KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Kadastro çalışmaları başlıyor

Özel sektör ve devlet yatırımlarının önünü tıkayan orman vasfına haiz arazilere yönelik kadastro çalışmaları başlıyor. 44 birimin 2B’ye dönüştürülmesi için çalışmalara önümüzdeki günlerde başlaması beklenirken, Bingöl Valiliği’nce Hazine arazileri envanterinin çıkarılacağı öğrenildi.

Kadastro çalışmaları başlıyor
18 NİSAN 2016 PAZARTESİ 02:26
0
2640
0
AA aa

 Kentin gelişmesi ve kalkınmasında kördüğüm niteliği taşıyan ve bazı alanlarda sadece kâğıt üzerinde orman vasfı olarak görünen arazilerin 2B'ye dönüştürülmesi için çalışmalar başlıyor.

Tapu e Kadastro genel Müdürlüğü ile Orman genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile geçen yıl ihale edilen harita yapım işi kapsamında 44 birimde çalışmalar başlayacak.

1 Milyon 516 bin 850 TL bedelle ihale edilen ve geçen yıl 11 birimde çalışmaların yapıldığı 44 birim şöyle; Bingöl Merkez İlçe; Aşağıakpınar, Bahçelievler, Büyüktekören, Çayağzı, Çayboyu, Çeltiksuyu, Çobantaşı, Dikme, Direkli, Düzyayla, Ekinyolu, Erentepe, Gökçekanat, Gözeler, Güveçli, İncesu, Kırkağıl, Kurtuluş, Kuruca, Mirzan, Olukpınar, Ormanardı, Sarıçiçek, Suvaran, Yamaç, Yaygınçayır, Yazgülü, Yolçatı ve Yukarıakpınar bölgeleri.

Genç İlçesinde; Ardıçdibi, Bulgurluk, Çaytepe – Süğütlü, Doğanca, Meşedalı, Sarısaman, Sürekli ve Şehitköy bölgeleri.

Kığı İlçesi; İlbeyi ve Kutluca Bölgeleri.

Solhan ilçesinde; Arakonak – Karşıyaka, Arakonak – Kültür, Arakonak – Merkez ve Yenibaşak – Bucak Merkezi bölgeleri.

ÖZEL SEKTÖR RAHATLAYACAK

Kadastro çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sebze hali, toptancılar sitesi, mobilyacılar ve inşaat sektörlerine yer tahsisi için girişimlerde bulunulacak.

Çarşı merkezine sıkışan ve yer probleminden dolayı ürünleri teşhir edemeyen sektörler, 2B yer tahsisinin gerçekleştirilmesiyle birlikte rahat bir nefes alacak.

Kapasite sorunundan dolayı bayilik alamayan ve uzunca zamandır yer arayışlarını sürdüren sebze hali esnafı içinde 2B çalışmaları umut ışığı olacak.

Öte yandan toptancı, mobilya ve inşaat sektörünün çarşı merkezinden çekilmesiyle birlikte şehir trafiği de rahatlayacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın