KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Kadın mutluysa, toplum huzurludur

Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Ticaret Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile ‘Mutlu Kadından Huzurlu Topluma’ konulu konferans düzenlendi. Konferansta konuşan İlahiyatçı, eğitimci yazar Nurten Ceceli Alkan, “Eğer kadın tebessüm ediyorsa, mutluysa ve huzurluysa toplum huzurludur” dedi.

Kadın mutluysa, toplum huzurludur
11 NİSAN 2015 CUMARTESİ 02:22
0
2190
0
AA aa

 Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ile eşi Fatma Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin eşi Pervin Barakazi, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Alkış, Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürü Ahmet Burtaşkıray, Adaklı Kaymakamı Yasin Yunak, BİNTSO Başkanı Erkan Çalbay, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek'in eşi Cemile Şimşek, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol'un eşi Oya Akyol, Adaklı Kaymakamı Yasin Yunak'ın eşi Elif Ayla Yunak, Belediye Meclis Üyesi ve Bingöl Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Feyza Başak Koç ile Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Programda hayat hikâyesini anlatan İlahiyatçı, eğitimci yazar Nurten Ceceli Alkan, kadının ilim sahibi olması gerektiğine vurgu yaparak, “Huzurlu bir toplum için güzel ameller üreten kadınlar olmamız gerekiyor. Kendimize, etrafımızdaki herkese ve yaratılmışların tümüne karşı merhametli olma becerimizi geliştirmeliyiz. Zira Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘Merhamet etmeyene merhamet edilmez' diyor. Eğer kadın tebessüm ediyorsa, mutluysa ve huzurluysa toplum huzurludur. Birinci sorumluluğumuz toplumun huzurudur. Evden çıkan herkesin, huzurla çıkacağı bir ev ortamı oluşturmak, bunun için de tebessüm etme becerimizi geliştirmek gibi bir sosyal sorumluluğumuz var” dedi.

“ERKEKLERLE BİZ AYNI DEĞİLİZ”

Kadınların çalışarak iş dünyasının içinde yer almalarını desteklediğini, ancak bu durumun kendi fıtri dünyalarındaki özelliklerini yok etmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizen Alkan, şunları söyledi “Çok net eminim ki erkeklerle biz aynı değiliz. Eşit değiliz değil, aynı değiliz. Empati becerimizi, duygu tahlili ile ilgili becerimizi, duyguları dillendirme ve karşıdakini anlama becerimizi iş hayatının içine sokmamız gerekiyor. Ancak o zaman bizim topuk seslerimiz bu dünyada bir ahenk oluşturur. Kadın üretmek üzere yaratılmış. En önemli özelliği bu. Allah kadına bütünü görme becerisi vermiş. İşte o yüzden diyoruz ki, biz üretmek için varız. Kadın eşittir hayat. Bir de şunu söylemek istiyorum; hayatta yapacağınız, kendinize en fazla zarar verecek olan şey, iltifatı beklemektir. İltifatı istiyorsanız, söylemeleri için ortamı oluşturmanız gerekiyor. Fark etmemesi, sizi görmediği, önemsemediği demek değil. Beynindeki önemli şeylerin yeri farklı oluyor insanların.”

Kadınların en temel sorumluluklarından birisinin üretmek olduğunu hatırlatan Alkan, konuşmasının son kısmında ise kadınların yaptıkları iş ne olursa olsun sosyal problemler ve onların çözümleri üzerine de düşünmeleri gerektiğini belirterek, “Kazanmak ve kazandığını başkaları için harcamak, sosyal problemlerin çözümü konusunda bir bilinç kazandırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

Nurten Ceceli Alkan'ın eşi Mehmet Alkan'ın verdiği müzik dinletisinin ardından program Nurten Ceceli Alkan'ın kitaplarını imzalamasının ardından son buldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
09:27
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde tandırda unutulan köz yangına neden oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
11.09.2025
17:29
Bingöl`de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de, üst merkezlerde riskli bulunarak yapılmayan iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı, Bingöl Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın