KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mayıs 2026 Perşembe
°C

'Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor'

Bingöl Bahar Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Bahar-Der) İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor” projesi başladı.

`Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor`
08 EYLÜL 2011 PERŞEMBE 01:08
0
2074
0
AA aa

Toplumda dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki eksikliklerinin giderilmesi için proje kapsamında açılacak Kadın Evi'nde ücretsiz kurslar ve seminerler düzenlenip kadınlar sosyal hayata kazandırılacak.

“SOSYAL ETKİNLİKLERE KATILMALARI SAĞLANACAK”

Bahar Derneği adına bir açıklama yapan Başkan Semiha Demir, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na Türkiye genelinden gönderilen 500 proje arasından 27 proje uygulanabilir bulunduğunu, Bahar Derneği'nin “Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor” projesi de, bakanlığın destekleme kararı aldığı projeler içerisinde olduğunu söyledi.

Başkan Demir, kadınların proje ile sosyal yönden kendilerini geliştireceğini belirterek kadınların hayata daha pozitif bakacağını belirterek, “Toplumda dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki eksikliklerinin kurslar ve seminerler ile giderilmesine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında oluşturulacak ‘Kadın Evi' ile ilimizde sosyal yönden dezavantajlı kadınlar için eksikliği hissedilen sosyal etkinliklere katılma fırsatı sağlanacak, kadınların ihtiyaç duyacakları sosyal hizmetlerin ve eğitimlerin sunulacağı bir merkez oluşturulacaktır” şeklinde konuştu.

“PROJE KADINLARIN HAYATA POZİTİF BAKMALARINA VESİLE OLACAK”

Projede genç kızların ve yetişkin kadınların kişisel becerilerini geliştirici kurslar ve aile içi seminerlerin düzenleneceğini söyleyen Demir şöyle konuştu:

“Projemiz kadınlarımızın hayata pozitif bakmalarına vesile olacaktır. Uyguladığımız diğer projeler gibi bu projenin de ilimizdeki kadınlarımıza eğitim alanında büyük katkısı olacaktır. Hem el becerileri gelişecek hem de farklı eğitimlerle daha donanımlı olacaklardır. Kurslarımıza müracaat etmek isteyen ve eğitimlere ilgi duyan kadınlarımızı bekliyoruz.”

4 ay sürecek projede yer almak isteyen kadınlar derneğin proje merkezine müracaat etmeleri ve başvuru formunu doldurmaları gerektiği belirtildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın