KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Aralık 2025 Cumartesi
°C

‘Kadın Sağlığı ve Üreme' Konferansı

Bingöl Belediyesi ile Malatya Doğufertil Tüp Bebek Merkezi işbirliğiyle 'Kadın Sağlığı ve Üreme' konulu bir konferans düzenlendi.

‘Kadın Sağlığı ve Üreme` Konferansı
26 KASIM 2007 PAZARTESİ 09:58
0
1232
0
AA aa
Haftasonu Bingöl Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa beklenen ilgi gösterilmedi.

2 aileye tüp bebek muayenesinde yüzde 50 indirim, 20 anne adayına da ücretsiz doğum muayenesinin hediye edildiği konferansa yaklaşık 20 bayan ile 4 erkek katılınca tüm bayan katılımcılara hediye verildi.
Konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Recai Pabuçcu ile Doç Dr. Yücel Karaman katıldı.

Konferansta, kadın sağlığı, üreme ve tüp bebek konularını anlatan Prof. Dr. Recai Pabuçcu, Türkiye'deki tüp bebek uygulamalarını da değerlendirdi.

Sinevizyon eşliğinde verilen bilgilendirmenin ardından soru ve cevap şeklinde devam eden konferansta içerde bulunan birkaç erkek dinleyiciden utanarak soru sormaktan çekinen bayanların 'Erkeklerin dışarı çıksın' isteği üzerine erkekler dışarı çıktı.

Türkiye'de genel itibariyle oldukça olumlu verilerin elde edildiğini belirten Pabuçcu, başarı oranın, zaman zaman Avrupa'nın bile önüne geçtiğini ifade etti.

Hastaların bir defada hemen gebe kalacakları heyecanı ile tüp bebek merkezlerine müracaat etiğini, gebelik olmadığında da büyük bir hayal kırıklığı içine girdiklerini söyleyen Pabuçcu, " Burada önemli olan, başarısızlığa neden olan faktörlerin iyi eleştirilmesidir. Biri erkeğe ait faktörler biri hanıma ait faktörler biri de tüp bebek laboratuarına ait faktörler. " şeklinde konuştu.

Bazı ailelerin bebek sahibi olmayı çok istemesine rağmen yaşadıkları çeşitli sağlık problemleri nedeniyle bu isteklerinin gerçekleşmediğini söyleyen Doç Dr. Yücel Karaman ise gelişen bilim sayesinde bu tür engellerin neredeyse ortadan kalktığına işaret etti.

Karaman, ''Artık tüp bebek uygulamalarıyla neredeyse yüzde 50 başarı sağlanabiliyor ve belki de yıkılmak üzere olan aile bağları yeniden sağlamlaştırılıyor.'' dedi.









BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.12.2025
20:46
Bingöl Basın Konseyi`nden TSO`ya iade-i ziyaret
Bingöl Basın Konseyi'nden TSO'ya iade-i ziyaret
Kent ekonomisinin sürdürülebilirliği, yatırım ortamı ve basın–kurum iş birliğinin irdelendiği ziyarette, Bingöl'ün ekonomik gelişimi ve basınla kurulacak stratejik iş birlikleri masaya yatırıldı.
26.12.2025
20:30
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
Gripte Antibiyotik Uyarısı!
'Yüzde 90'ı virüs kaynaklı' diyen Uzm. Dr. Hasan Elmas, gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının fayda sağlamadığını, aksine direnç ve hastane yatış riskini artırdığını vurguladı.
26.12.2025
15:38
12Bingölspor`a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
12Bingölspor'a Disiplin Değil, Masa Başı Kıyımı
Seyircisiz maç, başkana 150 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları sonrası 12Bingölspor isyan etti. PFDK'nın kararları, 12Bingölspor cephesinde 'adil rekabet değil, masa başı cezalandırma' olarak yorumlandı. Kulüp, savunma hakkı yok sayılarak ağır ve orantısız cezalar verildiğini vurguladı.
26.12.2025
15:03
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
Üniversitelerde üç ay yaz tatili kalkıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, lisans eğitimi için planlanan uygulama hakkında açıklamalarda bulundu. Üniversite eğitiminin 3 yıla indirilmesini öngören uygulamada ders ve krediler korunurken, üçüncü dönem için yaz tatilinin kısaltılması planlanıyor. Alınan kararlar üniversiteler eylülde başlayıp temmuzda kapanacak.
26.12.2025
14:54
`Çifte zam` geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
'Çifte zam' geliyor! 30 gün içinde ödenmeyen yandı
Prim borçlanmasını 2026'ya bırakanlar için fatura oldukça ağır olacak. Asgari ücrete gelen yüzde 27'lik aynı zamanda SGK'ya bağlı kalemleri de etkiliyor. Prim borçlanmasına gelen zam ile beraber prime esas günlük kazanç üzerinden uygulanan oran yüzde 32'den yüzde 45'e çıkarıldı.
26.12.2025
14:46
Bingöl`de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bingöl'de Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok
Bir haftada 29 olaya müdahale eden jandarma ekipleri, uyuşturucu, silah ve kaçak ürünler ele geçirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın