KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mart 2026 Çarşamba
°C

Kadın seçmen daha çok kararsız!

Aralarında Bingöl’ün de yer aldığı 42 ilde yaptığı ankette, erkeklerin yüzde 12,4’ü, kadınların ise yüzde 15.5’i kararsız olduğunu belirledi. 18-30 yaş arası nüfus ise 46 yaş ve üstüne göre daha az kararsız çıktı.

Kadın seçmen daha çok kararsız!
21 ŞUBAT 2017 SALI 00:37
0
1575
0
AA aa

A&G'nin 7 coğrafi bölge ve 42 ilde 3 bin denekle yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirdiği araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. Buna göre Referandum en son anket sonuçlarına Evet diyenler yüzde 61,5, hayır diyenler ise yüzde 19.7 çıktı. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin karşısına çıkan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, referandumla ilgili bir soru üzerine "Şu anda evetler ciddi bir oranda önde görünüyor" diye konuştu. Referandum'un ilk başlarda 2 ile 9 Nisan tarihlerinde olması bekleniyorken onay süreciyle ilgili aksamalar yüzünden ise Referandum tarihi 16 olarak belirlendi. 

“1 Kasım'da Ak Parti'te oy verdim” diyenlerin yüzde 90,4'ü, “CHP'ye oy verdim” diyenlerin yüzde 93.9'u 16 Nisan'daki referandum oylamasında ne yönde oy kullanacağına karar vermiş. MHP tabanındaki kararsız oranı diğer partilere göre daha yüksek.

ARAŞTIRMADA GİDİLEN İLLER

Araştırmada gidien iller Adana, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Isparta, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van ve Zonguldak'tır.

Evet diyenler yüzde 61.5, hayır diyenler ise yüzde 19.7 çıktı. Kadın seçmenlerin yüzde 40.9'u bilmiyor veya yanlış biliyor. 18-30 yaş seçmenin 37.9'u yanlış biliyor veya bilmediğini söylüyor. Kararsızların %51.8'i referandumda oylanacak sistemde siyasi partilerin olmadığını veya bilmediğini söylüyor.

Referanduma giderken seçmenlerin yarıdan azı, %47.9'u yeni sistemde koalisyon olmaz diyor. Kadın seçmenlerin %56.0'sı, ilkokul ve daha alt eğitim gruplarında yer alanların ise %60.8'i, koalisyon olur veya bilmiyorum diyor. Referandumda ne diyeceğine henüz karar vermediğini söyleyenlerin %48.2'si, oylanacak yeni sistemde koalisyon olup olmayacağını bilmediğini söylüyor.

ORC ŞİRKETİNİN YAPTIĞI ANKLET SONUÇLARI

2017 Referandumda sonuçlara dair çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. ORC şirketinin yaptığı ankete göre oy oranları belirlendi. CHP'lilerin yüzde 10'u, HDPlilerin de yüzde 4.5'i referandumda ‘evet' oyu verecek. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında değerlendirilen anket, referandumda vatandaş desteğinin yüzde 55'e çıktığını ortaya koyarken, ankete katılan CHP'lilerden yüzde 10'u, HDPlilerin de yüzde 4.5'i, “evet” diyeceklerini bildirdiler.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.03.2026
17:55
Bingöl`de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de Şehir Hayatı Tek Uygulamada Toplandı
Bingöl'de geliştirilen 'Bingolde.com' mobil uygulaması, şehirdeki işletmelerden ilanlara kadar birçok hizmeti tek platformda buluşturarak vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.
17.03.2026
17:14
Bingöl`de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Uzmandan Bayram Öncesi Diş Sağlığı Uyarısı
Bingöl'de Diş Hekimi Mehmet Şiyar Yalçın, Ramazan Bayramı'nda artan tatlı tüketiminin diş sağlığını olumsuz etkileyebileceğini belirterek, ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
17.03.2026
02:17
Bingöl`de Kur`an Tilâvet Yarışması
Bingöl'de Kur'an Tilâvet Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Geleneksel Kur'an Tilâvet Yarışması ve II. Kur'an Ziyafeti' programında öğrenciler Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun şekilde okuyarak hünerlerini sergiledi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
17.03.2026
02:16
Bingöl`de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl'de Halepçe Katliamı İçin Anma
Bingöl Demokratik Kurumlar Platformu, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümünde Kent Meydanı'nda basın açıklaması yaparak yaşamını yitirenleri andı ve yaşananların insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu vurgulayıp adalet çağrısında bulundu.
17.03.2026
02:15
Kava:
Kava: 'Halepçe, İnsanlık Vicdanında Silinmeyen Bir Yaradır'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaşananların insanlık tarihinin en büyük trajedilerinden biri olduğunu belirterek, 'Halepçe'yi unutmadık, unutmayacağız' dedi.
17.03.2026
02:14
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Otomobil Duvara Çarptı: 2 Kişi Yaralandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücünün yayaya çarpmamak için yaptığı manevra sonucu kontrolden çıkan otomobil duvara çarptı. Kazada araçta bulunan 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın