KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Haziran 2026 Cuma
°C

Kadın dernekleri iftarda buluştu

Bingöl'ün Genç ilçesinde faaliyet gösteren kadın dernekleri iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kadın dernekleri iftarda buluştu
12 AĞUSTOS 2011 CUMA 02:36
0
3774
0
AA aa

Genç Belediyesi'nin Kadın İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında AB-Merkezi Finans Merkezi Finans ve İhale Birimi Sözleşme Makamı arasında yapılan sözleşme ile uygulamaya geçirilen “Genç Kadınlarına Arıcılık Ana Arı ve Organik Bal Üretimi ile İstihdam Projesi”nde kurs gören kursiyerlerin kurdukları Genç İşkadınları Derneği, Genç Kadınları Sosyalleşme Dayanışma ve Demokrasi Derneği, Genç Kadınları Organik Tarım Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Derneği ile SS. II. Genç İlçesi Merkezi Kadın Çiftçileri Tarımsal Kalkınma Kop. Yönetim kurulu verdikleri iftar programı ile üyeleriyle bir araya geldiler.

Girişimci Genç İşkadınları Derneği (Genç-İş-Der) Başkanı Aynur Savaş, Genç Kadınları Sosyalleşme Dayanışma ve Demokrasi Derneği ( Genç Soder) Başkanı Aynur Mesutoğlu, Genç Kadınları Organik Tarım Hayvancılık Kırsal Kalkınma Derneği (Genç Eko-Der) Başkanı Hasibe Avcı ile SS. II. Genç İlçesi Merkezi Kadın Çiftçileri Tarımsal Kalkınma Kop. Başkanı Sevim Aksu verdikleri yemek ile ilgili yaptıkları açıklamada:” Verdiğimiz yemek Genç'te bir ilk olma özelliğini taşımaktadır. Genç Kadınlarına Arıcılık Ana Arı ve Organik Bal Üretimi ile İstihdam Projesi adı altında kurulan derneklerimizin tabela derneği olmayacağını göstermek için arkadaşlarımız ile bir araya gelip fikirler üretiyoruz. Arkadaşlarımız ile çeşitli platformlarda kendimizi tanıtmaya çalıştık. Kadınlar daha önce birlik içinde hareket etmediler. Kurulan dernekler sayesinde pek çok kadın artık daha aktif hale geldi. Bundan sonra Bingöl'ün Genç ilçesindeki kadınların neleri başarabileceklerini göstereceğiz” dediler. Oluşturdukları platform ile kadınlar arasında bir ağ oluşturmayı amaçladıklarını belirten dernek başkanları, üye sınırlarının bulunmadığını ve platformda çalışacak niteliğe sahip olan tüm kadınlara kapılarının açık olduğunu da sözlerine eklediler.

 

Ahmet SAYILIR / Bingöl İHA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2026
17:57
Bingöl`de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın