KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mart 2026 Cumartesi
°C

Kader seçimi için son gün

26. Dönem Milletvekili seçimi için geri sayım baºladı. Türkiye, yarın yapılacak seçimle sandık baºına giderek, ülkenin kaderini belirleyecek. 171 Bin seçmenin bulunduğu Bingöl’de, sandık güvenliğini 3 bin 178 asker ve Bin 250 polis alacak.

Kader seçimi için son gün
31 EKİM 2015 CUMARTESİ 01:54
0
1559
0
AA aa
 Türkiye, 26'ıncı dönem parlamentosunun yeni üyelerini belirlemek üzere yarın sandık baºına gidiyor. Seçime saatler kala, Bingöl'de hangi partinin ne kadar oy alacağı merak konusu olurken, siyasi aktörler son çalıºmalarını tamamlıyor.
SEÇİM GÜVENLİĞİ
İçiºleri Bakanlığı, seçim günü 255 bin emniyet görevlisi ile 130 bin Jandarma personeli görevlendirdi. Jandarma Genel Komutanlığı da seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla özellikle Doğu ve Güneydoğu'da tedbirleri arttırdı, kritik bölgelere komando ve Jandarma Özel Harekât birlikleri sevk edildi.
Seçim güvenliği kapsamında Bingöl'de, belediye ve jandarma sorumluluk bölgesinde 3 bin 178 asker ve bin 250 polis olmak üzere toplam 4 bin 428 personelle seçim güvenliği sağlanacak.
SEÇMEN SAYISI
Bingöl'de, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde 170 bin 761 seçmen sayısı, 398 arttı. 1 Kasım Pazar günü yapılacak 26'ıncı dönem genel seçimlerinde Bingöl'de 171 Bin 159 seçmen sandık baºına gidecek.
Öte yandan Seçim güvenliği tartıºmaları yapılan Doğu illerinde seçmen sayısı artıº gösterdi. Bu-na göre, Diyarbakır'da 8 bin 311,  Batman'da bin 987, Hakkâri'de 2 bin 592,Mardin'de 3 bin 965, ªanlıurfa'da 2 bin 742, ªırnak'ta 299, Van'da ise 2 bin 889 seçmen arttı.
Polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde vatandaºın güvenli bir ºekilde sandıklara giderek oylarını kullanmaları için gerekli tüm tedbirler alınacak.
OY VERME SAATLERİ
Oy verme için saat 08.00'den 17.00'ye kadar geçecek zaman oy verme süresi olacak. YSK'nın kararı uyarınca Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüºhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraº, Mardin, Muº, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, ªanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, ªırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin baºlangıç ve bitiº saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.
Oy vermenin bitiº saati geldiği halde sandık baºında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, varsa sandık kurulu baºkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sıra ile oylarını kullanmalarına izin verecek. YSK'nın belirlediği bitiº saatinden sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.
HANGİ PARTİ NE KADAR OY ALACAK
2011 genel seçimleri ve 7 Haziran 2015 genel seçimleri sonuçlarına göre partilerin aldığı oy oranları ve milletvekili sayıları değiºmedi. Ak Parti 2011'de yüzde 67 oy alarak 2 vekil çıkarırken, 2015'de ise yüzde 46'ya gerilediği halde milletvekili sayısını korudu.
HDP İdris Baluken ile girdiği 2011 genel seçimlerinde yüzde 23 alarak 1 vekil çıkartırken, 2015'te ise oy oranını yüzde 40'a çıkardı.
Bingöl'ün 2011 ve 2015 genel seçimlerinde partilere göre oy dağılımı şöyle;
AK Parti: yüzde 67,07
Milletvekili sayısı: 2
Bağımsız: yüzde 23,90
Milletvekili sayısı: 1
CHP yüzde 3,07; MHP: yüzde 1,33 
2015 GENEL SEÇİMLERİ:
AK PARTİ: yüzde 46,94
MİLLETVEKİLİ SAYISI: 2
HDP: yüzde 40,99
Milletvekili sayısı: 1
Bağımsız: yüzde 4,75; MHP: yüzde 2,80; CHP: yüzde 1,24

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.03.2026
01:37
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Nükleer Tıp Merkezi Programa Alındı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Nükleer Tıp Merkezi'nin yapım işinin Sağlık Bakanlığı yatırım programına alındığını açıkladı. Yeni merkezle birlikte kanser hastalıklarında erken teşhis ve tedavi imkânlarının ilde sunulması hedefleniyor.
20.03.2026
01:36
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı verildi. Cuma ve cumartesi için yağmur uyarısı yapılırken, Pazar itibariyle karla karışık yağmurun etkili olacağı belirtildi.
20.03.2026
01:34
Bingöl`de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Bingöl'de Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bingöl Valisi Cahit Çelik'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
20.03.2026
01:32
Bingöl`de Uzmandan Bayram Uyarısı:
Bingöl'de Uzmandan Bayram Uyarısı: '3 öğün düzenine mutlaka dönülmeli'
Bingöl'de Diyetisyen Zeynep Balun Taşkesen, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı uyarıda, bir ay boyunca dinlenen metabolizmanın ani ve yoğun besin tüketimiyle zorlanabileceğini belirterek, vatandaşların 3 öğün düzenine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.
20.03.2026
01:31
ÖTV`siz araçları hangi emekliler alabilecek?
ÖTV'siz araçları hangi emekliler alabilecek?
Emekliye ÖTV'siz araç satışında son dakika gelişmeleri milyonlarca vatandaşın radarında. TBMM'ye sunulan yeni kanun teklifi, özellikle Bağ-Kur emeklisi esnaf ve çiftçiler için tarihi bir vergi muafiyeti öngörüyor.
20.03.2026
01:30
SGK`dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
SGK'dan sahte mesaj uyarısı: Asla tıklamayın!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son günlerde artan dolandırıcılık girişimlerine ilişkin sanal medya hesabı üzerinden yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların bu tür mesajlardaki bağlantılara kesinlikle tıklamaması gerektiğin altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın