KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Kadın çiftçiler yarıştı

Bingöl’de Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışması il elemesi yapıldı. Kadın Çiftçi Gülden Dağdelen, 15 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak il birincisi oldu.

Kadın çiftçiler yarıştı
09 MART 2013 CUMARTESİ 08:10
0
1717
0
AA aa

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışması il elemesi, Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Yarışma öncesinde yaptığı açılış konuşmasında, Kadın Çiftçiler Yarışıyor programının il, bölge ve Türkiye finali olmak üzere 3 etapta yapıldığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, 8 ilin katılımı ile 22 Mayıs'ta yapılacak Bölge Yarışması'na Bingöl'ün ev sahipliği yapacağını söyledi.

Yarışma hakkında bilgi veren Ildız: “Yarışmadaki sorular; genel tarımsal konular, meyvecilik, tarımsal mekanizasyon, gıda muhafazası, sebze yetiştiriciliği, hayvancılık ve ev ekonomisi konularından seçilerek İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmıştır. Yarışmaya merkez ve ilçe köylerimizden katılan kadın çiftçilerimizi gösterdikleri bu cesaretten dolayı tebrik ediyor, tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Bingöl merkez ve ilçelerinden 10 kadın yarışmacının mücadelesine sahne olan yarışmada, yöneltilen 15 sorunun tamamına doğru yanıt veren merkeze bağlı Çeltiksuyu Köyü'nden Gülden Dağdelen birinci olurken, Genç ilçesinden Gülten Tezer ikinci oldu.

Üçüncülük için puanları eşit olan iki aday olunca altın soru uygulaması yapıldı. Üçüncülük için kıyasıya mücadele eden merkeze bağlı Yeniköy'den Vacide Demir ile Kartal Köyü'nden Saime Çiftçi'den, 4. soru sonunda Demir'in doğru yanıtı ile yarışmanın üçüncüsü belirlendi.

Yarışma sonunda birinci olan Gülden Dağdelen'e tam altın ve hediye paketinden oluşan ödülü, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer tarafından verilirken; ikinci olan Gülten Tezer'e yarım altın ve hediye paketinden oluşan ödülü 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz ve eşi tarafından; üçüncü olan Vacide Demir'e de çeyrek altın ve hediye paketinden oluşan ödülü Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek tarafından verildi.

Yarışmaya katılan 10 yarışmacı çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Yarışma sonunda Vali Güvençer ve beraberindeki kurum amirleri, yarışmacılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa, Vali Mustafa Hakan Güvençer, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Vali yardımcıları Numan Tahir Şimşek ve Mutlu Akyol, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız ve kurum amirleri katıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın