KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

'Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor'

Bingöl Bahar Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Bahar-Der) İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor” projesi başladı.

`Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor`
08 EYLÜL 2011 PERŞEMBE 01:08
0
2189
0
AA aa

Toplumda dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki eksikliklerinin giderilmesi için proje kapsamında açılacak Kadın Evi'nde ücretsiz kurslar ve seminerler düzenlenip kadınlar sosyal hayata kazandırılacak.

“SOSYAL ETKİNLİKLERE KATILMALARI SAĞLANACAK”

Bahar Derneği adına bir açıklama yapan Başkan Semiha Demir, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na Türkiye genelinden gönderilen 500 proje arasından 27 proje uygulanabilir bulunduğunu, Bahar Derneği'nin “Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor” projesi de, bakanlığın destekleme kararı aldığı projeler içerisinde olduğunu söyledi.

Başkan Demir, kadınların proje ile sosyal yönden kendilerini geliştireceğini belirterek kadınların hayata daha pozitif bakacağını belirterek, “Toplumda dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki eksikliklerinin kurslar ve seminerler ile giderilmesine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında oluşturulacak ‘Kadın Evi' ile ilimizde sosyal yönden dezavantajlı kadınlar için eksikliği hissedilen sosyal etkinliklere katılma fırsatı sağlanacak, kadınların ihtiyaç duyacakları sosyal hizmetlerin ve eğitimlerin sunulacağı bir merkez oluşturulacaktır” şeklinde konuştu.

“PROJE KADINLARIN HAYATA POZİTİF BAKMALARINA VESİLE OLACAK”

Projede genç kızların ve yetişkin kadınların kişisel becerilerini geliştirici kurslar ve aile içi seminerlerin düzenleneceğini söyleyen Demir şöyle konuştu:

“Projemiz kadınlarımızın hayata pozitif bakmalarına vesile olacaktır. Uyguladığımız diğer projeler gibi bu projenin de ilimizdeki kadınlarımıza eğitim alanında büyük katkısı olacaktır. Hem el becerileri gelişecek hem de farklı eğitimlerle daha donanımlı olacaklardır. Kurslarımıza müracaat etmek isteyen ve eğitimlere ilgi duyan kadınlarımızı bekliyoruz.”

4 ay sürecek projede yer almak isteyen kadınlar derneğin proje merkezine müracaat etmeleri ve başvuru formunu doldurmaları gerektiği belirtildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın