal düzenleme ve değişikliklerin ele alınacağı kabine toplantısına uzman hukukçu ve psikiyatrlar da katılacak. Yasaların gözden geçirilerek cezai yaptırımların ağırlaştırılacağı belirtildi.

SABAH
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
16.02.2026
19:22
Trafik Kazası Hasar Sürecinde Yeni Dönem
Trafik Kazası Hasar Sürecinde Yeni Dönem
Trafik kazaları sonrası hasar ve değer kaybı süreçlerini kolaylaştıracak yeni düzenleme yürürlüğe giriyor. 1 Nisan 2026'da pilot illerde başlayacak uygulama ile eksper atamaları otomatik yapılacak, komisyoncu ve aracıların devre dışı bırakılması hedefleniyor. İşte detaylar...
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın