KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

'Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor'

Bingöl Bahar Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Bahar-Der) İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor” projesi başladı.

`Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor`
08 EYLÜL 2011 PERŞEMBE 01:08
0
1830
0
AA aa

Toplumda dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki eksikliklerinin giderilmesi için proje kapsamında açılacak Kadın Evi'nde ücretsiz kurslar ve seminerler düzenlenip kadınlar sosyal hayata kazandırılacak.

“SOSYAL ETKİNLİKLERE KATILMALARI SAĞLANACAK”

Bahar Derneği adına bir açıklama yapan Başkan Semiha Demir, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na Türkiye genelinden gönderilen 500 proje arasından 27 proje uygulanabilir bulunduğunu, Bahar Derneği'nin “Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor” projesi de, bakanlığın destekleme kararı aldığı projeler içerisinde olduğunu söyledi.

Başkan Demir, kadınların proje ile sosyal yönden kendilerini geliştireceğini belirterek kadınların hayata daha pozitif bakacağını belirterek, “Toplumda dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki eksikliklerinin kurslar ve seminerler ile giderilmesine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında oluşturulacak ‘Kadın Evi' ile ilimizde sosyal yönden dezavantajlı kadınlar için eksikliği hissedilen sosyal etkinliklere katılma fırsatı sağlanacak, kadınların ihtiyaç duyacakları sosyal hizmetlerin ve eğitimlerin sunulacağı bir merkez oluşturulacaktır” şeklinde konuştu.

“PROJE KADINLARIN HAYATA POZİTİF BAKMALARINA VESİLE OLACAK”

Projede genç kızların ve yetişkin kadınların kişisel becerilerini geliştirici kurslar ve aile içi seminerlerin düzenleneceğini söyleyen Demir şöyle konuştu:

“Projemiz kadınlarımızın hayata pozitif bakmalarına vesile olacaktır. Uyguladığımız diğer projeler gibi bu projenin de ilimizdeki kadınlarımıza eğitim alanında büyük katkısı olacaktır. Hem el becerileri gelişecek hem de farklı eğitimlerle daha donanımlı olacaklardır. Kurslarımıza müracaat etmek isteyen ve eğitimlere ilgi duyan kadınlarımızı bekliyoruz.”

4 ay sürecek projede yer almak isteyen kadınlar derneğin proje merkezine müracaat etmeleri ve başvuru formunu doldurmaları gerektiği belirtildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın