KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

'Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor'

Bingöl Bahar Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Bahar-Der) İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen 'Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor” projesi başladı.

`Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor`
08 EYLÜL 2011 PERŞEMBE 01:08
0
2201
0
AA aa

Toplumda dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki eksikliklerinin giderilmesi için proje kapsamında açılacak Kadın Evi'nde ücretsiz kurslar ve seminerler düzenlenip kadınlar sosyal hayata kazandırılacak.

“SOSYAL ETKİNLİKLERE KATILMALARI SAĞLANACAK”

Bahar Derneği adına bir açıklama yapan Başkan Semiha Demir, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na Türkiye genelinden gönderilen 500 proje arasından 27 proje uygulanabilir bulunduğunu, Bahar Derneği'nin “Kadın Evinde Çiçekler Yetişiyor” projesi de, bakanlığın destekleme kararı aldığı projeler içerisinde olduğunu söyledi.

Başkan Demir, kadınların proje ile sosyal yönden kendilerini geliştireceğini belirterek kadınların hayata daha pozitif bakacağını belirterek, “Toplumda dezavantajlı durumdaki kadınların sosyal, kültürel ve eğitim alanındaki eksikliklerinin kurslar ve seminerler ile giderilmesine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında oluşturulacak ‘Kadın Evi' ile ilimizde sosyal yönden dezavantajlı kadınlar için eksikliği hissedilen sosyal etkinliklere katılma fırsatı sağlanacak, kadınların ihtiyaç duyacakları sosyal hizmetlerin ve eğitimlerin sunulacağı bir merkez oluşturulacaktır” şeklinde konuştu.

“PROJE KADINLARIN HAYATA POZİTİF BAKMALARINA VESİLE OLACAK”

Projede genç kızların ve yetişkin kadınların kişisel becerilerini geliştirici kurslar ve aile içi seminerlerin düzenleneceğini söyleyen Demir şöyle konuştu:

“Projemiz kadınlarımızın hayata pozitif bakmalarına vesile olacaktır. Uyguladığımız diğer projeler gibi bu projenin de ilimizdeki kadınlarımıza eğitim alanında büyük katkısı olacaktır. Hem el becerileri gelişecek hem de farklı eğitimlerle daha donanımlı olacaklardır. Kurslarımıza müracaat etmek isteyen ve eğitimlere ilgi duyan kadınlarımızı bekliyoruz.”

4 ay sürecek projede yer almak isteyen kadınlar derneğin proje merkezine müracaat etmeleri ve başvuru formunu doldurmaları gerektiği belirtildi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın